A Revolut is jön a „Vásárolj most, fizess később” megoldással

írta | 2021.09.07. | Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, Összes hír, Revolut

BUPA

A Revolut is dolgozik a „Vásárolj most, fizess később” (Buy Now, Pay Later – BNPL) fizetési megoldáson. Az új fizetési megoldással a Revolut felhasználók a vásárlásaikat egyenlő részletekben fizethetik vissza, függetlenül attól, hogy online, vagy bolti környezetben vásároltak – mondta el minap Nikolay Storonsky, a Revolut vezérigazgatója. A fintech társaság ezzel a lépésével a Klarna nyomdokaiba lépne. A legújabb fizetési trendekről is szó lesz 2021. október 7-8. között a FinTechShow 5.0 konferencián.

„Egy gomb lesz a Revolut alkalmazásban, amellyel a Revolut kártyát át lehet majd állítani „Vásárolj most, fizess később” fizetési megoldássá”. A termék jelenleg korai fázisban van és tervezetten jövőre kerül bevezetésre kísérleti jelleggel néhány európai országban.
Nikolay Storonsky

vezérigazgató, társalapító, Revolut

Az Egyesült Királyságban már közel 5 millióan éltek a pandémia kirobbanása óta a „Vásárolj most, fizess később” konstrukcióval. A brit pénzügyi felügyelet szerint tavaly a BNPL piac a négyszeresére nőtt a szigetországban és elérte a 2,7 milliárd angol fontot.

A „Vásárolj most, fizess később” fizetési megoldást a Klarna tette először elérhetővé 2005-ben. A társaság napjainkra már 14 millió ügyféllel rendelkezik, és több mint 13 ezer kereskedő vezette be a Klarna által kínált Buy Now, Pay Later fizetési megoldást.

A brit pénzügyi felügyelet az elmúlt hónapokban többször is felhívta a figyelmet arra, hogy a „Vásárolj most, fizess később” fizetési megoldás túlzott eladósodottsághoz vezethet, ezért külön vizsgálja, hogy a BNPL fizetési megoldást nyújtó társaságok megfelelő módon tájékoztatják-e az ügyfeleket a következményekről, az eladósodás veszélyeiről.

Mi a Buy Now Pay Later?

A “Vásárolj most, fizess később! – Buy Now, Pay Later” (röviden: BNPL) szlogen alatt, új köntösben hódít világszerte egy régóta létező szolgáltatás. A digitalizáció segítségével újrahuzalozott szolgáltatás újítása abban áll, hogy a vásárlás folyamatába beépülve, újfajta szolgáltatók révén, instant módon válik elérhetővé a halasztott-, vagy részletfizetési lehetőség akár kamatmentesen, olyan vásárlók számára is, akik nem rendelkeznek hitelkártyával, vagy más fedezetlen hiteltermékkel.

További részletek itt.

Címlapfotó forrása és licenc: Ascannio – stock.adobe.com. Nikolay Storonsky fotó licenc: CC BY 2.0 
BUPA
BUPA

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.