2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.03.24.

Bonyolult a stabil kriptovaluták mindennapi használata. Ezen segítene a Mastercard új partnersége

Szerző:

Kategóriák:

A Mastercard és a stablecoin alapú kripto tárcát szolgáltató ausztrál Stables a napokban bejelentette, együttműködésre lépnek annak érdekében, hogy a felhasználók bárhol elkölthessék stabil-kriptovalutájukat, ahol Mastercard kártyát elfogadnak. A Stables és a Mastercard között megvalósuló integráció révén, a tárcához kapcsolt fizetési kártya segítségével a felhasználók 54 millió kereskedői ponton tudják a birtokukban lévő stablecoint elkölteni.

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

A stabil kriptovaluták használata a mindennapi életben bonyolult és nem hatékony

Az elmúlt néhány évben a stabil tokenek gyorsan növekedtek és a piaci értékük már több mint 150 milliárd dollár. Bár széles körben használják az érték megőrzésére, valamint a decentralizált pénzügyi (DeFi) protokollok alaprétegeként, ugyanakkor a mindennapi vásárlásokhoz nehezen használhatók.

Ha a kripto felhasználók el akarják költeni a stabil kriptovalutában tárolt értéket, először a tárcájukból a stablecoin-t át kell “utalniuk” egy kriptotőzsére, ahol átválthatják fiat valutára, majd onnan kezdeményezhetik a kifizetést bankszámlára, amely akár több napot is igénybe vehet.

Ahhoz, hogy a stabil tokenek a való világban széles körben elterjedhessenek, annak mozgatására és felhasználására egy ennél lényegesen egyszerűbb és gyorsabb felhasználói élményre van szükség.

A Stables virtuális prepaid kártyája ezt az egyszerűséget és gyorsaságot kívánja megteremteni a stablecoin birtokosok számára.

kripto-tozsdek, kriptovalutak, adozas

Decentralizált pénzügyek (DeFi | 8. rész): Mik azok a stabil kriptovaluták? | 2022.03.31.

Mik azok a stabil kriptovaluták? Hogyan működnek? Milyen működési modelleket látni a piacon? A DeFi cikksorozatunk soron következő részében egy speciális alkalmazással, a stabil kriptovalutákkal és stabil kripto eszközökkel foglalkozunk.

Új fizetési élmény a stabil kriptovaluta felhasználók számára

Az együttműködés egy, a Stables által kialakított stablecoin tárcát foglal magában, amelyhez a Mastercard által támogatott fizetési kártya is jár a jövőben. A fizetési kártya lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a USD Coin (USDC) digitális eszközüket automatikusan fiat valutára váltva, a Mastercard hálózatán keresztül elszámolva tudjanak fizetni a kereskedőknél.

A fizetési kártya a Stables mobiltárcáján keresztül lesz elérhető.

A Stables és a Mastercard között megvalósuló integráció révén, a tárcához kapcsolt Mastercard kártya segítségével a kriptotárca tulajdonosok így 54 millió kereskedői ponton tudják a birtokukban lévő stabil kriptovalutát elkölteni.

A háttérben a fizetési megoldás a Stables saját fejlesztésű elszámoló motorját használja, amely az összes fizetést USDC-ben dolgozza fel, majd a Mastercard integrációnak köszönhetően a kártyatársasági elszámoló rendszerben valósul meg a tranzakciók elszámolása.

Az egyenleg feltöltése a tárcába számos stabil kriptovalutában történhet, így többek között Tetherben (USDT) vagy Binance USD-ben (BUSD), amiket a megoldás automatikusan, költség nélkül USDC-re konvertálja.

A kripto mellett a felhasználók banki átutalással, csoportos beszedési megbízással és egyéb fizetési módokkal is feltölthetik egyenlegüket. A Stables az induláskor az ausztrál dollárban történő be- és kifizetéseket támogatja, de hamarosan további integrációk valósulnak meg, amelynek révén az egyenlegfeltöltés amerikai dollárban, euróban, angol fontban, valamint az APAC, Latin-Amerika és Afrika valutáiban is megtörténhet.

A stablecoin lehet a híd a hagyományos és decentralizált pénzügyi világ között

A Mastercard Australasia fintech területének vezetője, Kallan Hogan szerint a cég együttműködése a Stables-szal jelentős előrelépés a Web3-as alkalmazások terjedése szempontjából.

“A Mastercard elkötelezett amellett, hogy olyan innovatív fizetési megoldásokat hozzon létre, amelyek megadják a szabadságot a kártyabirtokosok számára, hogy ott, úgy és akkor költsék el vagyonukat, ahol, ahogyan és amikor szeretnék”

– mondta Hogan, hozzátéve:

“A Stables olyan megoldást épít a Web3 szektor számára, kihasználva a Mastercard globális hálózatát, valamint a kiberbiztonsági eszközeit, köztük a CipherTrace-t és az Ekatát, amelynek középpontjában a bizalom és a biztonság áll.”

Daniel Li, a Stables operatív vezérigazgatója bízik az USDC jövőjében a Silvergate Bank összeomlásával kapcsolatos közelmúltbeli problémák ellenére.

„A stabil kriptovalutáknak kulcsszerepe lesz az új pénzügyi rendszerben, és központi szerepet fognak játszani a hagyományos és decentralizált pénzügyek világa közötti áthidalásban. A Stables továbbra is együttműködik az USDC-vel és a Circle-lel, mint az ökoszisztéma kulcsfontosságú elemeivel.”

A megoldás 2023 második negyedévében lesz elérhető, először az ausztrál felhasználók számára, majd a tervek szerint Európában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ázsia csendes-óceáni térségének nagy részén.

Mogyorósi Attila

Előadás: Digitális pénz, digitális valuták a következő években

Mogyorósi Attila, CoinCash, vezárigazgató, társalapító

PayTechShow 4.0: “Mi kerül a szupertárcába?” | 2023. április 20.

[Stables] | Címlapfotó: Stables

Címkék:
blank
blank