Újabb magyar a FinTech Placcon: “autokassza”

Szerző: | 2017. 01. 11. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Nem is kellett olyan sokat várni, itt van 2017 első hazai fintech bejelentése. Online számlázó a MagNet Bank vállalati ügyfelei számára. A díjmentesen elérhető fintech, avagy pénzügyi technológiai megoldás először kínál lehetőséget a számlakibocsátó fiók és bankszámla szinkronizálására Magyarországon.

Az új jövevény neve: autokassza“, a Számlázz.hu csapatától.

 

MagNet Számlázz.hu FinTech

 

Mire jó ez és kinek?

Az autokassza szolgáltatással a vállalkozóknak a jövőben nincs szükségük a kiállított számláik fizetési határidejének folyamatos figyelésére. Az ügyfélfiókok szinkronizálásával mindez automatikusan megtörténik. Egészen összetett munkafolyamatok is kiválthatóak, pl.: elegendő egy díjbekérő kiállítása, az erre beérkező összegről a számlázó értesítést kap, és automatikusan elkészíti a számlát, emberi beavatkozás nélkül lezárva a kereskedelmi folyamatot.

Azt ígérik, hogy a megoldás

“számlaforgalomtól függően harmadára-negyedére csökkentheti az adminisztrációs terheket”.

 

Hogyan működik?

MagNet Számlázz.hu FinTech

 

A triggerelő erő

Az európai bankpiac paradigmaváltáshoz érkezett, amelyet a PSD2 néven ismertté vált európai uniós szabályozás bevezetésének határideje is sürget.

2018. január 13-tól Magyarországon is életbe lép az irányelv, amely a pénzügyi intézetek szolgáltatásainak technológiai felzárkóztatását célozza az eddig netbankban jól vagy rosszul elérhető funkciók kiszervezésével, vagy az ott eddig meg sem jelenő új lehetőségek bevezetésével.

“A PSD2 kapcsán az API interfész tekintetében még tisztázásra vár, hogy a törvény teljesen nyílt API-t ír-e majd elő vagy csak az interfész megléte lesz kötelező. Ez utóbbi esetben a MagNet Bank élen jár, ugyanis partnereink felé már van egy zárt felületünk. Az autokassza megoldás pedig ettől függetlenül, de már az új szellemiségben segíti a hazai vállalkozók életét.”

– Pozsonyi Gábor, a MagNet Bank vezérigazgató-helyettese.

 

Széljegyzet

2017-ben a nemzetközi (és talán a hazai) FinTech Placcon előtérbe kerülnek majd a mikro, a kis- és a középvállalkozásokat célzó FinTech megoldások (lásd pl.: a “2017 FinTech trendjei sorozatunkat“).

Tavaly év végén az MKB FinTech Versenyén is láthattunk a fentihez hasonló megoldást, illetve Európában is elérhetők ilyen jellegű szolgáltatások. Mindez azt mutatja számunkra,

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.