FinTechShow-7.0

1 millió felhasználója van az Erste új digitális banki platformjának. Hello George!

Szerző: | 2017. 06. 15. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi digitális bankolás, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Az Erste Group saját fintech cége által fejlesztett digitális banki platform, a George (dzsordzs), két évvel az indulás után elérte a bűvös számot! Már több, mint 1 millióan használják a George-ot Ausztriában.

Durván 8 felnőttből 1az osztrák online banki felhasználók 25%-a – az Erste digitális banki platformját használja. Hetente átlagosan 10.000 ügyfél regisztrál a rendszerre. Peter Bosek, az Erste Group lakossági vezérigazgató-helyettese szerint az 1 milliós felhasználószám és annak dinamikus növekedése komoly visszajelzés a banknak, jól sikerült a digitális stratégiájuk.

 

Ez a George titka

Miben más a George, mint az eddig használt online banki szolgáltatás? Az ügyfelek szerint vizuális, könnyen áttekinthető, intuitív, használata szórakoztató.

A személyes pénzügyi tervező funkció (PFM) segítségével a rendszer képes az ügyfél más bank(ok)nál vezetett számla adatainak importálására, az adatok elemzésére és vizuális megjelenítésére is.

De, ami még ennél is fontosabb, hogy a szolgáltatás moduláris. Így gyakorlatilag mindenki a saját igénye szerint tudja felépíteni online bankárát, egy személyes George-ot.

Erste Bank netbank internetbank George PFM

 

A George az Erste Group válasza a PSD2-re

A George-ot az alap banki rendszerre épülve, “előtét” rendszerként (aka front-end) tervezték, úgy, hogy képes legyen az eltérő ügyféligényeket rugalmasan kiszolgálni. A nyílt platform megközelítés és a plug-in infrastruktúra magas szintű testreszabhatóságot és rugalmasságot biztosít, ezzel lehetővé téve a fintech cégekkel és harmadik feles szolgáltatókkal való együttműködést új, értéknövelt szolgáltatások, funkciók bevezetése érdekében.

A George-hoz kapcsolódó plug-in-okat a felhasználók igényük szerint tudják ki-be kapcsolni. Az Erste ezzel a megközelítéssel egyfajta piacteret alakított ki. Jelenleg már több, mint 117.000 aktivált plug-in van.

Az Erste Group várja a PSD2-t, mely elhozza a “platformosodást” a bankolásban. Peter Bosek nem kisebb víziót fogalmazott meg, mint, hogy felépítsék az “európai pénzügyek iTunes áruházát”.

Erste Bank George netbank

 

2020-ra a George Közép-Kelet Európa első pénzügyi aggregátora lehet

Idén a George két további Erste országban – Csehországban és Szlovákiában – indul el. 2018-ban pedig Románia követi. 2020-ra mind a 7 Erste országban, több mint 16 millió ügyfél számára válik elérhetővé a szolgáltatás, így addigra Magyarországon is.

És végül a nap kérdése! Az Erste George, vagy az OTP Touch Bank szolgáltatása érkezik előbb Magyarországra?

Erste OTP netbank

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!