BankTechShow

1 millió felhasználója van az Erste új digitális banki platformjának. Hello George!

Szerző: | 2017. 06. 15. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi digitális bankolás, Összes hír

Az Erste Group saját fintech cége által fejlesztett digitális banki platform, a George (dzsordzs), két évvel az indulás után elérte a bűvös számot! Már több, mint 1 millióan használják a George-ot Ausztriában.

Durván 8 felnőttből 1az osztrák online banki felhasználók 25%-a – az Erste digitális banki platformját használja. Hetente átlagosan 10.000 ügyfél regisztrál a rendszerre. Peter Bosek, az Erste Group lakossági vezérigazgató-helyettese szerint az 1 milliós felhasználószám és annak dinamikus növekedése komoly visszajelzés a banknak, jól sikerült a digitális stratégiájuk.

 

Ez a George titka

Miben más a George, mint az eddig használt online banki szolgáltatás? Az ügyfelek szerint vizuális, könnyen áttekinthető, intuitív, használata szórakoztató.

A személyes pénzügyi tervező funkció (PFM) segítségével a rendszer képes az ügyfél más bank(ok)nál vezetett számla adatainak importálására, az adatok elemzésére és vizuális megjelenítésére is.

De, ami még ennél is fontosabb, hogy a szolgáltatás moduláris. Így gyakorlatilag mindenki a saját igénye szerint tudja felépíteni online bankárát, egy személyes George-ot.

Erste Bank netbank internetbank George PFM

 

A George az Erste Group válasza a PSD2-re

A George-ot az alap banki rendszerre épülve, “előtét” rendszerként (aka front-end) tervezték, úgy, hogy képes legyen az eltérő ügyféligényeket rugalmasan kiszolgálni. A nyílt platform megközelítés és a plug-in infrastruktúra magas szintű testreszabhatóságot és rugalmasságot biztosít, ezzel lehetővé téve a fintech cégekkel és harmadik feles szolgáltatókkal való együttműködést új, értéknövelt szolgáltatások, funkciók bevezetése érdekében.

A George-hoz kapcsolódó plug-in-okat a felhasználók igényük szerint tudják ki-be kapcsolni. Az Erste ezzel a megközelítéssel egyfajta piacteret alakított ki. Jelenleg már több, mint 117.000 aktivált plug-in van.

Az Erste Group várja a PSD2-t, mely elhozza a “platformosodást” a bankolásban. Peter Bosek nem kisebb víziót fogalmazott meg, mint, hogy felépítsék az “európai pénzügyek iTunes áruházát”.

Erste Bank George netbank

 

2020-ra a George Közép-Kelet Európa első pénzügyi aggregátora lehet

Idén a George két további Erste országban – Csehországban és Szlovákiában – indul el. 2018-ban pedig Románia követi. 2020-ra mind a 7 Erste országban, több mint 16 millió ügyfél számára válik elérhetővé a szolgáltatás, így addigra Magyarországon is.

És végül a nap kérdése! Az Erste George, vagy az OTP Touch Bank szolgáltatása érkezik előbb Magyarországra?

Erste OTP netbank

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!