BankTechShow

Már közel félszáz bitcoin-automata működik Magyarországon

Szerző: | 2023. 04. 04. | Bitcoin, Blockchain, Összes hír

Békéscsabán, Kecskeméten, Miskolcon is tehetünk már pénzt bitcoin-automatába, de a fővárosban van erre a legtöbb helyen lehetőségünk. A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje szerint csak idő kérdése, és megsokszorozódik az ATM-ek száma hazánkban is, pedig már most is nálunk található a 19. legtöbb a világon.

Az első eszközt kilenc évvel ezelőtt üzemelték be a fővárosban, azóta folyamatosan emelkedik a számuk, és egyre több üzlet, szolgáltató jelenti be, hogy elfogadja a virtuális valutát.

Magyarországon már 46 bitcoin-automata található, amelynek több mint felét, 28 darabot egyetlen hazai fintech startup, a CoinCash üzemeltet. A legtöbb ATM – a Coinatmradar.com szerint 34 db – Budapesten érhető el.

A bitcoin-automatába papírpénzt lehet tenni, ami kriptovalutára váltja az összeget. Az ATM monitorján kivetített QR-kód beolvasásával az elektronikus pénz egy virtuális pénztárcába tölthető, és innen lehet az összeget vásárlásra fordítani.

Mogyorósi Attila

Előadás: Digitális pénz, digitális valuták a következő években

Mogyorósi Attila, CoinCash, vezérigazgató, társalapító

PayTechShow 4.0: „Mi kerül a szupertárcába?” | 2023. április 20.

A Coinatmradar térképe alapján előkelő helyen állunk, az adatok szerint a világon Magyarországon található a 19. legtöbb bitcoin-automata. A high-tech nagyhatalomnak számító Taiwan követ bennünket 38 berendezéssel, megelőzzük többek között a franciákat, az angolokat és a hollandokat is.

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója szerint a kriptopiac 2023-ban magához tér. Az optimizmusát többek között arra alapozza, hogy 2022-ben olyan nagynevű piaci szereplők is a blokklánc-technológián alapuló megoldásokat vezettek be, mint a Tesla, McDonald’s, Sony, Nike, KPMG, vagy éppen a Mastercard.

„A működő automaták relatíve nagy száma arra utal, hogy a kriptopénznek Magyarországon és a régióban is van jövője”

– hangsúlyozta Kiril Khomiakov, a Binance kelet-közép-európai régiójának vezetője.

Hozzátette, a virtuális valutáért egyre több mindent lehet vásárolni, szerinte az ATM-ek száma fokozatosan tovább gyarapszik, előbb-utóbb megsokszorozódik majd.

Mastercard-CE-Digital-SUMMIT

A Mastercard bemutatta, milyen lehet a jövő digitális fizetési ökoszisztémája | 2022.11.17.

Adatmegosztás, digitális jegybankpénz és fokozódó kiberbűnözés elleni harc – ezek a digitális fizetési piac átalakulásának központi kérdései, hangzott el a Mastercard által szervezett CE Digital Payments Summit konferencián. A digitális fizetési ökoszisztéma kialakulása egyszerre technológiai- és szemléletváltás, ebben a folyamatban az ügyfelek érdeke mindenek fölött áll.

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

[Binance] | Címlapfotón a CoinCash bitcoin-automatája a FinTechShow 2022 konferencián. Forrás: FinTech Group Kft.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!