2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.08.16.

A világ egyre több pontján teszi elérhetővé a Mastercard a CVC nélküli fizetési élményt

Szerző:

Kategóriák:

A Mastercard lehetővé tette a CVC nélküli online tranzakciókat indiai betéti és hitelkártya-tulajdonosai számára. A szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy az ügyfelek a kereskedői platformokon tokenizálják kártyáikat.

A Mastercard hivatalos sajtóközleménye szerint az új, CVC nélküli fizetési szolgáltatás az ügyfelek számára a fizetési idő csökkentését, valamint a virtuális tranzakciók egyszerűsítését jelentheti, de emellett a háttérben biztonságosabb tranzakciókat is feltételez.

A Reserve Bank of India tokenizációs irányelvei szerint a tokenizált fizetést alkalmazó kereskedőknek csak egyszer kell begyűjteniük a kártyatulajdonos-ellenőrző kódokat (CVC). 

A kártyával végrehajtott második tranzakciótól kezdve a kártyabirtokosnak csak ki kell választania a tokenizált kártyát a pénztár oldalon, meg kell erősítenie az egyszeri jelszót, és a tranzakciót CVC megadása nélkül be tudja fejezni.

,,A fokozott adatbiztonság mellett a tokenizált kártyákon történő CVC nélküli fizetés olyan előnyökkel is jár, amelyek gördülékenyebbé és biztonságosabbá teszik az online belföldi kártyás fizetési élményt.”

– nyilatkozta Anubhav Gupta, a Mastercard dél-ázsiai régiójáért felelős alelnöke.

Az olyan e-kereskedelmi szereplők, mint a Cashfree Payments és a Zomato már elfogadták a CVC nélküli fizetéseket.

Ahogy a hivatalos nyilatkozat is jelzi, a CVC ellenőrzés szükségességének megszüntetése számos előnnyel jár a kereskedők számára, beleértve a magasabb engedélyezési arányt, a pénztárak vásárlás nélküli elhagyásának csökkenését, valamint az ügyfelek jobb fizetési élményét.

A Mastercard legújabb dobásai

2023 elején a Mastercard egy sor olyan újdonságot mutatott be, amelyek hasonlóképpen kezelik az ügyfelek fájdalompontjait.

A vállalat például bevezette a Mastercard Receivables Manager nevű új automatizált megoldást, amely amerikai ügyfélkörének szól. Ezen a lehetőségen keresztül a szállítóknak többé nem kell manuálisan bevinniük és rögzíteniük a virtuális kártya adatokat a digitális fizetések során.

Hasonlóképpen, a Mastercard mesterséges intelligencia által támogatott eszközöket kezdett használni a valós idejű fizetési csalások leküzdésére a „Consumer Fraud Risk” termékén keresztül.

[Forrás: Mastercard] | Címlapfotó forrása: Oleksandr – stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group
Címkék:
blank