Az Apple Wallet már a bankok folyószámláinak egyenlegét is mutatja

Szerző: | 2023. 10. 06. | Apple Pay, Banki és fintech hírek, Fintech kitekintő, Mobiltárca, Open banking, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Az Apple szeptemberben bemutatta az iPhone Wallet új izgalmas integrációját. A Wallet alkalmazás mostantól képes megjeleníteni a brit felhasználók banki folyószámlájának egyenlegét, valamint a befizetések és kifizetések előzményeit.

Az Apple Wallet alkalmazáson keresztül követhetik nyomon az egyesült királyságbeli felhasználók a brit bankjaik folyószámláinak egyenlegét is. Az új funkciót az Egyesült Királyság Open Banking API-ja hajtja.

Az újítás nem csak az egyenlegek lekérdezését teszi lehetővé, hanem a befizetések és kifizetések előzményeit is áttekinthetik a felhasználók. Az egyenlegek az Apple Pay szolgáltatással történő vásárláskor is megjelennek, ezáltal a felhasználók pénzügyi tudatosságának növelése is elősegíthető hosszútávon.

Ez az integráció először a közelgő iOS 17.1 fejlesztői béta verziójának részeként jelenik meg, de az Egyesült Királyságban is csak a felhasználók egy részének lesz elérhető – azoknak, akik olyan bank ügyfelei, amely támogatja az Apple Pay-t.

A kezdeti bevezetésben a Barclays, a HSBC, a Lloyds, az RBS, a Monzo és a Starling bankok is részt vesznek.

A felhasználók biztonságosan engedélyezhetik az integrációt a Wallet alkalmazáson keresztül, egy ismerős OAuth-folyamat segítségével, amelyben a Wallet átirányítja a felhasználót a bank alkalmazásához vagy weboldalához a kapcsolat hitelesítéséhez.

Ahogy az várható volt, az Apple szokásos adatvédelmi szabványai érvényesek. Az API-ból lekérdezett adatok kizárólag a felhasználó készülékén tárolódnak, és nem az Apple szerverein.

A nemzetközi Apple-felhasználók gyakran panaszkodnak amiatt, hogy bizonyos funkciók csak az Egyesült Királyságban érhetők el.

Az Apple számít ezúttal is az elégedetlenkedésre, de ennek ellenére kizárólag az Egyesült Királyságban vezeti be ezt a funkciót, mivel a briteknél a bevezetést támogatja egy interoperábilis nyílt banki szabvány. Más régiókban (például az Egyesült Államokban) sokkal kevésbé egyértelmű az út egy ilyen funkció bevezetéséhez.

[Forrás: 9to5mac.com] | Címlapfotó: picsmart – stock.adobe.com – Editorial | Licenc: FinTech Group
BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.