BankTechShow

Az Erste is csatlakozott a we.trade blockchain platformhoz

Szerző: | 2018. 10. 02. | Banki és fintech hírek, Blockchain, Összes hír

A CaixaBank, az Erste Csoport és a UBS is beszálltak a belföldi és a nemzetközi kereskedelmi ügyletek fizetési megbízásait blockchain alapokra helyező platformba. A banki partnerek között ott találhatók Európa legnagyobb bankjai, a Deutsche Bank, az HSBC, a KBC, a Rabobank, a Santander, az UniCredit, vagy a Societe Generale.

A we.trade gyökerei 2017. januárig nyúlnak vissza, amikor 9 európai bank közös vállalatot hozott létre a belföldi és a határon átnyúló kereskedelmi ügyletek fizetési megbízásainak gyorsabb és hatékonyabb teljesítésére. A közös vállalat tavaly októberben jelentette be a we.trade platform megalakulását, ami egyike volt a banki összefogásban létrehozott első blockchain alapú megoldásoknak(További banki blockchain projektekről információk ebből az időszakból az alábbi prezentációnkban találhatók.)

A kisvállalatoktól a nagyvállalatokig használhatják a platformot például olyan kereskedelmi ügyletek esetén, amikor szükség lehet okmányos inkasszóra, vagy akkreditívre. Az előbbi olyan nemzetközi fizetési forma, mely során az exportőr a szállítási okmányok benyújtása mellett azonnali vagy halasztott hatályú kiegyenlítésre nyújt be beszedési megbízást. Az utóbbi egy visszavonhatatlan fizetési kötelezettségvállalalás a bank részéről, ami kereskedelmi ügylet következményeként lép életbe.

A we.trade lehetővé teszi importőrökkel és exportőrökkel a kapcsolatfelvételt, biztosítja a platformhoz csatlakozott vállalatok megbízhatóságát és minimalizálja a nemzetközi kereskedelmi ügyletek számos kockázatát. A we.trade 13 országban 12 bankon keresztül biztosítja a csatlakozást a vállalatok számára.

wetrade Erste blockchain platform

A we.trade várja további bankok és nem-banki szereplők csatlakozását is a platformhoz. A CaixaBank, az Erste Csoport és a UBS csatlakozása révén a we.trade földrajzi elérése az alábbi országokra terjed ki: Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Spanyolország, Svédország, Svájc, az Egyesült Királyság.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!