BankTechShow

Simplepay: Így kereshetsz több pénzt kereskedőként, ha jól alakítod ki a fizetési csatornáidat

Szerző: | 2017. 04. 10. | Digitális pénzügyek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

Nem is gondolnád, mennyit hozhat a konyhára, ha okosan használod a fizetési megoldásokat. Mi a közös a sarki fűszeres, a biztosítók és a webshopok között? Mindenkinek fájdalom a fizetési környezet kialakítása. De amit eddig nem tudtál, ha rosszul állítod be a potmétereket, még bukhatsz is a story-n. Mutatjuk, mi lehet a megoldás: Simplepay!

 

Ha nem ismered a lehetőségeket, vevőt is veszíthetsz

Ismétlődő fizetés (recurring payment), egykattintásos fizetés (one-click payment), elektronikus számlába ágyazott fizetés (invoice payment), call-centeren keresztüli „mobilfizetés”, deviza konverziós fizetés, folyószámláról történő fizetés (wire transfer) részleges, vagy teljes pénzvisszatérítés (refund)… Csak egy pár a fizetési megoldások bővülő palettájáról.

Kereskedője válogatja, kinek, melyik és mennyi megoldásra lehet szüksége. Illetve egészen pontosan az ügyfélelégedettség, a visszafordulási arány, a kintlévőségek mértéke, a pénzforgás sebessége mutatják meg, jól alakítottad-e ki a fizetési eszköztáradat. Nem kell fél éjszakákat végiggugliznod, hogy kialakíthasd az optimális fizetési környezetet. Erre találták ki a Simplepay-t. Pár katt és kész a „pénzcsináló” fizetési eszköztár.

 

Ahány ügyféleset, annyi lehetőség

A Simplepay egy év alatt több mint 2.000 wbshopnál, mobilalkalmazásnál alakított ki fizetési környezetet. A gyors növekedésük alapja a faékegyszerű értékajánlatuk: konverzió növelése a fizetési csatornákon keresztül. Lehet, hogy a webshopodban már most is van kártyás fizetés, de mi a helyzet pl. az egykattintásos fizetéssel. „Pedig ennek is komoly konverziós hatása van” – súgta meg dr. Al Absi Gáber, az OTP Mobil ügyvezető igazgató-helyettese.

„Egyik ügyfelünknél miután bevezettük ezt a megoldást, a tranzakciók 22%-a már ezen keresztül zajlott. Ez egy több milliárdos forgalmat lebonyolító webshop, ahol gyorsan felismerték, minél több akadályt gyomlálnak ki az impulzus-szerű vásárlások fizetési folyamatából, annál több pénzt tudnak csinálni. Egy másik ügyfélnél az e-mail-ben kiküldött számlába ágyaztuk be a fizetési megoldást, amivel a pénzforgási sebességet növeltük.” – mondta Gáber.

 

Simplepay one-click payment

 

Mindenki másra kattan rá, más csatornát használ, de minden esetben a biztonság, a kényelem és a gyorsaság alapelvárások. Ahogy a digitális kommunikációban egyre több csatorna nyílik meg: a kőkorszaki hírlevelektől a Facebook kampányokon át a Viberes chatbotokig, úgy diverzifikálódnak a fizetési csatornák is. És minél több élethelyzetben tudsz fizetési megoldást kínálni, annál több digitális ügyfelet szolgálhatsz ki.

 

A jövő fizetési platformja: Simple + Simplepay

A lakosságnak szánt Simple mobil app és az üzleti felhasználókat megcélzó Simplepay mögött az OTP Mobil áll. 3 év alatt olyan fizetési infrastruktúrát és ökoszisztémát építettek fel, ami felveszi a versenyt a Stripe-pal, a Google-lel, vagy a PayPal-lal.

A Simple eddig több mint 3 millió tranzakciót bonyolított le sikeresen. Nemcsak az elektronikus és a mobil kereskedelem – és ezáltal a virtuális kártyaelfogadói piac – bővülése, de a 2018. januártól alkalmazandó új pénzforgalmi irányelv (PSD2), valamint a 2019 második felétől életbe lépő azonnali fizetési rendszer is új távlatokat nyit meg az OTP Mobil számára.

Az OTP Mobil nagyon várja, hogy megnyíljanak azok a bizonyos banki API-k. Ők mindenesetre felkészültek. Nem hiába, a leggyorsabban fejlődő terület a fintech világban a payment

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!