Revolut-bankok építését segíti a magyar fintech startup. Ők nyerték meg az idei FinTechShow-t!

írta | 2020.10.14. | Fintech startupok, FinTechShow, Magyar fintech startupok, Összes hír

Újgenerációs core banking megoldást kínál az idei évi FinTechShow győztes, a Perfinal. A magyar fintech startup megoldásával a bankok, pénzügyi szolgáltatók gyorsabban szolgálhatják ki a folyamatosan változó ügyféligényeket. Olyan fejlett megoldást ad a Perfinal a pénzügyi szolgáltatóknak, amivel felvehetik a versenyt a Revoluttal, vagy a TransferWise-zal. Negyedik alkalommal került megrendezésre Magyarország legnagyobb fintech seregszemléje, a FinTechShow. Több mint 40 előadó inspirálta a helyszínen résztvevő 100 és az online becsatlakozó 300 résztvevőt.

A neobankok, mint például a Revolut, TransferWise versenyképességének alapja az újgenerációs core banking rendszer, amelynek segítségével képesek gyorsan kielégíteni a folyamatosan változó ügyféligényeket.

„Ma már a verseny a digitális pénzügyi szolgáltatók között arról szól, ki tud minél több ügyfélnek, minél relevánsabb szolgáltatásokat nyújtani”

– hangsúlyozta előadásában Brezovszki Máté, a Perfinal csapatának üzletfejlesztésért felelős vezetője.

A 11 tagú független szakmai zsűri, ami kockázati tőkebefektetőkből, banki vezetőkből, fintech inkubátorok vezetőiből és sikeres fintech startupok alapítóiból állt a Perfinal újgenerációs core banking megoldását választotta az idei év legígéretesebb magyar fintech megoldásának.

A fintech startupok szeptember végéig nevezhettek a versenyre, amelyek közül végül hatan mutatkozhattak be a FinTechShow-n a zsűri előtt.

perfinal fintechshow gyoztes

Fotón: A FinTechShow 20/20 díjat átveszi Brezovszki Máté, a Perfinal csapat üzletfejlesztési vezetője.

Hogyan néz ki az újgenerációs core banking rendszer?

A fintech startup feltérképezte a pénzügyi folyamatokat és a megoldásukat ennek megfelelő üzleti intelligenciával is ellátták, hogy a pénzügyi szolgáltatók minél gyorsabban elindíthassák szolgáltatásukat a Perfinal újgenerációs core banking platformjával.

„Megoldásunk felhő alapú microservice struktúrára épített rendszer, amire a külsős és a belsős modulokat gyorsan és egyszerűen lehet rátelepíteni”

– mutatta be Brezovszki Máté.

Perfinal platformon épül Magyarország neobankja

Magyarországon az egyik legnagyobb online rendszerrel dolgoznak együtt, amelyik online neobankká szeretne válni.

A Perfinal megoldásával – a hagyományos core banking megoldásokhoz képest – átlagosan 75%-kal rövidebb az integrációs idő és a költségek 95%-kal alacsonyabbak.

A magyarországi online szolgáltató a neobank szolgáltatását 2021. első negyedévében kezdi el nyújtani a Perfinal platformjára alapozva.

Európa neobankjai a célkeresztben

Piacuk az európai pénzügyi szolgáltatók piaca és elsősorban a neobankokat, fizetési szolgáltatókat és fintech startupokat kívánják kiszolgálni megoldásukkal. A megoldást 3 éve fejlesztik és idén jutottak el a piaci bevezetésig. Már túl vannak több integráción, amelyek közül hatot mutatott be a csapat a FinTechShow-n.

„Engedjük, hogy a core banking rendszerek támogassák és ne hátráltassák az üzletet!”

– üzenettel zárta prezentációját Brezovszki Máté az idei évi FinTechShow-n.

Az “Online jegyet” vásárlók számára hozzáférést biztosítunk a FinTechShow online videókonferencia platformhoz, amelyen 2020.12.31-ig megtekinthetők az előadások, a 3D-s kiállítói tér és kapcsolatot építhetnek egymással a résztvevők. FinTechShow program itt. Összes videó listája itt: Playlist.

Címlapfotó: FinTechZone.hu

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.