FinTechShow-7.0

Elindult a selfie-fotós számlanyitás a CIB Banknál. Otthonról, videóazonosítás nélkül nyithatunk bankszámlát

Szerző: | 2020. 10. 07. | Digitális pénzügyek, FinTechShow, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

A CIB Bank és a Bankmonitor.hu együttműködésének köszönhetően már Magyarországon is elérhető a közvetett elektronikus ügyfél-átvilágítással történő, élő videóazonosítást nem igénylő bankszámlanyitás hazai pénzintézetnél. A szolgáltatás keretében a nap bármely órájában, a hét minden napján a Bankmonitor.hu oldalon keresztül van lehetőség kedvezményes CIB ECO bankszámlát igényelni, nemcsak a bankfióki vagy a közvetlen ügyfél-átvilágítással történő azonosítási folyamatban elérhető nyitvatartási időben. 

A 0-24 órában elérhető új bankszámlanyitási folyamattal a CIB Bank újabb lépést tett a digitális átállás útján, melynek keretében 2018 óta – közvetlen elektronikus ügyfél-átvilágítással – a CIB honlapján is van lehetőség online folyamatban számlát nyitni, illetve személyi kölcsönt igényelni – olvasható a bank sajtóközleményében.

A banki digitális transzformáció következő mérföldköveiről, a digitális ügyfélazonosítás legújabb lehetőségeiről is hallhatnak előadásokat az érdeklődők 2020. október 13-ánFinTechShow-n, ami idén már online is nézhető.

Így működik a selfie-fotós számlanyitás a CIB Banknál

Az egyszerű és gyors folyamat során csupán néhány adat megadásával és az azonosítóokmányok befotózásával, illetve a szerződés elektronikus aláírásával mindössze néhány perc alatt elindítható az igénylés. Ezt követően a bank elvégzi az ellenőrzést, és ha mindent rendben talál, akkor a bankhoz történő beérkezést követő 1 munkanapon belül megnyitja CIB ECO bankszámlát.

A számlanyitással egy időben elküldi az ügyfélnek a CIB Bank Mobilalkalmazás használatához szükséges regisztrációs kódot, így a bankszámla már rögtön online elérhetővé is válik. Ezzel az innovatív folyamattal az ügyfeleknek akár már másnapra megnyílik az új bankszámlájuk.

Az igénylés és számlanyitás során egyébként az ügyfelek minden státuszváltozásról azonnal értesítést kapnak.

Az online nyitott számlák limitjei

Fontos kiemelni, hogy a közvetett ügyfél-átvilágítással nyitott bankszámlák használatára vonatkoznak bizonyos jogszabályi limitek:

  • Az így nyitott számlák tulajdonosai maximum havi háromszázezer forint értékben vehetnek fel készpénzt.
  • A tranzakciók egyszeri értékhatára nem érheti el vagy haladhatja meg a tízmillió forintot.
  • EU-n kívüli tranzakciókat nem hajthatnak végre, azaz EU-n kívüli online vásárlást sem.

E korlátok a pénzmosás elleni küzdelem jegyében kerültek meghatározásra, ám az online számlák még ezekkel együtt is lefedik egy átlagos ügyfél igényeit.

Ha az ügyfél az online számlanyitást követően ellátogat a CIB Bank egy fiókjába, azonosítást követően a korlátozások feloldásra kerülnek.

Mit jelent a 0-24 órában elérhető közvetett ügyfél-átvilágítás?

2019. január 1-jétől megvan a jogszabályi lehetőség arra, hogy a bankok közvetett ügyfél-átvilágítással, nem valós időben – például egy felvett, selfie videóval vagy képpel – azonosítsák az ügyfeleiket. Így bankfiók vagy élő videóazonosítás nélkül, kép vagy videó beküldésével, illetve a szükséges okmányok befotózásával, és a megfelelő adatok online megadásával lehet bankszámlát nyitni,

nem kell tehát alkalmazkodni a bankfiókok vagy a közvetlen ügyfél-átvilágítás esetében is jellemző nyitvatartási időhöz.

Az ügyfél most már választhat a CIB Banknál a digitális azonosítási megoldások közül

„Büszkék vagyunk rá, hogy a Bankmonitorral együttműködésben a hazai pénzintézetek között az elsők vagyunk, akik már 0-24 órában online elérhető folyamattal is kínálunk bankszámlanyitást ügyfeleink számára. Stratégiánk alappillére a digitális átállás megvalósítása, mely ebben az évben még a korábbinál is fontosabbá vált.

A két évvel ezelőtt a honlapunkon elérhetővé tett élő videóazonosítással működő online számlanyitás mellett így még egy online bankszámlanyitási lehetőséggel állunk az ügyfelek rendelkezésére”

– mondta Ákos Tamás, a CIB Bank lakossági üzletágának vezetője.

fts20-akos-tamas

BANKI FELSŐVEZETŐI KEREKASZTAL – ÚJABB PARADIGMAVÁLTÁS KÜSZÖBÉN?

DR. ÁKOS TAMÁS

CIB BANK, Vezérigazgató-helyettes

FinTechShow 20/20 – Online is!
2020.10.13.

Címlapfotó: pexels.com

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!