2024. október 15.
FinTechShow
Terítéken a legújabb digitális pénzügyi szolgáltatások és megoldások

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow
Megoldások a jövő digitális bankjához

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2023.08.11.

Nagykorúvá vált a piacvezető magyar fintech

Szerző:

Kategóriák:

2005 nyarán, 18 évvel ezelőtt indult útjára a Számlázz.hu sikertörténete. A garázscégként indult innováció ma már több, mint hatszázezer feletti ügyfélszámmal rendelkezik és neve ma már összeforrt a hazai vállalkozói szektor szereplőinek hétköznapjaival.

Felnőttkorba lépett a Számlázz.hu! A 2005-ben indult cég három fiatal és tehetséges ember kezdeményezéseként jött létre. Nagy nap a mai, hisz 2005. augusztus 11-én bocsátotta ki a rendszer az első hivatalos számláját.

Az egykori garázscég ma már a Magyar Nemzeti Bank engedélyével rendelkező pénzforgalmi intézmény, amelynek a platformján évi 100 millió számlát állítanak ki a magyar vállalkozások – ennek körülbelül egyharmad része e-számla.

Talán nem is kell hangsúlyoznunk, hogy a Számlázz.hu rendszerének hála hazai vállalkozók százezreinek vált érthetőbbé, átláthatóbbá az egyébként mindig is mumusként tekintett mindennapi számlakezelés folyamata.

Jellemző, hogy a kis – és középvállalkozói kör az általa nyújtott szolgáltatás vagy termék tökéletesítésére szereti fordítani az idejét és kevésbé az adminisztratív terhek megfelelésére. A Számlázz.hu több mint 600.000 fős ügyfélkörének jelentős részét ezen KKV szektor szereplői teszik ki – bár egyre több multinacionális nagyvállalat is használja a cég digitális ökoszisztémáját.

Ángyán Balázs  számlázz.hu

Fotón: Ángyán Balázs, Számlázz.hu, ügyvezető igazgató 

„Feladatunk, hogy segítsük a vállalkozókat az üzleti adminisztrációs folyamatokban. Automatikus, digitális megoldásokat kínálunk nekik, hogy a világ legértékesebb dolgát, időt adjunk számukra.”

– nyilatkozta Ángyán Balázs ügyvezető igazgató.

A Számlázz.hu 3,3 milliárd forintos árbevétellel rendelkező, jelenleg 50 főt alkalmazó fintech vállalat. A cég fejlesztő gárdájával folyamatosan azon dolgozik, hogy túl a számlázáson, minél több online megoldást, szolgáltatást nyújthasson az ügyfelek számára.

„Az ember túl értékes ahhoz, hogy olyan dolgokkal foglalkozzon, amit egy gép is el tud végezni” – ez volt az alapítók mottója 2005-ben, amelynek üzenete 2023-ban talán még érvényesebb, mint valaha.

Talán napjainkban nehéz elképzelni, de a Számlázz.hu sikertörténete és meghatározó szerepe természetesen nem volt garantált az induláskor; az első 700 ügyfél megszerzése 5 évbe telt.

Hatalmas ugrást jelentett azonban az online számlázás szabályozása. Az e-számlázás megújítása teljes egészében a Számlázz.hu nevéhez kötődik és 2021 nyarán a fintech cég már a félmilliomodik felhasználóját köszönthette.

„Tavaly vette át a cég irányítását a nemzetközi hátterű VISMA-csoport, ami újabb lehetőséget biztosított a fejlődésre. A számlázás csak egy a szolgáltatások közül: a megrendelések kezelésében, teljesítések igazolásában, kintlévőségek kezelésében, könyvelési- és adózási feladatok ellátásában is támogatjuk a vállalkozókat.”

Nemrég nyitottuk ki például a faktorálás lehetőségét az összes ügyfelünk előtt, amely nagyszerű lehetőséget jelent a kkv-knak – tette hozzá a cégvezető.

Az aktuális fintech trendek, az elmúlt évek fintech eredményei és a legújabb fintech megoldások kerülnek górcső alá 2023. október 11-én a hetedik FinTechShow-n, ahol idén először a közép-kelet-európai fintech szövegtségek és fintech cégek is bemutatkoznak. További részletek: FinTechShow 7.0

A bankok digitális jövőjét meghatározó technológiai trendekkel, az újgenerációs megoldásokkal 2023. november 23-án a BankTechShow-n foglalkozunk Magyarország vezetői banki és IT cégeinek technológiai és üzleti vezetőivel közösen. További részletek: BankTechShow 1.0

Forrás: Számlázz.hu | Címlapfotó: stock.adobe.com – licenc: FinTech Group Kft.
Címkék: