Újabb magyar a FinTech Placcon: „autokassza”

Szerző: | 2017. 01. 11. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

PayTechShow 4.0

Nem is kellett olyan sokat várni, itt van 2017 első hazai fintech bejelentése. Online számlázó a MagNet Bank vállalati ügyfelei számára. A díjmentesen elérhető fintech, avagy pénzügyi technológiai megoldás először kínál lehetőséget a számlakibocsátó fiók és bankszámla szinkronizálására Magyarországon.

Az új jövevény neve: autokassza„, a Számlázz.hu csapatától.

 

MagNet Számlázz.hu FinTech

 

Mire jó ez és kinek?

Az autokassza szolgáltatással a vállalkozóknak a jövőben nincs szükségük a kiállított számláik fizetési határidejének folyamatos figyelésére. Az ügyfélfiókok szinkronizálásával mindez automatikusan megtörténik. Egészen összetett munkafolyamatok is kiválthatóak, pl.: elegendő egy díjbekérő kiállítása, az erre beérkező összegről a számlázó értesítést kap, és automatikusan elkészíti a számlát, emberi beavatkozás nélkül lezárva a kereskedelmi folyamatot.

Azt ígérik, hogy a megoldás

„számlaforgalomtól függően harmadára-negyedére csökkentheti az adminisztrációs terheket”.

 

Hogyan működik?

MagNet Számlázz.hu FinTech

 

A triggerelő erő

Az európai bankpiac paradigmaváltáshoz érkezett, amelyet a PSD2 néven ismertté vált európai uniós szabályozás bevezetésének határideje is sürget.

2018. január 13-tól Magyarországon is életbe lép az irányelv, amely a pénzügyi intézetek szolgáltatásainak technológiai felzárkóztatását célozza az eddig netbankban jól vagy rosszul elérhető funkciók kiszervezésével, vagy az ott eddig meg sem jelenő új lehetőségek bevezetésével.

“A PSD2 kapcsán az API interfész tekintetében még tisztázásra vár, hogy a törvény teljesen nyílt API-t ír-e majd elő vagy csak az interfész megléte lesz kötelező. Ez utóbbi esetben a MagNet Bank élen jár, ugyanis partnereink felé már van egy zárt felületünk. Az autokassza megoldás pedig ettől függetlenül, de már az új szellemiségben segíti a hazai vállalkozók életét.”

– Pozsonyi Gábor, a MagNet Bank vezérigazgató-helyettese.

 

Széljegyzet

2017-ben a nemzetközi (és talán a hazai) FinTech Placcon előtérbe kerülnek majd a mikro, a kis- és a középvállalkozásokat célzó FinTech megoldások (lásd pl.: a „2017 FinTech trendjei sorozatunkat„).

Tavaly év végén az MKB FinTech Versenyén is láthattunk a fentihez hasonló megoldást, illetve Európában is elérhetők ilyen jellegű szolgáltatások. Mindez azt mutatja számunkra,

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!