Facebook-biztosítós applikáció csinálhatja meg a magyar fintech forradalmat

Szerző: | 2017. 04. 12. | Fintech startupok, FinTechShow, Insurtech, Magyar fintech startupok, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

A Kriph.io nevű alkalmazást választották a legígéretesebb magyar fintech startupnak. A Kriph.io felgyorsítaná és egyszerűbbé tenné a biztosítások megkötését és a közösségekre bízná a biztosítási díjak felhasználását. A Kriph.io mellett a hazai fintech szcéna krémje is bemutatkozott az április 11- i FinTechShow-n. Csaknem 300-an vettek részt a hazai pénzügyi világ számos területéről.

 

Biztosítási megoldás vitte el a FinTechShow 2017 díjat

A Kriph.io lehet az új Prezi, vagy legalábbis nagy és sikeres utat járhat be, miután a legnagyobb hazai fintech seregszemlén a biztosítós, azaz insurtech alkalmazást találta a legjobbnak a szakmai zsűri. Az insurtech megoldásnak köszönhetően a mostaninál sokkal gyorsabb és jóval egyszerűbb lenne a biztosítási ügyintézés.

Szota Szabolcs cégalapító elmondta, visszanyúltak a biztosítások gyökeréhez, és ismét visszahoznák a közösségi élményt a biztosításokba a modern technológiák segítségével (pl. a telematika, a BigData és a gamification területekről), amikkel lehetővé tennék az automatikus, tényleges használat alapú díjfizetést, a kockázatközösségek védelmét, illetve ösztönözni tudnák a biztonságos vezetést.

A Kriph.io alkalmazás 14 másik nagyszerű hazai startupot előzött meg a budapesti fintech seregszemlén, a FinTechShow 2017-en.

blank

Szota Szabolcs, Kriph.io – FinTechShow 2017

 

Nyitni kell az innováció felé

„Csaknem 300-an vettek részt az első FinTechShow-n, ilyen sok érdeklődőt fintech esemény itthon még nem szólított meg” – értékelte a rendezvényt Németh Monika, a szervező Fintech Group CEO-ja.

Majd hozzátette, az itt bemutatkozó magyar fintech cégek pillanatnyi helyzetképet adtak arról a hatalmas és kiváló minőségű munkából, ami ma Magyarországon ezen a területen zajlik.

FinTechShow 2017 Devie Mohan

Anker’t – FinTechShow 2017

 

„Amikor néhány hónappal ezelőtt azt a célt tűztük ki, hogy Budapest legyen a régió fintech fővárosa, akkor azt az elhatározásunkat a FinTechShow-n bemutatkozó cégek, csapatok is megerősítették” – mondta Hetényi Márk, az MKB Bank retail és digitális vezérigazgató-helyettese.

Szerinte a régi bankok a régi beidegződéseikkel és eszközeikkel nem lehetnek versenyképesek a fintech cégekkel, ezért csak azok őrizhetik meg korábbi pozícióikat, akik nyitnak az akár itt is bemutatkozó innovációk felé is.

 

A legújabb fintech megoldások is bemutatkoztak

Az Anker’tben megrendezett első FinTechShow-n a győztes Kriph.io mellett egy, a korrupció és a terrorizmus elleni harcra tökéletes digitális pénzjelölő alkalmazás (Hydra AML), egy banki pénzküldő blockchain alapú megoldás (Shinrai), valamint egy „bróker Tinder” szolgáltatás (Brokerchooser) is bemutatkozott. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) különdíját a közösségi tőkefinanszírozást építő Tőkeportál, valamint a PSD2 feltételeknek megfelelő banki innovációs platform, a FintechBlocks megoldások nyerték.

A hazai pénzügyi technológiai újdonságok mellett részt vett az eseményen a világ egyik legnagyobb fintech guruja, Devie Mohan is, aki a fintech világ idei legújabb trendjeit mutatta be.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.