Apple Pay már a K&H Banknál is

írta | 2019.12.04. | Apple Pay, Összes hír

fintechshow fintech digitalis transzformacio

A hazai nagybankok közül immár a K&H Banknál is elérhető az Apple Pay – tette közzé a bank a weboldalán. A bank ügyfelei közül azok adhatják hozzá bankkártyájukat az Apple Wallethez, akik Maestro vagy Mastercard bankkártyával rendelkeznek. A K&H bejelentése nyomán összeszedtük az idei év fontosabb Apple Pay és mobilfizetési bejelentéseit.

Ahogy idén májusban az OTP Bank bejelentette az Apple Pay elindulását, a rákövetkező napokban a nagybankok többsége is “kinyilatkoztatott”. Akkor az Erste Bank, a CIB Bank és a K&H Bank is megszellőztette az idei évi indulást. És lőn Apple Pay valamennyi banknál.

Egyedüli meglepetést a GRÁNIT Bank okozott és az utolsó pillanatig nem árulta el, lesz-e Apple Pay a digitális banknál. Ha a Budapest Bank is tartja magát korábbi kijelentéséhez, akkor hamarosan ott is várható lesz az indulás.

Apple Pay a K&H-nál

A bank weboldalán elérhető információk alapján a K&H Mastercard/Maestro betéti– és hitelkártyákat lehet használni Apple Pay fizetési megoldással.

A Visa kártyatulajdonosok számára várhatóan 2020 tavaszán lesz elérhető az Apple Pay. A Visa típusú kártyák engedélyezéséhez szükséges fejlesztések már folyamatban vannak. (Az Erste Banknál és a CIB Banknál a Visa kártyákat hozzá lehet adni az Apple Payhez).

A Gyakori Kérdések között megtaláltuk, hogy  nemcsak a lakossági, hanem az üzleti Mastercard és Maestro kártyák is digitalizálhatók az Apple Pay-ben. Ezen felbuzdulva a K&H Mastercard üzleti kártyánkat hozzá akartuk adni az Apple Wallethez, ám ez pár órával ezelőtt nekünk még nem sikerült.

A weboldalon részletes információkat találunk arról is, miképpen lehet a kártyánkat hozzáadni az Apple Wallethez, amely folyamat a többi hazai bankéval megegyezik. Ugyanakkor itt sincs lehetőség arra (ugyanúgy mint az Erste Banknál és a CIB Banknál), hogy a mobilbanki applikáción belül adjuk hozzá a bankkártyát az Apple Wallethez, ami még egyszerűbbé tenné a folyamatot (mint például az OTP Bank, a Simple, vagy a Revolut esetén).

Elérhető Magyarország friss mobilfizetési térképe

Magyarország mobilfizetési térképét az idei év jelentősen átformálta az Apple Pay elindulása. 7 hónap alatt több hazai bank és pénzügyi szolgáltató indult el az Apple Pay-jel, mint az elmúlt közel 3 évben Android alapú mobilfizetési megoldással. Az utóbbi nem is bizonyult eddig sikeresnek – legalábbis a Mastercard 2018 decemberében kiadott sajtóközleményében bemutatott számok alapján.

Az Androidosok tömegei számára a Google Pay magyarországi elindulása jelentheti majd a belépést az érintéses mobilfizetés világába. Várakozásunk szerint 2020-ban már megérkezik hazánkba a Google Pay is – az azonnali fizetéssel együtt.

A hazai mobilfizetési térkép alapján kezd körvonalazódni egy láthatatlan – digitális – szakadék a hazai bankok között. Az OTP Bank, K&H Bank, Erste Bank és a GRÁNIT Bank Androidos és iOS ügyfeleik számára is kínálják már az érintéses mobilfizetést – és várhatóan hamarosan a Budapest Bank is.

Ugyanakkor az is látható, hogy van pár hazai nagybank, amelyek egyáltalán nem láthatók Magyarország mobilfizetési térképén, mint az Unicredit Bank, a Raiffeisen Bank, vagy a Takarék Kereskedelmi Bank.

fintechshow fintech digitalis transzformacio

fintechshow fintech digitalis transzformacio

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

FINTECHSHOW 5.0

fintechshow fintech digitalis transzformacio
FinTech seregszemle, pitch verseny és jövőbemutató előadások az idén 5 éves FinTechShow-n. Górcső alatt a digitális pénzügyi transzformáció új irányai. FinTechShow: (m)érték a digitális pénzügyekben.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.