BankTechShow

Fintech fényben tündökölne a Budapest Bank

Szerző: | 2017. 05. 25. | Banki és fintech hírek, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

Egyre több hazai bank fedez fel a saját testén fintech (anya)jegyeket. De hogy a barna pötty pigmentfolt-e vagy tintapaca, később dől majd el. A Budapest Bank szerelemgyereke a minap látott napvilágot, és ez arra bátoríthatta fel a bankot, hogy megmutassa magát a trendi fintech versenyben. A bank első meetupján jártunk.

 

Úgy tűnik, a FinTechShow ha Budapestet még nem is, az Anker’t nevű vendéglátóegységet már fintech központtá tette, hiszen a Budapest Bank első fintech meetupja már a sokadik fintech szeánsz volt ott április óta. A programleírás inkább hardcore önpromót ígért, mintsem a fintech bölcsesség kövének osztogatását, de legalább elvileg kiderülhetett, hogy a hazai fintech versenyben hova pozícionálják magukat.

 

Ismétlés a tudás anyja

Azonban lényegében semmi olyan újdonság nem hangzott el, mint amit az elmúlt 10-12 hónapban itthon ne hallottak volna a rendszeres fintech eseményre járók.

Azaz

  • elkerülhetetlenül érkezik a PSD2,
  • jelentősen megváltozik a bankolás 2020-ra,
  • ha a fintech cégekkel a bankok együttműködnek, akkor mindegyiküknek nagyon jó lesz,
  • ha nem működnek együtt, akkor a bankoknak nehezebb lesz versenyben maradniuk,
  • ha a bankok állnak a változás élére, akkor ha nem is mindenki, de sok ügyfelük velük maradhat. (Egyébként ezt az opciót rendre szeretik hinni és simogatni a bankosok a szexi slide-jaik előtt.)

 

Iránymutató lenne a Budapest Bank

Mindenesetre a Budapest Bank szeretne lenni az egyik vezető hazai bank a 8 közül, ami meghatározza majd, hogyan bankoljunk 3 év múlva, mondta a Budapest Bank informatikai vezetője. Majd gyorsan felsorolta informatikai újdonságaikat az elmúlt évekből:

  • új netbankot készítettek. A pilot béta verzió után elvileg már csak hetek kérdése és jön a végső verzió (ezt már 6 hónappal ezelőtt is bejelentették).
  • ehhez készült egy mobil applikáció is (amit kb. fél év alatt dobott össze a fejlesztő szekciójuk.),
  • mobilfizetési megoldást hoztak létre a Telenorral közösen,
  • a megújuló fiókjaikban van ingyenes wifi és tableten is elérhetők a szolgáltatásaik,
  • valamint új kártyarendszer kiépítésén dolgoznak.

A 2020 utáni bankolással kapcsolatban a Budapest Bank CIO-ja elmondta (amit már sok ilyen rendezvényen is elmondtak), lesznek azonnali fizetések, lesz PSD2, új lehetőségek nyílnak, amik új kihívásokat eredményeznek, valamint nagyobb verseny lesz a bankok között.

 

Felértékelődik az ADAT stratégia

A Budapest Bank erősebb social media integrációt vizionált és adatvezéreltebb, személyre szabott marketinget, illetve a tabletek felé eltolódó internetes bankolásra való fejlesztést.

„De ez csak a felszín, az adatmenedzsmenttel és a biztonsággal is kell foglalkozni” – tette hozzá.

Majd a bankok VS fintech cégek versenye kapcsán vázolt néhány finteches közhelynek számító tényt. Miszerint a jövő az, hogy a bankok és a fintech cégek együtt hoznak létre új szolgáltatásokat, mert csak így lehetnek sikeresek a bankok 2020-ban.

 

Szoftverfejlesztői szemmel a PSD2

A meetup végén a még misztikumnak számító PSD2 is szóba került szoftverfejlesztői szemmel. A felhasználói élmény javulását, a versenyhelyzet kialakulását és a felhasználói biztonság növekedését várják majd a hamarosan érkező 3 betűtől és egy számtól. És hogy a Budapest Bank mit vár a magyar fintech forradalomtól, talán majd egy következő meetupon kiderül.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!