SimpleTrends
SimpleTrends

A világ egyre több pontján teszi elérhetővé a Mastercard a CVC nélküli fizetési élményt

Szerző: | 2023. 08. 16. | Banki és fintech hírek, Elektronikus fizetés, Nemzetközi digitális bankolás, Összes hír

FinTechShow-7.0

A Mastercard lehetővé tette a CVC nélküli online tranzakciókat indiai betéti és hitelkártya-tulajdonosai számára. A szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy az ügyfelek a kereskedői platformokon tokenizálják kártyáikat.

A Mastercard hivatalos sajtóközleménye szerint az új, CVC nélküli fizetési szolgáltatás az ügyfelek számára a fizetési idő csökkentését, valamint a virtuális tranzakciók egyszerűsítését jelentheti, de emellett a háttérben biztonságosabb tranzakciókat is feltételez.

A Reserve Bank of India tokenizációs irányelvei szerint a tokenizált fizetést alkalmazó kereskedőknek csak egyszer kell begyűjteniük a kártyatulajdonos-ellenőrző kódokat (CVC). 

A kártyával végrehajtott második tranzakciótól kezdve a kártyabirtokosnak csak ki kell választania a tokenizált kártyát a pénztár oldalon, meg kell erősítenie az egyszeri jelszót, és a tranzakciót CVC megadása nélkül be tudja fejezni.

,,A fokozott adatbiztonság mellett a tokenizált kártyákon történő CVC nélküli fizetés olyan előnyökkel is jár, amelyek gördülékenyebbé és biztonságosabbá teszik az online belföldi kártyás fizetési élményt.”

– nyilatkozta Anubhav Gupta, a Mastercard dél-ázsiai régiójáért felelős alelnöke.

Az olyan e-kereskedelmi szereplők, mint a Cashfree Payments és a Zomato már elfogadták a CVC nélküli fizetéseket.

Ahogy a hivatalos nyilatkozat is jelzi, a CVC ellenőrzés szükségességének megszüntetése számos előnnyel jár a kereskedők számára, beleértve a magasabb engedélyezési arányt, a pénztárak vásárlás nélküli elhagyásának csökkenését, valamint az ügyfelek jobb fizetési élményét.

A Mastercard legújabb dobásai

2023 elején a Mastercard egy sor olyan újdonságot mutatott be, amelyek hasonlóképpen kezelik az ügyfelek fájdalompontjait.

A vállalat például bevezette a Mastercard Receivables Manager nevű új automatizált megoldást, amely amerikai ügyfélkörének szól. Ezen a lehetőségen keresztül a szállítóknak többé nem kell manuálisan bevinniük és rögzíteniük a virtuális kártya adatokat a digitális fizetések során.

Hasonlóképpen, a Mastercard mesterséges intelligencia által támogatott eszközöket kezdett használni a valós idejű fizetési csalások leküzdésére a „Consumer Fraud Risk” termékén keresztül.

[Forrás: Mastercard] | Címlapfotó forrása: Oleksandr – stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group
BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Urbán Anikó

Lássuk be, a pénzügyi innováció a bölcsészeket sem kerüli el; jó példa erre Anikó. Újságíróként és társadalomtudományokkal foglalkozó szakemberként azt vette észre, hogy a technológia emberekre gyakorolt hatásával egyre többet foglalatoskodik. Humán beállítottsága ellenére (értsd: izgul adóbevalláskor és számlázáskor, hogy mit ront el…) már korán látott számlavezetési rendszer bevezetésére vonatkozó projektet majd újságíróként is az IT területen talált otthont. Hiszi, hogy a kíváncsiság és a nyitottság minden szektorba jó belépő.

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!