2017.02.16.

Elindult az Automata Parkolás! Mától egy új digitális asszisztens őrködhet a mobilparkolásod felett

Szerző:

Tegye fel a kezét, akivel előfordult már, elfelejtette leállítani a mobilparkolást! Még rosszabb, ha az elindításról, vagy a meghosszabbításról feledkezünk meg és már ott is a barátságtalan mikulás-csomag. Havonta elég egy-két malőr és egy év alatt 5-10 ezer forintot össze lehet lapátolni a parkolási társaságoknak. A bosszúság elkerülésére kérje kezelő orvosától az Automata Parkolást. [Vagy inkább az OBU Citytől.]

 

Ezt hallottuk ma a Millásreggeliben!

“A parkolás elindítása sem kerülhet többé feledésbe. A személygépkocsi motorjának leállítását követően meghatározásra kerül a gépjármű helyzete, a központi rendszer 2 percen belül kezdeményezi a parkolás elindítását, vagy parkolási üzemidőn kívül a parkolás előjegyzését, amennyiben a gépjármű köztéri parkolási területen van. Legyen az Magyarországon bárhol.” – tudtuk meg az OBU City szolgáltatásról.

obucity

 

Itt a digitális kisaranyos asszisztens!

Szóval a kulcs az autóba épített eszköz [GPS]. Nézi, hol parkolunk, kell-e fizetni és az okos digitális asszisztens elindítja a parkolást.

Amíg tárgyalunk, vásárolunk, sportolunk, a digi asszisztens addig sem rest; őrködik autónk „felett”. Ha elfelejtettük, hol hagytuk a járművet, szelíden útba igazít és kérés nélkül leállítja a parkolást (miután elindultunk). Nincs pótdíj, nincs túlfizetés, nincs bosszúság. Az új digitális asszisztensünk vigyázz a pénztárcánkra.

Az okos asszisztensünk egy mobil app-on keresztül „beszélget” velünk. Értesítést küld a parkolás elindításáról és nem sértődik meg, ha átvesszük az irányítást és magunk állítjuk le a parkolást. Vehetsz vele e-matricát, segít kitölteni a menetlevelet, de a szervízünkhöz is kérhetünk rajta (az app-on) keresztül időpontot.

 

Minek nevezzelek?

Most már csak azt nem tudom, minek nevezzelek? Mobilparkolásnak, okos mobilfizetésnek? Digitális asszisztensnek, okos telemetriának, IoT (Internet of Things) megoldásnak? Legyen most röviden 3 in 1, azaz flottakövetés + digitális asszisztens + mobilparkolás egyben.

Mindenesetre a fintech és az insurtech érában egyre több eszközben jelenik meg fizetési megoldás (pl.: karkötő, hűtő) kiegészülve valamilyen virtuális asszisztenciával (pl.: chatbot, mesterséges intelligencia, gépi tanulás stb.). És az is lehet, hogy épp az Internet of Things (a “Dolgok Internetje”) hozza majd el az áttörést a mobilfizetésben, amit 15 éve várunk. Addig is röviden:

“Az OBU City START mobilalkalmazás letöltésével bárki kipróbálhatja demo üzemmódban a modern kori városi asszisztens által nyújtott kényelmet és biztonságot.”

 

További infok: automataparkolas.hu

Címkék: