2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2019.05.13.

Ezekkel jön a Revolut: Apple Pay, kamat, zsebpénz

Szerző:

Kategóriák:

A minap tartotta a Revolut a londoni székházában a RevRally eseményt, amelyen bemutatták, miken dolgozik a társaság. A Revolut júniusban indul az Apple Pay-jel, és a Google Pay-t is bővíti. Beszámolónk a londoni RevRally 2019-ről, a Revolut legújabb bejelentéseiről.

Zsebpénzkezelő megoldás gyerekeknek

A Revolut megcélozza a legfiatalabbat is (a szüleikkel együtt). A szülők nyomon követhetik a gyermek költéseit, a gyerekek pedig egyszerű példákon keresztül tanulhatják meg a pénzügyeikkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat (pl. mi a következménye a túlköltekezésnek). A tagállami szabályozások függvényében a Revolut a lehető legtöbb Revolut-országban tervezi bevezetni a szolgáltatást.

Jön a csoportos megtakarítási program

A Revolut megtakarítási („felkerekítős”) programja közel egy éve érhető el a felhasználók számára. Eddig összesen több mint 1 millió darab megtakarítási programot indítottak el, 400 ezer felhasználó kapcsolta be a szolgáltatást és több mint 80 millió fontot (kb. 30 milliárd forintot) gyűjtöttek össze és tárolnak a Revolut széfben („Vault”).

Forrás: RevRally 2019 London, fintechzone.hu

Hamarosan (két héten belül) elstartol a csoportos megtakarítási lehetőség is, azaz barátainkkal, családtagjainkkal közösen indíthatunk megtakarítási programokat. Együtt gyűjthetünk pénzt a közös nyaralásra, ajándékvásárlásra, vagy űrutazásra stb.

A kontakt listából kiválaszthatjuk azokat a Revolutos ismerőseinket, akiket szeretnénk a közös megtakarítási programba meghívni. A kiválasztott felhasználók értesítést kapnak a meghívásról, amit egyetlen gombnyomással elfogadhatnak, vagy elutasíthatnak. A csoport minden tagja láthatja, hogyan alakul a közös megtakarítás és mennyi hiányzik még a cél eléréséhez. Az összegyűlt pénzt bankszámlára is kiutalhatjuk majd.

Dolgoznak a kamaton

A közönség kérdésére adott válaszokból azt is kiderült, már dolgoznak azon, hogy nem Revolut felhasználók is csatlakozhassanak a megtakarítási programhoz. Emellett azt is vizsgálják, hogyan lehetne kamatoztatni a megtakarításokat, amivel várhatóan hat hónapon belül kijönnek.

Apple Pay a Revoluttól 15 országban

A Revolut magyarázata szerint azért húzódott el ilyen sokáig az Apple Pay előkészítése, mert két kártyatársaság kártyáit (Mastercard, Visa) bocsátják ki és ez dupla munkát jelentett számukra. További kihívást jelentett, hogy minden típusú és megjelenésű kártyát külön fel kellett készíteni az Apple Walletben való megjelenésre. A harmadik kihívás pedig az applikáción belüli tokenizáció („in-app provisioning”) megvalósítása volt.

Az utóbbinak köszönhetően megvalósul, hogy a fizikai kártyaigénylést követően azonnal használhatjuk majd az iPhone készülékünket érintéses mobilfizetésre, és nem kell megvárni a fizikai kártya megérkezését. Ha pedig nem ragaszkodunk a fizikai kártyához és csak virtuális kártyát igényelünk, akkor ahhoz is hozzárendelhetjük („tokenizálhatjuk”) az Apple Pay-t.

A Revolut 15 országban indul el az Apple Pay-jel, de Magyarország sajnos nem szerepel közöttük. Várhatóan június elején indulnak az Egyesült Királyságban és június második felében a többi 14 országban.

Forrás: RevRally 2019 London, fintechzone.hu

Google Pay: 16 országban már elérhető

Az Androidos Revolut felhasználók már 16 országban használhatják mobiltelefonjukat érintéses mobilfizetésre, ám Magyarország ezen a térképen sem jelenik meg. Eddig 70.000 (Mastercard logóval ellátott) Revolut kártyát „tokenizáltak” az ügyfelek, és

ezek a felhasználók 30%-kal több tranzakciót hajtottak végre mobiljukkal, mint plasztik kártyájukkal.

Forrás: RevRally 2019 London, fintechzone.hu

A Visa kártyával rendelkező Androidos ügyfeleknek sem kell sokáig várniuk, május végén már használhatják telefonjukat mobilfizetésre.

Forrás: RevRally 2019 London, fintechzone.hu

Elnapolták a részvénykereskedés elindulását

„Ez egy teljesen más üzlet, mint amiben most vagyunk. Sokkal komplexebb, más szabályozások vonatkoznak rá, ezért nem sikerült eddig kijönnünk a [részvény] kereskedési [trading] szolgáltatásunkkal. A kezdeti elképzeléseink zsákutcába jutottak, ezért új terveket készítünk”

– emelte ki a Revolut.

Az új tervek közül a társaság annyit emelt ki, hogy az amerikai tőzsdén bevezetett részvényekkel lehet majd kereskedni, a Revolut nem számít fel kereskedési jutalékot és a szolgáltatás elérhető lesz a Revolut európai ügyfelei számára.

A Standard kártyával rendelkezők havonta 3, a Prémium kártyával rendelkezők havonta 8, a Metal kártyával rendelkezők korlátlan számú valós idejű ügyletet bonyolíthatnak majd le a Revolut mobilalkalmazásán keresztül (de emellett készülnek a webes verzióval is).

Forrás: RevRally 2019 London, fintechzone.hu

Címkék: