2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024.06.30.

A Revolut Business útjára indítja a Rugalmas Pénzpiaci Alapokat a magyar vállalkozások számára

Szerző:

Kategóriák:

A Revolut, a világszinten több mint 40 millió lakossági és több százezer üzleti ügyféllel rendelkező globális fintech vállalat mostantól bizonyos EGT-országokban, köztük Magyarországon is elérhetővé teszi üzleti ügyfelei számára a legújabb termékét, a Rugalmas Pénzpiaci Alapokat.

Ennek segítségével a Revolut Business számlával rendelkezők alacsony kockázatú pénzpiaci alapokba fektethetik a pénzüket – eddig ez a lehetőség kizárólag a rendkívül nagy befektethető tőkével rendelkező nagyvállalatok kiváltsága volt.

A Revolut a Rugalmas Pénzpiaci Alapok bevezetésével mindenki számára hozzáférhetővé tette a pénzpiaci alapokba történő befektetést, hatalmas segítséget nyújtva ezzel a magyarországi vállalatoknak a jövőbeli növekedéshez.

A dollár esetében évi több mint 5%-os éves (változó) hozamot (APY) kínáló Rugalmas Pénzpiaci Alapokkal a vállalkozások – függetlenül attól, hogy épp milyen fejlődési fázisban vannak – tartalékot halmozhatnak fel bármilyen eshetőségre, a felvásárlástól kezdve az újrabefektetésen át egészen az adófizetésig vagy a kiadások enyhítésééig.

Az Egyesült Államokban az elmúlt hat évben a pénzpiaci alapokban lévő pénzmennyiség csaknem megduplázódott.

Az EU-n belül pedig a pénzpiaci alapokban elhelyezett vagyon összértéke 2021 végén több mint 1,4 billió euró volt.

Parádés időzítés

A Revolut mostani bejelentése olyan időkben érkezett, amikor Európában még mindig magasak a kamatok és az infláció. Ez tehát azt is jelenti, hogy azok a vállalkozások, amelyek nem dolgoztatják meg még jobban a rendelkezésükre álló készpénzt és nem szereznek hozamot, reálértékben veszíthetnek.

Az EGT országaiban a Revolut Business ügyfelek eddig havonta több mint 5 milliárd eurót helyeztek el a folyószámláikon.

A Rugalmas Pénzpiaci Alapokba fektető Revolut Business ügyfelek naponta jóváírt hozamra tehetnek szert, és az alapokba betett pénzüket normál piaci körülmények között két munkanapon belül díj- és korlátozásmentesen kivehetik, emellett beállíthatják, hogy a vállalkozásuk alkalmazottai milyen hozzáférési jogosultsággal rendelkezzenek, és akár 100 Rugalmas Pénzpiaci Alapot is nyithatnak az elérhető pénznemekben (GBP, EUR és USD) úgy, hogy nincs sem minimális, sem maximális befektetési összeg.

„A Rugalmas Pénzpiaci Alapok lehetővé teszi a vállalatok számára a tőkenövelést és a jövőbeli növekedés megtervezését. Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy a pénzpiaci alapokat sikerült mérettől függetlenül minden vállalkozás számára elérhetővé tennünk, hogy azokhoz ne csak a hatalmas készpénztartalékkal és profi alapkezelőkkel rendelkező vállalatok férjenek hozzá.”

– nyilatkozta James Gibson, a Revolut Business igazgatója.

A Revolut Business számlatulajdonosai különböző módszerekkel növelhetik tőkéjüket

A Rugalmas Pénzpiaci Alapok mellett a Revolut Business számlával rendelkező ügyfelek egyéb módokon is tudják a tőkéjüket gyarapítani, kivédeni az árfolyamkockázatokat és megtervezni a jövőjüket.

A pénzváltásokat bankközi árfolyamon intézhetik (a csomaguk által biztosított kereteken belül, piaci nyitvatartási időben), és a devizavolatilitás ellen határidős ügyletekkel védekezhetnek, azaz előre beállíthatják a jövőbeli átváltási árfolyamokat, hogy a jelenben egy jövőbeli fix árfolyamon váltsák át a pénzüket.

A Revolut Business legfőbb célja, hogy segítsen a vállalkozásoknak növekedni és spórolni a többdevizás számlákkal, a nemzetközi átutalásokkal és az intelligens kiadáskezelési megoldásokkal, amelyek a weben, a mobilalkalmazásban és API-kban is elérhetők.

Minimális kockázat és állami védelem

A Revolut Rugalmas Pénzpiaci Alapok állandó nettó eszközértékű (CNAV) vagy alacsony volatilitású nettó eszközértékű (LVNAV) pénzpiaci alapokba fektetnek be, melyeket a Fidelity International, azaz a világ egyik legnagyobb vagyonkezelőjének leányvállalata, a FIL Investment Management (Luxembourg) S.A. kezel.

A kockázatokat tekintve ezek a pénzpiaci alapok a lehetséges 7-ből az 1. kockázati osztályba kerültek, tehát a lehető legalacsonyabb kockázatot képviselik.

A befektetéseket és a betéteket 22 000 euróig a litván állami befektetővédelmi felelősségbiztosítás védi.

Az ügyfelek könnyen találhatnak további információkat arról, hová fektetik a pénzüket, ha megnézik az appban az alap részletes ismertetését, illetve elolvassák az egyes alapokhoz tartozó kiemelt befektetői információkat, amelyek szintén elérhetők az applikációban.

[Forrás: Revolut sajtóközlemény] | Címlapfotó: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

Címkék:
blank