Az ELTE-vel kutatja a kibervédelem újabb lehetőségeit az OTP Bank

Szerző: | 2023. 12. 05. | Banki és fintech hírek, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

A jövőben az OTP Bank és az ELTE számos aktuális kibervédelemmel kapcsolatos kutatási területen fog együttműködni. A kooperáció célja többek között a pénzügyi visszaélések megelőzési lehetőségeinek vizsgálata és a hitelintézet saját védelmi megoldásainak kutatása. A KIBERLAB az ELTE Informatikai Karán a pénzügyi informatikában használt biztonsági megoldások hatékonyságát és fejlesztési lehetőségeit kutatja.

„Miután a bank üzleti tevekénysége részben a kibertérben nyújtott szolgáltatásokon keresztül valósul meg, elengedhetetlen, hogy a naprakész megoldások biztosítása mellett a jövő potenciális fenyegetéseire is felkészüljünk. Ezért is tartottuk kiemelten fontosnak az OTP Banknál, hogy ezen területek kutatásába már a legfiatalabb programozókat is bevonjuk, erre ad lehetőséget az ELTE-vel közösen létrehozott KIBERLAB”

– mondta Kovács Roland, az OTP Bank Kibervédelmi vezetője.

A programtervező informatikus hallgatók kreditért felvehető tárgyként csatlakozhatnak a labor munkájához, így amellett, hogy megismerhetik az általános banki kibervédelmi mechanizmusokat, gyakorlati ismereteket is szerezhetnek a pénzügyi informatikát érintő fejlesztésekről.

„A KIBERLAB kutatásainak fókuszában napjaink és az elkövetkező évek egyik legfontosabb feladata áll, a kibervédelem, aminek részeként a mesterséges intelligenciában, gépi tanulásban rejlő lehetőségek és a kriptográfiai alkalmazások is jelentős szerepet kapnak, mint például a gyanús tranzakciók kiszűrése és elemzése. A pénzügyi informatika mélyebb megismerése által új, eddig az egyetemen korábban nem tanulmányozott kutatási témák is megjelennek”

– mutatott rá Prof. Dr. Kovács Attila, az ELTE Informatikai Kar Szoftver- és Adatintenzív Szolgáltatások Kompetencia Központ igazgatója.

A KIBERLAB munkájában legjobban teljesítő hallgatóknak az OTP Bank ösztöndíjat és munkalehetőséget biztosít. Mindemellett az OTP Csoport dolgozói vendégelőadásokat is tartanak az egyetemen a pénzügyi- és a kiberbiztonságról.

A kutatólaborról bővebb információ itt található.

Forrás: OTP Bank közlemény] | Címlapfotó: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.