FinTechShow-7.0

Bemutatta a Mastercard, milyen kártyákra számíthatunk 2028-tól

Szerző: | 2023. 04. 05. | Digitális pénzügyek, Elektronikus fizetés, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

A Mastercard ma bejelentette, hogy felgyorsítva ezirányú erőfeszítéseit, 2028-ig eltávolítja az úgynevezett első használatú PVC műanyagokat a saját hálózatában lévő fizetési kártyákból. Ez a lépés tovább erősíti a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségét és növeli a fenntarthatóbb kártyakínálat elérhetőségét azon fogyasztók számára, akik szeretnék csökkenteni pénztárcájuk környezeti terhelését.

A mai bejelentés szerint 2028. január 1-jétől minden újonnan gyártott műanyag fizetési kártyának fenntarthatóbb anyagokból kell készülnie – beleértve az újrahasznosított vagy bioforrásból származó műanyagokat, mint például az rPVC, rPET vagy PLA -, és egy tanúsítási programon keresztül kell engedélyeztetni – ez az első ilyen irányú lépés a fizetési hálózatok történetében. A vállalat támogatja globális kibocsátó partnereit az átállás során.

A Mastercard 2018-ban indította el fenntartható kártyaprogramját. Azóta 80 ország több mint 330 kibocsátója csatlakozott, és a legnagyobb kártyagyártókkal együttműködve több mint 168 millió kártyát állított át a hálózatában újrahasznosított és bioalapú anyagokra.

A mai bejelentés tovább gyorsítja ezeket az erőfeszítéseket, miközben kiegészíti a vállalat azon munkáját, hogy

olyan innovatív, digitálisan első kártyaprogramokat kínáljon, amelyek teljes mértékben megszüntetik a fizikai kártyakínálat szükségességét.

A szabályváltozás értelmében a Mastercard minden újonnan gyártott kártya esetében tanúsítványt állít ki, amelyben értékeli a kártyák összetételét és fenntarthatósági jellemzőit; ezt a tanúsítványt egy független auditor fogja hitelesíteni. A hitelesítés után a kártyán feltüntethető lesz a Card Eco Certification jelölés.

„Ahogy ügyfeleink is reagálnak a fogyasztók környezetbarát döntések iránti megnövekedett igényére, mi elkötelezetten törekszünk a környezeti lábnyomunk csökkentésére – az emberek, a bolygó és az inkluzív növekedés érdekében”

– mondta Ajay Bhalla, a Mastercard kiber- és hírszerzési üzletágának elnöke.

A Mastercard hálózatán keresztül együttműködik partnereivel, hogy olyan új környezetvédelmi innovációkat és kezdeményezéseket dobjon piacra, mint például a Priceless Planet Coalition, a Carbon Calculator, valamint a Sustainable Card.

„A Mastercard elkötelezett az éghajlatváltozás elleni fellépés és a hulladékcsökkentés mellett azáltal, hogy üzleti tevékenységünket a nettó nulla kibocsátás irányába tereljük, valamint hálózatunkat és méretünket kihasználva felgyorsítjuk az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, regeneratív gazdaságra való átállást”

– mondta Ellen Jackowski, a Mastercard fenntarthatósági igazgatója.

oko kalkulator mastercard granit bank

Mekkora a vásárlásaink karbonlábnyoma? A Gránit Bank elsőként mutatja meg | 2021.11.18.

Világviszonylatban is elsők között vezette be a Gránit Bank a Mastercard Carbon Calculatort, melynek köszönhetően a kártyabirtokosok mobilbankjukban láthatják, hogy vásárlásaiknak milyen hatása van a környezetükre. A Carbon Calculatort a Mastercard a svéd Doconomy-val közösen fejlesztette azzal a céllal, hogy így is segítse a fogyasztói kiadásokról való tájékoztatást és ösztönözze az éghajlat-tudatosabb vásárlási döntéseket.

[Mastercard]

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!