BankTechShow

Bemutatta a Mastercard, milyen kártyákra számíthatunk 2028-tól

Szerző: | 2023. 04. 05. | Digitális pénzügyek, Elektronikus fizetés, Összes hír

A Mastercard ma bejelentette, hogy felgyorsítva ezirányú erőfeszítéseit, 2028-ig eltávolítja az úgynevezett első használatú PVC műanyagokat a saját hálózatában lévő fizetési kártyákból. Ez a lépés tovább erősíti a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségét és növeli a fenntarthatóbb kártyakínálat elérhetőségét azon fogyasztók számára, akik szeretnék csökkenteni pénztárcájuk környezeti terhelését.

A mai bejelentés szerint 2028. január 1-jétől minden újonnan gyártott műanyag fizetési kártyának fenntarthatóbb anyagokból kell készülnie – beleértve az újrahasznosított vagy bioforrásból származó műanyagokat, mint például az rPVC, rPET vagy PLA -, és egy tanúsítási programon keresztül kell engedélyeztetni – ez az első ilyen irányú lépés a fizetési hálózatok történetében. A vállalat támogatja globális kibocsátó partnereit az átállás során.

A Mastercard 2018-ban indította el fenntartható kártyaprogramját. Azóta 80 ország több mint 330 kibocsátója csatlakozott, és a legnagyobb kártyagyártókkal együttműködve több mint 168 millió kártyát állított át a hálózatában újrahasznosított és bioalapú anyagokra.

A mai bejelentés tovább gyorsítja ezeket az erőfeszítéseket, miközben kiegészíti a vállalat azon munkáját, hogy

olyan innovatív, digitálisan első kártyaprogramokat kínáljon, amelyek teljes mértékben megszüntetik a fizikai kártyakínálat szükségességét.

A szabályváltozás értelmében a Mastercard minden újonnan gyártott kártya esetében tanúsítványt állít ki, amelyben értékeli a kártyák összetételét és fenntarthatósági jellemzőit; ezt a tanúsítványt egy független auditor fogja hitelesíteni. A hitelesítés után a kártyán feltüntethető lesz a Card Eco Certification jelölés.

„Ahogy ügyfeleink is reagálnak a fogyasztók környezetbarát döntések iránti megnövekedett igényére, mi elkötelezetten törekszünk a környezeti lábnyomunk csökkentésére – az emberek, a bolygó és az inkluzív növekedés érdekében”

– mondta Ajay Bhalla, a Mastercard kiber- és hírszerzési üzletágának elnöke.

A Mastercard hálózatán keresztül együttműködik partnereivel, hogy olyan új környezetvédelmi innovációkat és kezdeményezéseket dobjon piacra, mint például a Priceless Planet Coalition, a Carbon Calculator, valamint a Sustainable Card.

„A Mastercard elkötelezett az éghajlatváltozás elleni fellépés és a hulladékcsökkentés mellett azáltal, hogy üzleti tevékenységünket a nettó nulla kibocsátás irányába tereljük, valamint hálózatunkat és méretünket kihasználva felgyorsítjuk az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, regeneratív gazdaságra való átállást”

– mondta Ellen Jackowski, a Mastercard fenntarthatósági igazgatója.

oko kalkulator mastercard granit bank

Mekkora a vásárlásaink karbonlábnyoma? A Gránit Bank elsőként mutatja meg | 2021.11.18.

Világviszonylatban is elsők között vezette be a Gránit Bank a Mastercard Carbon Calculatort, melynek köszönhetően a kártyabirtokosok mobilbankjukban láthatják, hogy vásárlásaiknak milyen hatása van a környezetükre. A Carbon Calculatort a Mastercard a svéd Doconomy-val közösen fejlesztette azzal a céllal, hogy így is segítse a fogyasztói kiadásokról való tájékoztatást és ösztönözze az éghajlat-tudatosabb vásárlási döntéseket.

[Mastercard]

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!