2023.04.05.

Bemutatta a Mastercard, milyen kártyákra számíthatunk 2028-tól

Szerző:

A Mastercard ma bejelentette, hogy felgyorsítva ezirányú erőfeszítéseit, 2028-ig eltávolítja az úgynevezett első használatú PVC műanyagokat a saját hálózatában lévő fizetési kártyákból. Ez a lépés tovább erősíti a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségét és növeli a fenntarthatóbb kártyakínálat elérhetőségét azon fogyasztók számára, akik szeretnék csökkenteni pénztárcájuk környezeti terhelését.

A mai bejelentés szerint 2028. január 1-jétől minden újonnan gyártott műanyag fizetési kártyának fenntarthatóbb anyagokból kell készülnie – beleértve az újrahasznosított vagy bioforrásból származó műanyagokat, mint például az rPVC, rPET vagy PLA -, és egy tanúsítási programon keresztül kell engedélyeztetni – ez az első ilyen irányú lépés a fizetési hálózatok történetében. A vállalat támogatja globális kibocsátó partnereit az átállás során.

A Mastercard 2018-ban indította el fenntartható kártyaprogramját. Azóta 80 ország több mint 330 kibocsátója csatlakozott, és a legnagyobb kártyagyártókkal együttműködve több mint 168 millió kártyát állított át a hálózatában újrahasznosított és bioalapú anyagokra.

A mai bejelentés tovább gyorsítja ezeket az erőfeszítéseket, miközben kiegészíti a vállalat azon munkáját, hogy

olyan innovatív, digitálisan első kártyaprogramokat kínáljon, amelyek teljes mértékben megszüntetik a fizikai kártyakínálat szükségességét.

A szabályváltozás értelmében a Mastercard minden újonnan gyártott kártya esetében tanúsítványt állít ki, amelyben értékeli a kártyák összetételét és fenntarthatósági jellemzőit; ezt a tanúsítványt egy független auditor fogja hitelesíteni. A hitelesítés után a kártyán feltüntethető lesz a Card Eco Certification jelölés.

“Ahogy ügyfeleink is reagálnak a fogyasztók környezetbarát döntések iránti megnövekedett igényére, mi elkötelezetten törekszünk a környezeti lábnyomunk csökkentésére – az emberek, a bolygó és az inkluzív növekedés érdekében”

– mondta Ajay Bhalla, a Mastercard kiber- és hírszerzési üzletágának elnöke.

A Mastercard hálózatán keresztül együttműködik partnereivel, hogy olyan új környezetvédelmi innovációkat és kezdeményezéseket dobjon piacra, mint például a Priceless Planet Coalition, a Carbon Calculator, valamint a Sustainable Card.

“A Mastercard elkötelezett az éghajlatváltozás elleni fellépés és a hulladékcsökkentés mellett azáltal, hogy üzleti tevékenységünket a nettó nulla kibocsátás irányába tereljük, valamint hálózatunkat és méretünket kihasználva felgyorsítjuk az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, regeneratív gazdaságra való átállást”

– mondta Ellen Jackowski, a Mastercard fenntarthatósági igazgatója.

oko kalkulator mastercard granit bank

Mekkora a vásárlásaink karbonlábnyoma? A Gránit Bank elsőként mutatja meg | 2021.11.18.

Világviszonylatban is elsők között vezette be a Gránit Bank a Mastercard Carbon Calculatort, melynek köszönhetően a kártyabirtokosok mobilbankjukban láthatják, hogy vásárlásaiknak milyen hatása van a környezetükre. A Carbon Calculatort a Mastercard a svéd Doconomy-val közösen fejlesztette azzal a céllal, hogy így is segítse a fogyasztói kiadásokról való tájékoztatást és ösztönözze az éghajlat-tudatosabb vásárlási döntéseket.

[Mastercard]

Címkék: