2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2018.10.02.

Az Erste is csatlakozott a we.trade blockchain platformhoz

Szerző:

Kategóriák:

A CaixaBank, az Erste Csoport és a UBS is beszálltak a belföldi és a nemzetközi kereskedelmi ügyletek fizetési megbízásait blockchain alapokra helyező platformba. A banki partnerek között ott találhatók Európa legnagyobb bankjai, a Deutsche Bank, az HSBC, a KBC, a Rabobank, a Santander, az UniCredit, vagy a Societe Generale.

A we.trade gyökerei 2017. januárig nyúlnak vissza, amikor 9 európai bank közös vállalatot hozott létre a belföldi és a határon átnyúló kereskedelmi ügyletek fizetési megbízásainak gyorsabb és hatékonyabb teljesítésére. A közös vállalat tavaly októberben jelentette be a we.trade platform megalakulását, ami egyike volt a banki összefogásban létrehozott első blockchain alapú megoldásoknak(További banki blockchain projektekről információk ebből az időszakból az alábbi prezentációnkban találhatók.)

A kisvállalatoktól a nagyvállalatokig használhatják a platformot például olyan kereskedelmi ügyletek esetén, amikor szükség lehet okmányos inkasszóra, vagy akkreditívre. Az előbbi olyan nemzetközi fizetési forma, mely során az exportőr a szállítási okmányok benyújtása mellett azonnali vagy halasztott hatályú kiegyenlítésre nyújt be beszedési megbízást. Az utóbbi egy visszavonhatatlan fizetési kötelezettségvállalalás a bank részéről, ami kereskedelmi ügylet következményeként lép életbe.

A we.trade lehetővé teszi importőrökkel és exportőrökkel a kapcsolatfelvételt, biztosítja a platformhoz csatlakozott vállalatok megbízhatóságát és minimalizálja a nemzetközi kereskedelmi ügyletek számos kockázatát. A we.trade 13 országban 12 bankon keresztül biztosítja a csatlakozást a vállalatok számára.

wetrade Erste blockchain platform

A we.trade várja további bankok és nem-banki szereplők csatlakozását is a platformhoz. A CaixaBank, az Erste Csoport és a UBS csatlakozása révén a we.trade földrajzi elérése az alábbi országokra terjed ki: Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Spanyolország, Svédország, Svájc, az Egyesült Királyság.

Címkék: