FinTechShow-7.0

Már közel félszáz bitcoin-automata működik Magyarországon

Szerző: | 2023. 04. 04. | Bitcoin, Blockchain, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Békéscsabán, Kecskeméten, Miskolcon is tehetünk már pénzt bitcoin-automatába, de a fővárosban van erre a legtöbb helyen lehetőségünk. A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje szerint csak idő kérdése, és megsokszorozódik az ATM-ek száma hazánkban is, pedig már most is nálunk található a 19. legtöbb a világon.

Az első eszközt kilenc évvel ezelőtt üzemelték be a fővárosban, azóta folyamatosan emelkedik a számuk, és egyre több üzlet, szolgáltató jelenti be, hogy elfogadja a virtuális valutát.

Magyarországon már 46 bitcoin-automata található, amelynek több mint felét, 28 darabot egyetlen hazai fintech startup, a CoinCash üzemeltet. A legtöbb ATM – a Coinatmradar.com szerint 34 db – Budapesten érhető el.

A bitcoin-automatába papírpénzt lehet tenni, ami kriptovalutára váltja az összeget. Az ATM monitorján kivetített QR-kód beolvasásával az elektronikus pénz egy virtuális pénztárcába tölthető, és innen lehet az összeget vásárlásra fordítani.

Mogyorósi Attila

Előadás: Digitális pénz, digitális valuták a következő években

Mogyorósi Attila, CoinCash, vezérigazgató, társalapító

PayTechShow 4.0: „Mi kerül a szupertárcába?” | 2023. április 20.

A Coinatmradar térképe alapján előkelő helyen állunk, az adatok szerint a világon Magyarországon található a 19. legtöbb bitcoin-automata. A high-tech nagyhatalomnak számító Taiwan követ bennünket 38 berendezéssel, megelőzzük többek között a franciákat, az angolokat és a hollandokat is.

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója szerint a kriptopiac 2023-ban magához tér. Az optimizmusát többek között arra alapozza, hogy 2022-ben olyan nagynevű piaci szereplők is a blokklánc-technológián alapuló megoldásokat vezettek be, mint a Tesla, McDonald’s, Sony, Nike, KPMG, vagy éppen a Mastercard.

„A működő automaták relatíve nagy száma arra utal, hogy a kriptopénznek Magyarországon és a régióban is van jövője”

– hangsúlyozta Kiril Khomiakov, a Binance kelet-közép-európai régiójának vezetője.

Hozzátette, a virtuális valutáért egyre több mindent lehet vásárolni, szerinte az ATM-ek száma fokozatosan tovább gyarapszik, előbb-utóbb megsokszorozódik majd.

Mastercard-CE-Digital-SUMMIT

A Mastercard bemutatta, milyen lehet a jövő digitális fizetési ökoszisztémája | 2022.11.17.

Adatmegosztás, digitális jegybankpénz és fokozódó kiberbűnözés elleni harc – ezek a digitális fizetési piac átalakulásának központi kérdései, hangzott el a Mastercard által szervezett CE Digital Payments Summit konferencián. A digitális fizetési ökoszisztéma kialakulása egyszerre technológiai- és szemléletváltás, ebben a folyamatban az ügyfelek érdeke mindenek fölött áll.

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

[Binance] | Címlapfotón a CoinCash bitcoin-automatája a FinTechShow 2022 konferencián. Forrás: FinTech Group Kft.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!