Revolut-bankok építését segíti a magyar fintech startup. Ők nyerték meg az idei FinTechShow-t!

Szerző: | 2020. 10. 14. | Fintech startupok, FinTechShow, FinTechShow díj, FinTechShow győztes, Magyar fintech startupok, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Újgenerációs core banking megoldást kínál az idei évi FinTechShow győztes, a Perfinal. A magyar fintech startup megoldásával a bankok, pénzügyi szolgáltatók gyorsabban szolgálhatják ki a folyamatosan változó ügyféligényeket. Olyan fejlett megoldást ad a Perfinal a pénzügyi szolgáltatóknak, amivel felvehetik a versenyt a Revoluttal, vagy a TransferWise-zal. Negyedik alkalommal került megrendezésre Magyarország legnagyobb fintech seregszemléje, a FinTechShow. Több mint 40 előadó inspirálta a helyszínen résztvevő 100 és az online becsatlakozó 300 résztvevőt.

A neobankok, mint például a Revolut, TransferWise versenyképességének alapja az újgenerációs core banking rendszer, amelynek segítségével képesek gyorsan kielégíteni a folyamatosan változó ügyféligényeket.

„Ma már a verseny a digitális pénzügyi szolgáltatók között arról szól, ki tud minél több ügyfélnek, minél relevánsabb szolgáltatásokat nyújtani”

– hangsúlyozta előadásában Brezovszki Máté, a Perfinal csapatának üzletfejlesztésért felelős vezetője.

A 11 tagú független szakmai zsűri, ami kockázati tőkebefektetőkből, banki vezetőkből, fintech inkubátorok vezetőiből és sikeres fintech startupok alapítóiból állt a Perfinal újgenerációs core banking megoldását választotta az idei év legígéretesebb magyar fintech megoldásának.

A fintech startupok szeptember végéig nevezhettek a versenyre, amelyek közül végül hatan mutatkozhattak be a FinTechShow-n a zsűri előtt.

perfinal fintechshow gyoztes

Fotón: A FinTechShow 20/20 díjat átveszi Brezovszki Máté, a Perfinal csapat üzletfejlesztési vezetője.

Hogyan néz ki az újgenerációs core banking rendszer?

A fintech startup feltérképezte a pénzügyi folyamatokat és a megoldásukat ennek megfelelő üzleti intelligenciával is ellátták, hogy a pénzügyi szolgáltatók minél gyorsabban elindíthassák szolgáltatásukat a Perfinal újgenerációs core banking platformjával.

„Megoldásunk felhő alapú microservice struktúrára épített rendszer, amire a külsős és a belsős modulokat gyorsan és egyszerűen lehet rátelepíteni”

– mutatta be Brezovszki Máté.

Perfinal platformon épül Magyarország neobankja

Magyarországon az egyik legnagyobb online rendszerrel dolgoznak együtt, amelyik online neobankká szeretne válni.

A Perfinal megoldásával – a hagyományos core banking megoldásokhoz képest – átlagosan 75%-kal rövidebb az integrációs idő és a költségek 95%-kal alacsonyabbak.

A magyarországi online szolgáltató a neobank szolgáltatását 2021. első negyedévében kezdi el nyújtani a Perfinal platformjára alapozva.

Európa neobankjai a célkeresztben

Piacuk az európai pénzügyi szolgáltatók piaca és elsősorban a neobankokat, fizetési szolgáltatókat és fintech startupokat kívánják kiszolgálni megoldásukkal. A megoldást 3 éve fejlesztik és idén jutottak el a piaci bevezetésig. Már túl vannak több integráción, amelyek közül hatot mutatott be a csapat a FinTechShow-n.

„Engedjük, hogy a core banking rendszerek támogassák és ne hátráltassák az üzletet!”

– üzenettel zárta prezentációját Brezovszki Máté az idei évi FinTechShow-n.

Az “Online jegyet” vásárlók számára hozzáférést biztosítunk a FinTechShow online videókonferencia platformhoz, amelyen 2020.12.31-ig megtekinthetők az előadások, a 3D-s kiállítói tér és kapcsolatot építhetnek egymással a résztvevők. FinTechShow program itt. Összes videó listája itt: Playlist.

Címlapfotó: FinTechZone.hu

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.