BankTechShow

Bemutatta a Visa a PayTechShow-n, melyek lesznek a jövőben a győztes digitális megoldások

Szerző: | 2023. 05. 02. | Elektronikus fizetési megoldások, Összes hír, PayTechShow 2023

A személyes és az online élményeink ma még jellemzően elválnak egymástól, de a fizetési szolgáltatások terén a cél, hogy ezek az élmények konvergáljanak egymáshoz – mondta el Sármay Bence, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője a negyedik alkalommal megrendezett PayTechShow-n.

Az elektronikus kereskedelem elképesztő sebességgel fejlődik, aminek köszönhetően a fogyasztói élmény iránti igény is jelentősen felértékelődött.

Az EU-ban már látható, hogy átbillent a mérleg, és az online kereskedelmi tranzakciók száma meghaladta a bolti tranzakciók számát 2021-ben. Itthon is érzékelhető az e-kereskedelem megerősödése, amit az is mutat, hogy a magyar felhasználók évente átlagosan 21 alkalommal(1) vásárolnak online – mutatott rá az új trendekre Sármay Bence az előadásában.

A mindennapok természetes részévé váltak az online alkalmazások, az internet eléréssel rendelkező eszközök és az online vásárlás is – korosztálytól függetlenül. Naponta átlagosan közel 7 órát(2) töltünk az interneten, a felhasználók 25%-a több mint 8 alkalmazást(3) használ mindennap és az 1 főre eső internet kapcsolattal rendelkező eszközök száma elérte a négyet Európában.

A mindennapi digitális élményeink személyre szabottak, intuitívek és zökkenőmentesek, amit minden generáció könnyen magáévá tesz. A fiatalabb generációk, a milleniálok és a Z generáció már nem tesz különbséget a virtuális és személyes élményei között, és ugyanazt a személyes, intuitív élményt várják el az online és a személyes vásárlás során is.

„Mivel a digitális kereskedelem egyre jelentősebb arányt képvisel, a fizetésnek is élménnyé kell válnia, fel kell zárkóznia a személyes tapasztalathoz, az érintésmentes érintéses fizetési élményhez”

– emelte ki Sármay Bence.

Sarmay Bence, Visa Magyarorszag, PayTechShow 2023

Fotón: Sármay Bence, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője a PayTechShow-n. (Készítette: Kovács Dávid, Instagram)

A jövő digitális fizetési megoldása

Ma még igen magas, 44%-os a kosárelhagyási arány(5) Európában, amihez a fizetési élménnyel kapcsolatos problémák is hozzájárulnak. Az egyik ilyen negatív élmény, amikor a felhasználóknak kell megadnia a fizetéshez szükséges hitelesítő adatokat, ami akár több mint 20 mező kitöltését is jelentheti. Emellett a fizetési módok közötti választási lehetőség hiánya, a 9-képernyős, bonyolult checkout folyamat is növelhetik a lemorzsolódási arányt.

„Az ügyfélhitelesítések miatt megszakított vásárlások összértéke közel 400 millió dollár havonta az Egyesült Királyságban”

– mutatott rá a probléma súlyosságára Sármay Bence.

Azok a digitális megoldások lesznek a győztesek, ahol a vásárlási élménybe szervesen beágyazzák a hitelesítést.

A jövő fizetési megoldásának, applikációjának olyannak kell lennie, amely személyre szabható, rugalmas, átlátható és a teljes irányítást az ügyfél kezébe adja a legmagasabb biztonság mellett.

A technológia már itt van velünk, amely biztosítja, hogy a bolti fizetések érintéses, az online fizetések pedig egykattintásos módon valósuljanak meg. Ez a technológia a tokenizáció, amelynek köszönhetően a csalások száma 30%-kal(6) csökkent. És jó hír, hogy 3-ból 1 fizetés már tokenizált(7) módon történik.

„Ezt a technológiát ötvöztük a biometrikus azonosítással és ezáltal megteremtettük a vásárlási folyamatba ágyazott hitelesítést, hogy a felhasználók gyorsan, biztonságosan, külön adatok megadása és külön hitelesítés nélkül fizethessenek az interneten és a boltban ugyanolyan ügyfélélmény mellett”

– mondta el a Visa Magyarországért felelős területi vezetője.

Sármay Bence, Visa, PayTechShow 2023

Fotón: Sármay Bence, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője a PayTechShow-n. (Készítette: Kovács Dávid, Instagram)

A felhasználói élmény a kulcs a kereskedelem új korszakában

Ahogy a fizikai térben is egyre összetettebb digitális tranzakciók valósulnak meg, úgy egyre jobban felértékelődik a zökkenőmentes adatáramlás igénye a tranzakciókban résztvevők között.

A partnerségek kulcsfontosságúak lesznek egy olyan összekapcsolt jövő felépítéséhez, amely integrálja a pénzügyi intézményeket, a szolgáltatókat, a nyílt hozzáférésű adatokat, a kormányzati és digitális személyazonosság szereplőit, a közösségi platformokat és még sok más tényezőt, hogy zökkenőmentesen a fogyasztók kezébe adja az irányítást a szolgáltatásokhoz való hozzáférés és az online tranzakciók során.

„A Visánál mi nagyon hiszünk egy nyílt hálózat kiépítésében, amely lehetővé teszi ügyfeleink és partnereik számára, hogy a mai elképzeléseken messze túlmutató értéket teremtsenek a fogyasztók és a vállalkozások számára”

– emelte ki előadásában Sármay Bence.

A változás nem áll meg és várhatóan nem is lassul a jövőben, mivel a fogyasztók és a vállalkozások több választási lehetőséget és jobb, kényelmesebb fizetési megoldásokat igényelnek pénzügyi életük irányításához.

„Nekünk, mint iparágnak erőfeszítéseket kell tennünk, hogy a felhasználói élményt még kényelmesebbé, zökkenőmentesebbé és biztonságosabbá tegyük, amely elengedhetetlen a kereskedelem új korszakában”

– tette hozzá Sármay.

Források:
(1)Az eMAG megbízásából a GKID piackutató cég által végzett kutatás eredményei alapján – 2023 jan.
(2)GWI (2021. 3. negyedéve). Az adatok a 16 és 64 év közötti internethasználók körében végzett széles körű, globális felmérés eredményeit tükrözik.
(3)Visa fogyasztói felmérés (2021-2022)
(4)A Cisco pves internetjelentése (2018-2023). Tanulmány, Cisco, 2020
(5)Euromonitor International, Az ügyfél hangja: Digitális felmérés, 2021 március
(6)CNP (Card Not Present) – Az átlag a tokenben részt vevő kereskedők készletére vonatkozik (kereskedői DBA szerint) (PAN & Token) digitális pénztárcával TRs 2022. február-április. Kibocsátói régió: Európa; A Visa Token tranzakciók összehasonlítása a PAN-alapú online tranzakciókkal.
(7)VisaNet

Címlapfotón: Sármay Bence, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője a PayTechShow-n. (Készítette: Kovács Dávid, Instagram)

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!