2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.03.13.

Eltűnnek a határok a hagyományos és a kriptofizetések között. Kriptotárcás fizetéssel rukkolt elő a Mastercard

Szerző:

Kategóriák:

A Mastercard kártyákat elfogadó fizikai és online kereskedőknél – és akár a metaverzumban is – a vásárlók a web3-as digitális tárcájukból közvetlenül fizethetnek kriptovalutával a fizetéstechnológiai cég és az új-zélandi fintech cég, az Immersve együttműködésének eredményeként. Míg a vásárló kriptovalutával fizet, a kereskedő fiat valutában kapja meg az áru, szolgáltatás ellenértékét. A szolgáltatás egyelőre Új-Zélandon és Ausztráliában a Mastercarddal partnerséget kötött üzletekben érhető el.

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

A Mastercard már egy ideje feszegeti a határokat a hagyományos pénzügyek és a kriptovilág között, folyamatosan keresi az együttműködési lehetőségeket. A minap bejelentett együttműködés célja, hogy lehetővé tegyék a közvetlen kriptovaluta alapú vásárlásokat a virtuális és a valós világban USDC tokenek használatával.

Az USDC egy stabil, az amerikai dollárhoz kötött kriptovaluta, melyet az amerikai Circle technológiai cég bocsát ki, és 1:1-ben váltják az amerikai dollárral.

A szolgáltatás azokban az üzletekben érhető el, ahol Mastercard logóval ellátott kártyával lehet fizetni. A kripto-tranzakciókat decentralizált protokollokon keresztül, valós időben bonyolítják le, és az USDC tokeneket fiat valutává “váltják”.

A felhasználók web3-as tárcájukat is használhatják kriptovaluta fizetések közvetlen végrehajtására a világon elsőként anélkül, hogy biztosítékként külső közvetítőt kellene igénybe venniük.

Az Immersve egy harmadik feles klíring szolgáltatóval működik együtt, mely biztosítja, hogy az ügyfeleinek  ne legyen szüksége harmadik fél által nyújtott biztosítékra.

Az Immersve Új-Zélandon bejegyzett fintech cég és regisztrált pénzügyi szolgáltató, továbbá Mastercard principal member. A társaság Web3 digitális tárca platformot, valamint alkalmazásokat fejleszt.

A szolgáltatás nyújtása során a Mastercard Identity Services és a CipherTrace biztosítják a KYC (Know-Your-Customer = ügyfélazonosítás) megoldást, valamint a pénzmosás elleni védelmet. Emellett a Mastercard biztosítja a online csalások elleni védelmet és a blockchain tranzakciók biztonságát.

Sandeep Malhotra, a Mastercard termékekért és innovációért felelős alelnöke az együttműködés bejelentésekor elmondta:

„ a Mastercard továbbra is elkötelezett a hasonló gondolkodású társaságokkal, például az Immersve fintech céggel aló partnerség mellett, annak érdekében, hogy skálázzák és biztonságossá tegyék a blokklánc ökoszisztémát, hogy egyszerű, biztonságos kriptovaluta-tranzakciókat, sőt a metaverzumban történő fizetéseket is könnyen elérhetővé tegyék a fogyasztók milliárdjai számára.”

Az Immersve és a Mastercard együttműködésének sikere jelentősen hozzájárulhat majd a web3 alapú tárcák terjedéséhez.

Mastercard - kriptovaluták

Kripto-szolgáltatásokat nyújthatnak a bankok a Mastercard segítségével | 2022.10.28.

A Mastercard bemutatta legújabb programját, amely biztonságos és ügyfélközpontú kripto-szolgáltatások létrehozásában segíti a pénzintézeteket.
[Inside Bitcoins] | Címlapfotó: Diego – stock.adobe.com | Editorial | Licenc: FinTech Group Kft.
Címkék:
blank
blank