2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2019.12.04.

Apple Pay már a K&H Banknál is

Szerző:

Kategóriák:

A hazai nagybankok közül immár a K&H Banknál is elérhető az Apple Pay – tette közzé a bank a weboldalán. A bank ügyfelei közül azok adhatják hozzá bankkártyájukat az Apple Wallethez, akik Maestro vagy Mastercard bankkártyával rendelkeznek. A K&H bejelentése nyomán összeszedtük az idei év fontosabb Apple Pay és mobilfizetési bejelentéseit.

Ahogy idén májusban az OTP Bank bejelentette az Apple Pay elindulását, a rákövetkező napokban a nagybankok többsége is “kinyilatkoztatott”. Akkor az Erste Bank, a CIB Bank és a K&H Bank is megszellőztette az idei évi indulást. És lőn Apple Pay valamennyi banknál.

Egyedüli meglepetést a GRÁNIT Bank okozott és az utolsó pillanatig nem árulta el, lesz-e Apple Pay a digitális banknál. Ha a Budapest Bank is tartja magát korábbi kijelentéséhez, akkor hamarosan ott is várható lesz az indulás.

Apple Pay a K&H-nál

A bank weboldalán elérhető információk alapján a K&H Mastercard/Maestro betéti– és hitelkártyákat lehet használni Apple Pay fizetési megoldással.

A Visa kártyatulajdonosok számára várhatóan 2020 tavaszán lesz elérhető az Apple Pay. A Visa típusú kártyák engedélyezéséhez szükséges fejlesztések már folyamatban vannak. (Az Erste Banknál és a CIB Banknál a Visa kártyákat hozzá lehet adni az Apple Payhez).

A Gyakori Kérdések között megtaláltuk, hogy  nemcsak a lakossági, hanem az üzleti Mastercard és Maestro kártyák is digitalizálhatók az Apple Pay-ben. Ezen felbuzdulva a K&H Mastercard üzleti kártyánkat hozzá akartuk adni az Apple Wallethez, ám ez pár órával ezelőtt nekünk még nem sikerült.

A weboldalon részletes információkat találunk arról is, miképpen lehet a kártyánkat hozzáadni az Apple Wallethez, amely folyamat a többi hazai bankéval megegyezik. Ugyanakkor itt sincs lehetőség arra (ugyanúgy mint az Erste Banknál és a CIB Banknál), hogy a mobilbanki applikáción belül adjuk hozzá a bankkártyát az Apple Wallethez, ami még egyszerűbbé tenné a folyamatot (mint például az OTP Bank, a Simple, vagy a Revolut esetén).

Elérhető Magyarország friss mobilfizetési térképe

Magyarország mobilfizetési térképét az idei év jelentősen átformálta az Apple Pay elindulása. 7 hónap alatt több hazai bank és pénzügyi szolgáltató indult el az Apple Pay-jel, mint az elmúlt közel 3 évben Android alapú mobilfizetési megoldással. Az utóbbi nem is bizonyult eddig sikeresnek – legalábbis a Mastercard 2018 decemberében kiadott sajtóközleményében bemutatott számok alapján.

Az Androidosok tömegei számára a Google Pay magyarországi elindulása jelentheti majd a belépést az érintéses mobilfizetés világába. Várakozásunk szerint 2020-ban már megérkezik hazánkba a Google Pay is – az azonnali fizetéssel együtt.

A hazai mobilfizetési térkép alapján kezd körvonalazódni egy láthatatlan – digitális – szakadék a hazai bankok között. Az OTP Bank, K&H Bank, Erste Bank és a GRÁNIT Bank Androidos és iOS ügyfeleik számára is kínálják már az érintéses mobilfizetést – és várhatóan hamarosan a Budapest Bank is.

Ugyanakkor az is látható, hogy van pár hazai nagybank, amelyek egyáltalán nem láthatók Magyarország mobilfizetési térképén, mint az Unicredit Bank, a Raiffeisen Bank, vagy a Takarék Kereskedelmi Bank.

blank
Címkék:
blank
blank