BankTechShow

Íme a FinTechShow 2017 győztes: Kriph.io

Szerző: | 2017. 04. 13. | Fintech startupok, FinTechShow, FinTechShow díj, FinTechShow győztes, Insurtech, Magyar fintech startupok, Összes hír

Lassan már az élet minden területén van valaminek közösségi verziója: médiának, autós szolgáltatásnak, szponzorálásnak és lehet a biztosításnak is. Ezen alkalmazás fejlesztői visszanyúltak a biztosítások gyökeréhez, és ismét visszahoznák a közösségi élményt a biztosításokba a modern technológiák segítségével. Bemutatjuk az első FinTechShow győztesét, a Kriph.io-t.

 

Kriph.io a FinTechShow 2017 győztese

Kriph.io a FinTechShow 2017 győztese

 

Kriph.io: közösségi élménnyé tennék a biztosítást

Az elmúlt évek digitális és közösségi robbanása kicsit állva hagyta a biztosítókat: náluk nem igazán jelent meg a közösségi együttműködés lehetősége. Napjainkban, amikor már szinte mindent áthat a közösségi láz és digitalizmus, hiba lenne, ha ebből pont a biztosítás maradna ki. Legalábbis így vélik a Kriph.io nevű szolgáltatás fejlesztői, akik közösségi élménnyé tennék ezt a területet is úgy, hogy kis kockázatközösségeket hoznának létre saját szabályrendszerrel, transzparens- és demokratikus működéssel.

 

Így épül a jövő digitális biztosítási szolgáltatása

„Rengeteg modern technológiát használtunk fel (pl. telematika, BigData, gamification), amikkel biztosíthatjuk az automatikus, tényleges használat alapú díjfizetést, a kockázatközösségek védelmét, illetve ösztönözni tudjuk a biztonságos vezetést, valamint kár esetén lehetővé tesszük a lehető leggyorsabb, legkorrektebb kárrendezést” – vázolta fel az új fintech alkalmazás lényegét a Kriph.io CEO-ja, Szota Szabolcs.

Az alkalmazás technológiailag a FinTechShow időpontjára érkezett meg a tesztfázisba, amihez jelenleg tesztelőket várnak. A visszajelzéseik alapján még egészen biztosan finomodni fog a technológia, de a biztosítási elképzelésük is változhat.

„Mivel a Kriph.io alapgondolatánál is a közösségek szerepe a legfontosabb, ezért a fejlesztés/fejlődés során is nyitottak kívánunk lenni a tesztelők/felhasználók közösségének visszajelzéseire, javaslataira” – teszi hozzá Szabolcs.

 

A fiatalokat célozzák; akár felezhetik is a biztosítási díjukat

A magyar insurtech alkalmazás elsősorban azoknak kíván alternatíva lenni, akiket a legtöbb biztosító az út szélén hagyott, pontosabban „kiárazott”, azaz a 18-35 év közötti, jellemzően városi fiatalokat. Mivel a díjfizetés során a valós gépjárműhasználat számít, a jól működő közösségeknek köszönhetően akár felezhetik is majd díjukat ezek a fiatalok.

Ezen kívül a teljes folyamat online, így azoknak is hasznos lehet a Kriph.io, akik egyszerűen és gyorsan szeretnének védelmet kapni, mivel nincs szükség a körülményes papírtöltögetésre, vagy szemlére a biztosításkötést követően.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!