A Kriph.io nevű alkalmazást választották a legígéretesebb magyar fintech startupnak. A Kriph.io felgyorsítaná és egyszerűbbé tenné a biztosítások megkötését és a közösségekre bízná a biztosítási díjak felhasználását. A Kriph.io mellett a hazai fintech szcéna krémje is bemutatkozott az április 11- i FinTechShow-n. Csaknem 300-an vettek részt a hazai pénzügyi világ számos területéről.

 

Biztosítási megoldás vitte el a FinTechShow 2017 díjat

A Kriph.io lehet az új Prezi, vagy legalábbis nagy és sikeres utat járhat be, miután a legnagyobb hazai fintech seregszemlén a biztosítós, azaz insurtech alkalmazást találta a legjobbnak a szakmai zsűri. Az insurtech megoldásnak köszönhetően a mostaninál sokkal gyorsabb és jóval egyszerűbb lenne a biztosítási ügyintézés.

Szota Szabolcs cégalapító elmondta, visszanyúltak a biztosítások gyökeréhez, és ismét visszahoznák a közösségi élményt a biztosításokba a modern technológiák segítségével (pl. a telematika, a BigData és a gamification területekről), amikkel lehetővé tennék az automatikus, tényleges használat alapú díjfizetést, a kockázatközösségek védelmét, illetve ösztönözni tudnák a biztonságos vezetést.

A Kriph.io alkalmazás 14 másik nagyszerű hazai startupot előzött meg a budapesti fintech seregszemlén, a FinTechShow 2017-en.

Szota Szabolcs, Kriph.io – FinTechShow 2017

 

Nyitni kell az innováció felé

„Csaknem 300-an vettek részt az első FinTechShow-n, ilyen sok érdeklődőt fintech esemény itthon még nem szólított meg” – értékelte a rendezvényt Németh Monika, a szervező Fintech Group CEO-ja.

Majd hozzátette, az itt bemutatkozó magyar fintech cégek pillanatnyi helyzetképet adtak arról a hatalmas és kiváló minőségű munkából, ami ma Magyarországon ezen a területen zajlik.

FinTechShow 2017 Devie Mohan

Anker’t – FinTechShow 2017

 

„Amikor néhány hónappal ezelőtt azt a célt tűztük ki, hogy Budapest legyen a régió fintech fővárosa, akkor azt az elhatározásunkat a FinTechShow-n bemutatkozó cégek, csapatok is megerősítették” – mondta Hetényi Márk, az MKB Bank retail és digitális vezérigazgató-helyettese.

Szerinte a régi bankok a régi beidegződéseikkel és eszközeikkel nem lehetnek versenyképesek a fintech cégekkel, ezért csak azok őrizhetik meg korábbi pozícióikat, akik nyitnak az akár itt is bemutatkozó innovációk felé is.

 

A legújabb fintech megoldások is bemutatkoztak

Az Anker’tben megrendezett első FinTechShow-n a győztes Kriph.io mellett egy, a korrupció és a terrorizmus elleni harcra tökéletes digitális pénzjelölő alkalmazás (Hydra AML), egy banki pénzküldő blockchain alapú megoldás (Shinrai), valamint egy „bróker Tinder” szolgáltatás (Brokerchooser) is bemutatkozott. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) különdíját a közösségi tőkefinanszírozást építő Tőkeportál, valamint a PSD2 feltételeknek megfelelő banki innovációs platform, a FintechBlocks megoldások nyerték.

A hazai pénzügyi technológiai újdonságok mellett részt vett az eseményen a világ egyik legnagyobb fintech guruja, Devie Mohan is, aki a fintech világ idei legújabb trendjeit mutatta be.