2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.12.05.

Az ELTE-vel kutatja a kibervédelem újabb lehetőségeit az OTP Bank

Szerző:

Kategóriák:

A jövőben az OTP Bank és az ELTE számos aktuális kibervédelemmel kapcsolatos kutatási területen fog együttműködni. A kooperáció célja többek között a pénzügyi visszaélések megelőzési lehetőségeinek vizsgálata és a hitelintézet saját védelmi megoldásainak kutatása. A KIBERLAB az ELTE Informatikai Karán a pénzügyi informatikában használt biztonsági megoldások hatékonyságát és fejlesztési lehetőségeit kutatja.

„Miután a bank üzleti tevekénysége részben a kibertérben nyújtott szolgáltatásokon keresztül valósul meg, elengedhetetlen, hogy a naprakész megoldások biztosítása mellett a jövő potenciális fenyegetéseire is felkészüljünk. Ezért is tartottuk kiemelten fontosnak az OTP Banknál, hogy ezen területek kutatásába már a legfiatalabb programozókat is bevonjuk, erre ad lehetőséget az ELTE-vel közösen létrehozott KIBERLAB”

– mondta Kovács Roland, az OTP Bank Kibervédelmi vezetője.

A programtervező informatikus hallgatók kreditért felvehető tárgyként csatlakozhatnak a labor munkájához, így amellett, hogy megismerhetik az általános banki kibervédelmi mechanizmusokat, gyakorlati ismereteket is szerezhetnek a pénzügyi informatikát érintő fejlesztésekről.

„A KIBERLAB kutatásainak fókuszában napjaink és az elkövetkező évek egyik legfontosabb feladata áll, a kibervédelem, aminek részeként a mesterséges intelligenciában, gépi tanulásban rejlő lehetőségek és a kriptográfiai alkalmazások is jelentős szerepet kapnak, mint például a gyanús tranzakciók kiszűrése és elemzése. A pénzügyi informatika mélyebb megismerése által új, eddig az egyetemen korábban nem tanulmányozott kutatási témák is megjelennek”

– mutatott rá Prof. Dr. Kovács Attila, az ELTE Informatikai Kar Szoftver- és Adatintenzív Szolgáltatások Kompetencia Központ igazgatója.

A KIBERLAB munkájában legjobban teljesítő hallgatóknak az OTP Bank ösztöndíjat és munkalehetőséget biztosít. Mindemellett az OTP Csoport dolgozói vendégelőadásokat is tartanak az egyetemen a pénzügyi- és a kiberbiztonságról.

A kutatólaborról bővebb információ itt található.

Forrás: OTP Bank közlemény] | Címlapfotó: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

Címkék:
blank