2024.03.26.

A Revolut Magyarországon is elindította eSIM szolgáltatását

Szerző:

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Revolut, első pénzintézetként eSIM-et kínált felhasználóinak az Egyesült Királyságban. Mostantól azonban a magyarországi ügyfelek is igénybe vehetik a szolgáltatást. Az eSIM-kártya és a fizikai SIM-kártya egyszerre is használható, így a felhasználók könnyedén válthatnak hálózatot és búcsút inthetnek az EU-n kívüli váratlan roaming díjaknak.

A Magyarországon 1,3 milliós ügyfélkörrel rendelkező Revolut e héttől a magyar felhasználóknak is biztosít eSIM-kártyát, amellyel az ügyfelek több, mint 100 országban pénztárcabarát módon juthatnak adatforgalomhoz.

A neobank újdonságát minden olyan magyarországi Revolut-ügyfél (díjcsomagtól függetlenül) igénybe veheti, aki eSIM-kompatibilis eszközzel rendelkezik.

Telepítés után az ügyfelek bárhol vásárolhatnak adatforgalmat, nincs szükségük fizikai SIM-kártyára. Aktív eSIM-mel pedig a Revolut app használata közben nem csökken az adatkeretük.

Mi az eSIM?
Az eSIM olyan digitális SIM kártya, ami virtuálisan tárolható, nem pedig fizikai formában az eszközben. Segítségével a fizikai SIM-kártya nélkül is hozzáférnek a felhasználók mobil-előfizetésükhöz, és ezáltal használhatják adatforgalmukat, de telefonálni és üzenetet küldeni is tudnak.

Korlátlan kapcsolat

A normál eSIM-csomag segítségével az ügyfelek külföldön is hozzáférhetnek a Revolut alkalmazáshoz és szükség esetén feltölthetik telefonjukat.

Például, ha egy magyar Revolut-felhasználó a jövőben egy EU-n kívüli repülőtérre érkezik, és kifogy a mobilszolgáltatója adatkeretéből, a Revolut appot akkor is meg tudja nyitni majd és annak összes termékét és funkcióját használhatja – beleértve az adatcsomag-vásárlás lehetőségét is.

A Revolut Ultra csomaggal rendelkező ügyfelek ezen felül havi 3 GB-os nemzetközi adatforgalmat is kapnak. A Revolut bevezető ajánlata keretében minden magyarországi ügyfél 100 MB díjmentesen használható adatforgalomhoz juthat (ennek igénylésére 2024. május 1-jéig van lehetőség).

A neobank új terméke minden felhasználó számára elérhető, aki legalább 10.14-es verziójú Revolut alkalmazással rendelkezik.

A neobank telekommunikáció irányába való nyitásával visszatér a gyökereihez és a gyakori utazóknak kedvez.

A Mastercard által publikált Bankkártya Használati Szokások és Attitűdök című kutatás alapján a Revolut időzítése kiváló, ugyanis a külföldi utazások és költések újra elérték a pandémia előtti szintet.

A kártyás fizetés népszerűsége a magyarok körében a nemzetközi útjaik során is nőtt. A kutatás alapján a megkérdezettek 35%-a járt szabadidejében külföldön az elmúlt évben.
Talán nem meglepő adat az sem, hogy a neobanki kártyák használatának második leggyakoribb módja (a külföldi webshopos vásárlás után) a külföldi tartózkodás során történő fizetés (60%).

„A Revolutnál arra használjuk a technológiát, hogy egyszerűbbé tegyük ügyfeleink életét, az eSIM-szolgáltatásunk pedig szintén épp ezt a célt szolgálja. Könnyen beszerezhető adatforgalmat kínál, miközben kiküszöböli a magas díjak okozta kellemetlenségeket és a fizikai SIM-kártya vásárlásának kényszerét.”

– nyilatkozta Elyas Sadou, a Revolut eSIM-szolgáltatásáért felelős terméktulajdonosa.

A Revolut az Egyesült Királyság mobilhálózat-üzemeltetőjével, az 1Global-lal (korábban Truphone néven) kötött együttműködést az eSIM bevezetése érdekében.

„Partnerségünknek köszönhetően a Revolut igénybe veheti az 1GLOBAL világszerte elérhető mobilhálózatát és piacvezető eSIM-platformját, hogy hatékonyabbá tegye saját nemzetközi technológiai infrastruktúráját. Az 1GLOBAL világszerte több mint 160 országban biztosít gyors és biztonságos mobilhálózat-hozzáférést. eSIM-technológiánk könnyedén beépül a Revolut appba, és pillanatok alatt telepíthető bármilyen eSIM-kompatibilis eszközön.”

– mondta Hakan Koç, az 1GLOBAL alapítója és vezérigazgatója.

[Forrás: Revolut sajtóközlemény] I Címlapfotó: Revolut News & Media | Licenc: FinTech Group
Címkék: