2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.09.08.

Elindult az OTP OpenBank. Bankszámlák egy kézben

Szerző:

Kategóriák:

Az OTP Bank most induló, innovatív OTP OpenBank szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a más bankoknál vezetett számlák egyenlegét is megtekinthessék a bank ügyfelei. Így egyetlen felületről kontrollálhatóak a pénzügyek: elég csak az OTP Bank új internetbankjába vagy mobilalkalmazásába bejelentkezni és máris követhető, mennyi pénz van a más bankoknál vezetett számlákon.

Az OTP Bank nyílt bankolásra (open banking) épülő megoldással bővítette az új internet- és mobilbankjában nyújtott szolgáltatások körét. Az OpenBank használatával másik banknál lévő számláikat is láthatják azok az OTP-ügyfelek, akik regisztrálnak, illetve belépnek az új internet- vagy mobilbankba. Ehhez engedélyezniük szükséges, hogy a kiválasztott más banki számlájuk adatait az OTP elkérje a másik banktól és megjelenítse azokat számukra az alkalmazásban.

A nyílt bankolás hazai eredményeivel, a nyílt bankolásra épülő digitális ökoszisztémákkal és megoldásokkal részletesen foglalkozunk 2021. október 7-8. között az idén 5 éves FinTechShow-n. 40 hazai és nemzetközi előadóval vizsgájuk meg, hogyan alakulhat át a pénzügyi közvetítői rendszer a következő években.

Hét hazai bank és a Revolut számlái az OTP OpenBankban

Az Európai Unió PSD2 irányelvére alapozott, most induló OpenBank elnevezésű kényelmi szolgáltatásában a K&H Bank, az Erste Bank, a Takarékbank, az MKB Bank, a GRÁNIT Bank, a Sberbank, a CIB Bank, a Revolut számlái vesznek részt, de az elérhető bankok és pénzügyi szolgáltatók listáját várhatóan folyamatosan bővíti majd a hitelintézet, ahogy az igénybe vehető funkciók körét is.

„Az új Digitális Szolgáltatási Szerződéssel teljesen új alapokra helyeztük az ügyfeleinkkel való kapcsolattartást. Az a célunk, hogy az új internet- és mobilbanki alkalmazásunkban elérhető és folyamatosan bővülő funkciók használatával ügyfeleinknek olyan digitális élményt nyújtsunk, amelynek során úgy érezhetik, az egész bank ott van a kezük ügyében. A most elindított OpenBank szolgáltatás amellett, hogy egyszerűbben kezelhetővé és áttekinthetőbbé teszi az OTP mellett más bankoknál vezetett számlák egyenlegét is, segíti ügyfeleinket pénzügyeik tudatos kezelésében is.”

Kuhárszki András

digitális fejlesztésekért felelős terület vezetője, OTP Bank

A szolgáltatás keretében a felhasználók első lépésként más banki számláik egyenlegét tudják megnézni, és a lekérdezhetőségre vonatkozó engedélyt bizonyos időközönként meg kell újítani. A tervekben szerepel a számlatörténet lekérdezésének biztosítása, illetve, hogy hosszabb távon a másik banknál vezetett számláról átutalás is indítható legyen az OTP Bank új internet- és mobilbanki alkalmazásában. További részletek itt.

Koin: a bankfüggetlen megoldás

Idén nyáron jelentette be Magyarország legnépszerűbb kiadáskövető alkalmazása, a Koin, hogy elindult a nyílt bankolásra épülő funkciójuk. Ennek keretében az OTP Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, CIB Bank, MKB Bank, Sberbank, MagNet Bank és a Revolut számlák köthetők be a Koin alkalmazásba, amely nemcsak a számlaegyenleget, hanem a számlatörténetet is mutatja. A számlatörténet tételeit intelligensen kategórizálja a Koin, hogy könnyebben és egyszerűbben áttekinthetővé váljanak a kiadások.

Címlapfotó: OTP Bank, új internet- és mobilbanki oldal nyitó képe.

Címkék:
blank