BankTechShow

A spanyolok már Facebookon és Whatsappon is bankolhatnak. Jön a chatbot hullám

Szerző: | 2017. 05. 30. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi digitális bankolás, Összes hír

Egyelőre spanyol nyelvű ügyfelei számára tette lehetővé a BBVA, hogy a Facebook Messengeren keresztül hozzáférhessenek bankszámlájukhoz és arról információt kérhessenek le. A Whatsapp-on keresztül pedig fizethetnek is csetelés közben. A bankok küszöbén toporog a chatbot forradalom.

 

Chatbot funkciók

A BBVA bank megoldásának nagy előnye, hogy a felhasználóknak a közösségi hálóról nem kell lelépniük miközben mindennapi tranzakcióikat intézik. A banki chatbot (lásd a fintech szótárban) egyelőre csak spanyolul tud, segítségével a bankszámla egyenleg, az IBAN szám, a hitelkártya aktuális hitelkerete kérdezhető le a Messengeren – és a spanyol Telegramon – keresztül.

bbva chatbot bankolas messenger

 

Pénzküldés csetelés közben

Emellett a Bizum – a BBVA fizetési szolgáltatásának –  felhasználói chatelés közben azonnal tudnak pénzt küldeni bármely, az adott social media csatornán található ismerősüknek. A Cashup feature többek között a Whatsapp, Telegram, Hangouts, Messenger appok esetében vehető igénybe.


A poszt a “BBVA brings info and payments to social and messaging networks” cikk felhasználásával készült.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!