2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.09.07.

A Revolut is jön a „Vásárolj most, fizess később” megoldással

Szerző:

Kategóriák:

A Revolut is dolgozik a „Vásárolj most, fizess később” (Buy Now, Pay Later – BNPL) fizetési megoldáson. Az új fizetési megoldással a Revolut felhasználók a vásárlásaikat egyenlő részletekben fizethetik vissza, függetlenül attól, hogy online, vagy bolti környezetben vásároltak – mondta el minap Nikolay Storonsky, a Revolut vezérigazgatója. A fintech társaság ezzel a lépésével a Klarna nyomdokaiba lépne. A legújabb fizetési trendekről is szó lesz 2021. október 7-8. között a FinTechShow 5.0 konferencián.

„Egy gomb lesz a Revolut alkalmazásban, amellyel a Revolut kártyát át lehet majd állítani „Vásárolj most, fizess később” fizetési megoldássá”. A termék jelenleg korai fázisban van és tervezetten jövőre kerül bevezetésre kísérleti jelleggel néhány európai országban.
Nikolay Storonsky

vezérigazgató, társalapító, Revolut

Az Egyesült Királyságban már közel 5 millióan éltek a pandémia kirobbanása óta a „Vásárolj most, fizess később” konstrukcióval. A brit pénzügyi felügyelet szerint tavaly a BNPL piac a négyszeresére nőtt a szigetországban és elérte a 2,7 milliárd angol fontot.

A „Vásárolj most, fizess később” fizetési megoldást a Klarna tette először elérhetővé 2005-ben. A társaság napjainkra már 14 millió ügyféllel rendelkezik, és több mint 13 ezer kereskedő vezette be a Klarna által kínált Buy Now, Pay Later fizetési megoldást.

A brit pénzügyi felügyelet az elmúlt hónapokban többször is felhívta a figyelmet arra, hogy a „Vásárolj most, fizess később” fizetési megoldás túlzott eladósodottsághoz vezethet, ezért külön vizsgálja, hogy a BNPL fizetési megoldást nyújtó társaságok megfelelő módon tájékoztatják-e az ügyfeleket a következményekről, az eladósodás veszélyeiről.

Mi a Buy Now Pay Later?

A “Vásárolj most, fizess később! – Buy Now, Pay Later” (röviden: BNPL) szlogen alatt, új köntösben hódít világszerte egy régóta létező szolgáltatás. A digitalizáció segítségével újrahuzalozott szolgáltatás újítása abban áll, hogy a vásárlás folyamatába beépülve, újfajta szolgáltatók révén, instant módon válik elérhetővé a halasztott-, vagy részletfizetési lehetőség akár kamatmentesen, olyan vásárlók számára is, akik nem rendelkeznek hitelkártyával, vagy más fedezetlen hiteltermékkel.

További részletek itt.

Címlapfotó forrása és licenc: Ascannio – stock.adobe.com. Nikolay Storonsky fotó licenc: CC BY 2.0 
Címkék:
blank