2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.06.15.

1 millió felhasználója van az Erste új digitális banki platformjának. Hello George!

Szerző:

Kategóriák:

Az Erste Group saját fintech cége által fejlesztett digitális banki platform, a George (dzsordzs), két évvel az indulás után elérte a bűvös számot! Már több, mint 1 millióan használják a George-ot Ausztriában.

Durván 8 felnőttből 1az osztrák online banki felhasználók 25%-a – az Erste digitális banki platformját használja. Hetente átlagosan 10.000 ügyfél regisztrál a rendszerre. Peter Bosek, az Erste Group lakossági vezérigazgató-helyettese szerint az 1 milliós felhasználószám és annak dinamikus növekedése komoly visszajelzés a banknak, jól sikerült a digitális stratégiájuk.

 

Ez a George titka

Miben más a George, mint az eddig használt online banki szolgáltatás? Az ügyfelek szerint vizuális, könnyen áttekinthető, intuitív, használata szórakoztató.

A személyes pénzügyi tervező funkció (PFM) segítségével a rendszer képes az ügyfél más bank(ok)nál vezetett számla adatainak importálására, az adatok elemzésére és vizuális megjelenítésére is.

De, ami még ennél is fontosabb, hogy a szolgáltatás moduláris. Így gyakorlatilag mindenki a saját igénye szerint tudja felépíteni online bankárát, egy személyes George-ot.

Erste Bank netbank internetbank George PFM

 

A George az Erste Group válasza a PSD2-re

A George-ot az alap banki rendszerre épülve, “előtét” rendszerként (aka front-end) tervezték, úgy, hogy képes legyen az eltérő ügyféligényeket rugalmasan kiszolgálni. A nyílt platform megközelítés és a plug-in infrastruktúra magas szintű testreszabhatóságot és rugalmasságot biztosít, ezzel lehetővé téve a fintech cégekkel és harmadik feles szolgáltatókkal való együttműködést új, értéknövelt szolgáltatások, funkciók bevezetése érdekében.

A George-hoz kapcsolódó plug-in-okat a felhasználók igényük szerint tudják ki-be kapcsolni. Az Erste ezzel a megközelítéssel egyfajta piacteret alakított ki. Jelenleg már több, mint 117.000 aktivált plug-in van.

Az Erste Group várja a PSD2-t, mely elhozza a “platformosodást” a bankolásban. Peter Bosek nem kisebb víziót fogalmazott meg, mint, hogy felépítsék az “európai pénzügyek iTunes áruházát”.

Erste Bank George netbank

 

2020-ra a George Közép-Kelet Európa első pénzügyi aggregátora lehet

Idén a George két további Erste országban – Csehországban és Szlovákiában – indul el. 2018-ban pedig Románia követi. 2020-ra mind a 7 Erste országban, több mint 16 millió ügyfél számára válik elérhetővé a szolgáltatás, így addigra Magyarországon is.

És végül a nap kérdése! Az Erste George, vagy az OTP Touch Bank szolgáltatása érkezik előbb Magyarországra?

Erste OTP netbank

Címkék:
blank
blank