2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.08.02.

Magyar cég is bekerült a világ 200 legjobb fintech cége közé!

Szerző:

Kategóriák:

A CNBC közzétette a világ 200 legjobb fintech cégének listáját, amelyre felkerült egy magyar fintech is. Tavaly ez a cég már több mint 40 milliárd forintot ért, és a legmagasabb értékelésű magyar fintech cég lett a HUNFINTECH 2022 elemzése alapján. Ők a SEON. Mutatjuk, kik vannak még a listán!

A CNBC és a Statista közösen több mint 1500 fintech céget elemeztek kilenc szegmensben a kulcsfontosságú teljesítménymutatók (árbevétel, felhasználók száma, bevont tőke stb.) alapján, és választották ki kvantitatív elemzés alapján a TOP200 fintech céget.

Ez a kilenc szegmens jól tükrözi, hogy a különböző területeken működő fintechek nem hasonlíthatók össze egymással. Egy olyan vállalkozás, mint például a Monzo (neobank) egészen másképp működik, mint a Stripe (fizetési szolgáltató).

A kilenc szegmens:

 1. Neobankolás
 2. Digitális fizetés
 3. Digitális eszközök
 4. Digitális pénzügyi tervezés
 5. Digitális vagyonkezelés
 6. Alternatív finanszírozás
 7. Alternatív hitelezés
 8. Digitális banki megoldások
 9. Digitális üzleti megoldások

A SEON a Digitális üzleti megoldások szegmensbe került be.

A közép-kelet-európai régióból és a környező országokból összesen nyolcan kerültek fel a TOP200-as listára:

 1. Bitpanda (Ausztria, Digitális vagyonkezelés)
 2. Conda (Ausztria, Alternatív finanszírozás)
 3. mBank (Lengyelország, Neobankolás)
 4. Monobank (Ukrajna, Neobankolás)
 5. Polski Standard (Lengyelország, Digitális fizetés)
 6. Robocash (Horvátország, Alternatív hitelezés)
 7. Seon (Magyarország, Digitális üzleti megoldások)
 8. Spendee (Csehország, Digitális pénzügyi tervezés)

A Neobankok szegmensbe 30 fintech céget választottak be, amelyek között ott található a Magyarországon is elérhető Revolut és a Bunq. Az viszont érdekes volt, hogy a listán nem láttuk például a brazil Nubankot, amely az egyik legnagyobb neobanknak számít a több mint 80 millió ügyfelével.

A listán ott található még a Magyarországon szintén elérhető: Wise, eToro, Stripe, vagy a Paysafe (és a PayPal is).

A teljes lista itt érhető el.

Röviden a SEON megoldásáról

A SEON egy olyan csalásmegelőző rendszert fejleszt, amely képes kiszűrni a lehetséges csalásokat a különböző online tranzakcióknál.

Az adatgyűjtés egy fontos eleme a kockázati profil felépítése, amit a rendszer a meglévő adatokból dolgozva, különböző publikus és közösségi forrásokból bővít ki egy teljes profillá.

A kockázatelemzés során a machine learning modellek segítségével azonnali besorolásra kerül egy tranzakció, de a döntési folyamat teljesen átlátható marad.

További információk a „HUNFINTECH 20|22: A 20 legígéretesebb fintech cég és a 22 legújabb fintech megoldás Magyarországon” című kiadványban.

Magyarország legígéretesebb és legújabb fintech megoldásai egy helyen

Magyarországon a HUNFINTECH kiadványban kerülnek bemutatásra a legígéretesebb és legújabb hazai fintech megoldások, amelynek negyedik, aktuális kiadása idén ősszel várható. 2016 óta eddig háromszor került kiadásra a HUNFINTECH, amelynek legutolsó száma innen tölthető le.

Az év legígéretesebb magyar fintech megoldásai 2017 óta hagyományosan a FinTechShow-n debütálnak, ahol eddig több mint 60 fintech megoldás mutatkozott be. Minden évenben a független szakmai zsűri kiválasztja a bemutatkozó fintech cégek közül a legígéretesebbet. Az idei FinTechShow Díjra 2023. szeptember 15-ig nevezhetnek a fintech cégek ezen az oldalon.

Idén 2023. október 11-én kerül sor a hetedik FinTechShow-ra, ahol már nemcsak a hazai, hanem közép-kelet-európai fintech cégek is bemutatkoznak.

FinTechShow-2022
Fotón balról jobbra: Jendruszák Bence (SEON), dr. Al-Absi Gáber Seif (OTP Mobil), Radák Bence (Salarify / Verify), Szőke Péter (CHERRISK)

Címlapfotó forrása: SEON

Címkék:
blank
blank