2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.10.06.

Az Apple Wallet már a bankok folyószámláinak egyenlegét is mutatja

Szerző:

Kategóriák:

Az Apple szeptemberben bemutatta az iPhone Wallet új izgalmas integrációját. A Wallet alkalmazás mostantól képes megjeleníteni a brit felhasználók banki folyószámlájának egyenlegét, valamint a befizetések és kifizetések előzményeit.

Az Apple Wallet alkalmazáson keresztül követhetik nyomon az egyesült királyságbeli felhasználók a brit bankjaik folyószámláinak egyenlegét is. Az új funkciót az Egyesült Királyság Open Banking API-ja hajtja.

Az újítás nem csak az egyenlegek lekérdezését teszi lehetővé, hanem a befizetések és kifizetések előzményeit is áttekinthetik a felhasználók. Az egyenlegek az Apple Pay szolgáltatással történő vásárláskor is megjelennek, ezáltal a felhasználók pénzügyi tudatosságának növelése is elősegíthető hosszútávon.

Ez az integráció először a közelgő iOS 17.1 fejlesztői béta verziójának részeként jelenik meg, de az Egyesült Királyságban is csak a felhasználók egy részének lesz elérhető – azoknak, akik olyan bank ügyfelei, amely támogatja az Apple Pay-t.

A kezdeti bevezetésben a Barclays, a HSBC, a Lloyds, az RBS, a Monzo és a Starling bankok is részt vesznek.

A felhasználók biztonságosan engedélyezhetik az integrációt a Wallet alkalmazáson keresztül, egy ismerős OAuth-folyamat segítségével, amelyben a Wallet átirányítja a felhasználót a bank alkalmazásához vagy weboldalához a kapcsolat hitelesítéséhez.

Ahogy az várható volt, az Apple szokásos adatvédelmi szabványai érvényesek. Az API-ból lekérdezett adatok kizárólag a felhasználó készülékén tárolódnak, és nem az Apple szerverein.

A nemzetközi Apple-felhasználók gyakran panaszkodnak amiatt, hogy bizonyos funkciók csak az Egyesült Királyságban érhetők el.

Az Apple számít ezúttal is az elégedetlenkedésre, de ennek ellenére kizárólag az Egyesült Királyságban vezeti be ezt a funkciót, mivel a briteknél a bevezetést támogatja egy interoperábilis nyílt banki szabvány. Más régiókban (például az Egyesült Államokban) sokkal kevésbé egyértelmű az út egy ilyen funkció bevezetéséhez.

[Forrás: 9to5mac.com] | Címlapfotó: picsmart – stock.adobe.com – Editorial | Licenc: FinTech Group
Címkék:
blank