BankTechShow

Elindult az Automata Parkolás! Mától egy új digitális asszisztens őrködhet a mobilparkolásod felett

Szerző: | 2017. 02. 16. | Magyar fintech startupok, Összes hír

Tegye fel a kezét, akivel előfordult már, elfelejtette leállítani a mobilparkolást! Még rosszabb, ha az elindításról, vagy a meghosszabbításról feledkezünk meg és már ott is a barátságtalan mikulás-csomag. Havonta elég egy-két malőr és egy év alatt 5-10 ezer forintot össze lehet lapátolni a parkolási társaságoknak. A bosszúság elkerülésére kérje kezelő orvosától az Automata Parkolást. [Vagy inkább az OBU Citytől.]

 

Ezt hallottuk ma a Millásreggeliben!

“A parkolás elindítása sem kerülhet többé feledésbe. A személygépkocsi motorjának leállítását követően meghatározásra kerül a gépjármű helyzete, a központi rendszer 2 percen belül kezdeményezi a parkolás elindítását, vagy parkolási üzemidőn kívül a parkolás előjegyzését, amennyiben a gépjármű köztéri parkolási területen van. Legyen az Magyarországon bárhol.” – tudtuk meg az OBU City szolgáltatásról.

obucity

 

Itt a digitális kisaranyos asszisztens!

Szóval a kulcs az autóba épített eszköz [GPS]. Nézi, hol parkolunk, kell-e fizetni és az okos digitális asszisztens elindítja a parkolást.

Amíg tárgyalunk, vásárolunk, sportolunk, a digi asszisztens addig sem rest; őrködik autónk „felett”. Ha elfelejtettük, hol hagytuk a járművet, szelíden útba igazít és kérés nélkül leállítja a parkolást (miután elindultunk). Nincs pótdíj, nincs túlfizetés, nincs bosszúság. Az új digitális asszisztensünk vigyázz a pénztárcánkra.

Az okos asszisztensünk egy mobil app-on keresztül „beszélget” velünk. Értesítést küld a parkolás elindításáról és nem sértődik meg, ha átvesszük az irányítást és magunk állítjuk le a parkolást. Vehetsz vele e-matricát, segít kitölteni a menetlevelet, de a szervízünkhöz is kérhetünk rajta (az app-on) keresztül időpontot.

 

Minek nevezzelek?

Most már csak azt nem tudom, minek nevezzelek? Mobilparkolásnak, okos mobilfizetésnek? Digitális asszisztensnek, okos telemetriának, IoT (Internet of Things) megoldásnak? Legyen most röviden 3 in 1, azaz flottakövetés + digitális asszisztens + mobilparkolás egyben.

Mindenesetre a fintech és az insurtech érában egyre több eszközben jelenik meg fizetési megoldás (pl.: karkötő, hűtő) kiegészülve valamilyen virtuális asszisztenciával (pl.: chatbot, mesterséges intelligencia, gépi tanulás stb.). És az is lehet, hogy épp az Internet of Things (a „Dolgok Internetje”) hozza majd el az áttörést a mobilfizetésben, amit 15 éve várunk. Addig is röviden:

„Az OBU City START mobilalkalmazás letöltésével bárki kipróbálhatja demo üzemmódban a modern kori városi asszisztens által nyújtott kényelmet és biztonságot.”

 

További infok: automataparkolas.hu

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!