BankTechShow

A CIB mobilbank online személyi kölcsönnel és micro-megtakarítással robbantott

Szerző: | 2017. 06. 14. | Digitális pénzügyek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

Mostantól személyi kölcsönt akár hét perc alatt is igényelhetünk a CIB mobilbankból. Ha félretennél, akkor naponta dobhatsz a virtuális perselybe. Ha pedig szeretnéd tudni, megvan-e a pénzed, rázd meg a telefont és hallhatod a félretett aprópénzed csörgését.

 

Korábban bemutattuk, hogy a hagyományos bankok digitális kihívói (aka fintech) hogyan léptek be a két aranytojást tojó területre, a hitelezésbe és a kis- és középvállalati szegmensbe. Ezzel gyakorlatilag a fintech startupok a korábbi szűk szolgáltatási palettát kibővítve a pénzügyi szolgáltatások valamennyi területén beszálltak a versenybe és nyújtanak olcsóbb, gyorsabb és kényelmesebb bankolási lehetőséget.

Az a bank, amely nem tesz lépéseket a lakossági bankolás 4 fő területén: (1.) a fizetésforgalom, (2.) a fogyasztói hitelezés, (3.) a jelzáloghitelezés, (4.) a megtakarítás és vagyonkezelés, illetve a KKV finanszírozásban, elveszítheti bevétele 10-40%-át is 2025-ig.

A CIB Bank most a fogyasztói hitelezés és a megtakarítás területein lépett.

CIB mobilbank szemelyi kolcson megtakaritas dayposit

 

Készülés a digi bankolásra

A magyar piacon mérettől és “vérmérséklettől” függően eltérő banki stratégiákat figyelhetünk meg:

  • A Gránit Bank még ügyfélbázist épít, így érthető, hogy az “úttörő” szerepet vállalva, az innovatív technológiák – pl. Videóbank, Gránit Pay – elsőként való bevezetésével igyekszik a digitális világra nyitott ügyfeleket megnyerni.
  • Az MKB komoly lépésre szánta el magát és a számlavezető rendszer cseréjével új architektúrát épít. Erre alapozza a nyitott innovációs stratégiáját és fintech partnerségeken keresztül építi a jövő bankját.
  • Az OTP ezidáig digitális spin-off cégeket épített. Többek között így kívánja megtartani pozícióját a mobilfizetés (OTP Mobil), valamint a KKV szegmensben (OTP eBIZ).

A CIB Bank egyelőre a sexy digitális szolgáltatások (pl. mobilfizetés) fejlesztése helyett az alap banki szolgáltatások megújítására koncentrál. A tavaly tavasszal bevezetett mobilalkalmazás most két új funkcióval bővült: a kis összegek megtakarítását lehetővé tevő Dayposit szolgáltatással és az online személyi kölcsön igényléssel.

 

Napi szokássá válhat a megtakarítás

Naponta egy keveset megtakarítani gyerekjáték a Daypositsegítségével. Ahhoz, hogy a pénzt “félre tegyük” be sem kell jelentkeznünk az alkalmazásba.

Virtuális aprópénzt és papírpénzt „dobhatunk” a virtuális perselybe. Amikor úgy döntünk, hogy a félretett pénzt átvezetjük a folyószámlánkról a megtakarítási számlánkra, bejelentkezve az applikációba jóváhagyjuk a tranzakciót.

A CIB egy kis játékosságot is belevitt a funkcióba. Ha megrázzuk a telefont, a félretett aprópénz csörög. Ha pedig elértük a megtakarítási célunkat és úgy döntünk, hogy az összeget visszavezetjük a folyószámlánkra, egy “kalapáccsal” feltörhetjük a virtuális perselyt.

CIB mobilbank megtakaritas dayposit

 

Személyi kölcsön 7 perc alatt

Bár ott még nem tartunk, hogy egy impulzus vásárlás alkalmával igényelhessünk online személyi kölcsönt, a bank komoly lépést tett a hiteligénylés megkönnyítésének irányába.

Az ügyfelek személyre szóló, előzetesen jóváhagyott hitelajánlatot kapnak a mobilbank alkalmazásban, melyet bármikor “lehívhatnak”. Akit érdekel az ajánlat, az applikáción keresztül a teljes igénylési folyamatot végig tudja vinni, fióki látogatás nélkül.

A kölcsön összege és a törlesztési időszak személyre szabható. A teljes folyamat a hitelbírálattól az igényelt összeg folyósításáig akár 7 perc alatt is végigfuthat. Ha pedig bekapcsoljuk az “Okos értesítések” funkciót, akkor push üzeneteken keresztül a folyamat státuszáról is értesülhetünk. A hitelhez tartozó teljes dokumentációt a “Postaláda” funkción keresztül érjük el.

CIB mobilbank személyi kölcsön

 

A CIB mobilalkalmazást jelenleg már több, mint százezer ügyfél használja. Ha az ügyfelek még nem rendelkeznek megtakarítási és/vagy személyi kölcsön termékkel, akkor a mobilbank két új funkciója jó keresztértékesítési lehetőséget biztosít a banknak.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!