Ez volt 2020 legnagyobb fintech sikere és legnagyobb csalódása

Szerző: | 2021. 01. 11. | Banki és fintech hírek, Open banking, Összes hír

PayTechShow 4.0

A pandémia következtében 2020-ban kártyavárszerűen dőltek romba az éves üzleti tervek és vált szükségszerűvé a digitalizáció felgyorsítása. Az új élethelyzet új megoldásokat kívánt, amelyek között ott találhatjuk a készpénzhelyettesítő mobilfizetési megoldásokat, a távoli ügyfél-azonosítást, hitelfelvételt segítő videóbankolást, vagy a chatbotokat. Megnéztük, mi lehetett a legnagyobb fintech csalódás és siker 2020-ban.

2020 legnagyobb fintech csalódása: a nyílt bankolás

A nyílt bankolás újfajta együttműködési modellt és értéklánc logikát teremthet(ne) a pénzügyi iparágban, amelyek eredménye a BigTech cégekhez hasonló digitális ökoszisztémák kiépülése lehet. Napjainkra a digitális gazdaságban az ökoszisztémák és platformok építőkövei az API-k (Application Programming Interface), amelyek biztosítják a különböző digitális alkalmazások zökkenőmentes integrációját. Míg a szigorúan szabályozott pénzügyi környezetben egy digitális banki szolgáltatás piaci bevezetése legalább 12 hónap, addig ez az API-gazdaságban pár hét.

A tavalyi év nagy várakozása a nyílt bankolásra alapozott újfajta digitális pénzügyi szolgáltatások megjelenése volt az EU-ban. Annak ellenére, hogy 2019. szeptember 14-től kötelező a PSD2 teljeskörű alkalmazása (miután az eredeti, 2018. január 13-ai teljeskörű indulást 18 hónappal elhalasztották),

a nyílt bankolás hatására nem jelentek meg működő, új digitális (ún. harmadik feles) szolgáltatók a bankok piacán, és a verseny sem fokozódott.

Sokan láttak fantáziát a banki adatvagyon hasznosításában, ám a többség számára mégis álom maradt a banki adatokra (és API-hozzáférésekre) alapozott szolgáltatások megvalósítása. Az okok között találhatjuk

  • az új digitális pénzügyi szolgáltatókra (értsd: a számlaiformációs szolgáltatókra [AISP], a fizetés-kezdeményezési szolgáltatókra [PISP]) rótt körülményes felügyeleti eljárást,
  • a banki API-hozzáférések gyerekbetegségeit, hiányosságait,
  • a fenntartható (harmadik feles) üzleti modellek hiányát és
  • a felhasználók bizalmatlanságát a pénzügyi világban ismeretlen új digitális szolgáltatókkal szemben.

Az Európai Bankhatóság nyilvántartása alapján az Európai Unióban (immár az Egyesült Királyság nélkül) – a hitelintézeteken túl – 245 társaság kapott lehetőséget a nyílt bankolásban rejlő lehetőségek kihasználására, számlainformációs szolgáltatás (AISP) és/vagy fizetés-kezdeményezési szolgáltatás (PISP) nyújtására. Ezen társaságok több mint 60%-a az AISP nyilvántartásba vételt, vagy a PISP engedély megszerzését megelőzően már működő pénzforgalmi intézmény, vagy elektronikuspénz-kibocsátó intézmény volt. A többi társaság jellemzően olyan digitális szolgáltató, amely a pénzügyi közvetítői rendszeren kívülről érkezett és szinergiát látott a meglévő üzleti tevékenysége és az banki API-hozzáférések által kinyerhető előnyökben.

Ugyanakkor a 245 társaság jellemzően nem tudta elindítani (vagy csak részlegesen) a szolgáltatását, mivel a banki API-hozzáférések jellemzően nem működnek a PSD2 előírásainak megfelelően.

Az Európai Bizottság is felismerte, hogy a nyílt bankolással kapcsolatos várakozások nem teljesültek, ezért a tavaly ősszel elfogadott EU-s Digitális Pénzügyi Stratégiában kiemelt helyett kapott a PSD2 felülvizsgálata. Az irányelv felülvizsgálata 2021-ben indul és konkrét jogszabályjavaslat 2022 közepére várható.

Igaz, a banki szolgáltatások digitalizációjában számos meghatározó előrelépés történt 2020-ban, ám ez nem a PSD2-nek és a nyílt bankolásnak, hanem a koronavírus-járvány következményeinek volt köszönhető.

A legnagyobb fintech ugrás 2020-ban: amikor közelebb kerültünk a készpénzmentes világhoz

A koronavírus-járvány következményeként a készpénzhasználattal kapcsolatban felmerült egészségügyi problémák miatt olyanok is kipróbálták a készpénzhelyettesítő fizetési megoldásokat, például az érintésmentes mobilfizetést, akik számára korábban ismeretlenek voltak ezek a megoldások. Az elektronikus fizetési lehetőségek túlmutatnak a bankkártyákon és a mobilokon és olyan feltérképezetlen területen is megjelent az érintésmentes fizetés, mint például a hordható ékszerek (gyűrűk, karkötők), vagy a gépjárművek.

Amikor a fizikai üzletek újra kinyitnak, akkor kérdés, hogy az elektronikus fizetés friss felhasználói közül hányan térnek vissza a készpénzhez. Minél alacsonyabb lesz ez a szám, annál inkább az érintésmentes fizetés éve lesz 2021.

Az MNB tavaly év végén publikált tájékoztatása szerint a hazai kibocsátású fizetési kártyákkal belföldön rekord mennyiségű, összesen 266 millió tranzakció került lebonyolításra 2 ezer milliárd forintot meghaladó értékben a harmadik negyedévben. A hazai kibocsátású fizetési kártyákkal lebonyolított vásárlási forgalom dinamikus bővülése visszatérni látszik a korábbi trendhez. A belföldön lebonyolított tranzakciók száma közel 13, értéke pedig majdnem 20 százalékkal haladta meg a 2019 harmadik negyedévi forgalmat.

A hazai készpénzfelvétel esetében az általános elővigyázatosság és ezzel párhuzamosan a fizetési szokások megváltozása, valamint az elektronikus megoldások előnyben részesítése okán jelentős mértékű csökkenés történt. Darabszámban 8 százalék feletti, értékben pedig közel 5 százalékos a visszaesés a megelőző év azonos időszakához képest.

2021 szeizmikus év lehet a fintech számára

Ahogy a nyílt bankolás feléled az EU-ban és az elektronikus fizetés mindennapossá válik, a két terület határmezsgyéjén új fintech innovációk születhetnek. Azokban az országokban, ahol az azonnali fizetési rendszer is kiépült, ott jó eséllyel jelenthetnek meg – az online és a fizikai térben – élethelyzetekre szabott értéknövelt fizetési megoldások is.

Címlapfotó: FinTechShow 20/20. Forrás: FinTechZone.hu

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!