A spanyolok már Facebookon és Whatsappon is bankolhatnak. Jön a chatbot hullám

írta | 2017.05.30. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi digitális bankolás, Összes hír

chatbot penzkuldes bankolas messenger
Fintechshow 6.0

Egyelőre spanyol nyelvű ügyfelei számára tette lehetővé a BBVA, hogy a Facebook Messengeren keresztül hozzáférhessenek bankszámlájukhoz és arról információt kérhessenek le. A Whatsapp-on keresztül pedig fizethetnek is csetelés közben. A bankok küszöbén toporog a chatbot forradalom.

 

Chatbot funkciók

A BBVA bank megoldásának nagy előnye, hogy a felhasználóknak a közösségi hálóról nem kell lelépniük miközben mindennapi tranzakcióikat intézik. A banki chatbot (lásd a fintech szótárban) egyelőre csak spanyolul tud, segítségével a bankszámla egyenleg, az IBAN szám, a hitelkártya aktuális hitelkerete kérdezhető le a Messengeren – és a spanyol Telegramon – keresztül.

bbva chatbot bankolas messenger

 

Pénzküldés csetelés közben

Emellett a Bizum – a BBVA fizetési szolgáltatásának –  felhasználói chatelés közben azonnal tudnak pénzt küldeni bármely, az adott social media csatornán található ismerősüknek. A Cashup feature többek között a Whatsapp, Telegram, Hangouts, Messenger appok esetében vehető igénybe.


A poszt a “BBVA brings info and payments to social and messaging networks” cikk felhasználásával készült.

Fintechshow 6.0
Fintechshow 6.0

Itt követhetsz minket:

NÉMETH MONIKA

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru

FINTECHSHOW 6.0

fintech fintechshow
Bankokból tech cégek? Kódban a jövőnk? A pénzügyi szektor aktuális digitális kérdései és a legújabb hazai fintech megoldások a hatodik FinTechShow-n.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!