MKB Bank: a sikertörténet tovább folytatódik, itt a Fintech Akadémia 2.0

Szerző: | 2017. 10. 11. | Digitális pénzügyek, Események, Hazai digitális bankolás, Összes hír

PayTechShow 4.0

Az MKB Fintech Program keretében 2016-ban, első alkalommal megrendezett MKB Fintech Akadémián  több mint 700-an vettek részt. A szintén tavaly létrehozott fintech innovációs központ, az MKB Fintechlab, olyan hazai startupoknak biztosít inkubációs környezetet és anyagi támogatást, amelyek világszínvonalú fintech megoldások kifejlesztésén dolgoznak. A Fintechlab által támogatott Blueopes és Family Finances startupok a közelmúltban rangos nemzetközi elismerésben is részesültek. A jövő hónapban Budapesten megrendezésre kerülő Fintech Akadémia 2.0 immáron nemzetközi fintech rendezvénnyé nőtte ki magát.

 

Fintech Akadémia 2.0: középpontban az adatvezérelt bankolás

A Fintech Akadémia 2.0 központi témája  az adat és annak lehetséges, újszerű hasznosítása. Az eseményen hazai és nemzetközi előadók avatják be az érdeklődőket az adatvezérelt digitális bankolás és pénzügyek új világába. Szó lesz a piactér alapú bankolásról, a nyílt banki infrastruktúrában rejlő innovációs lehetőségekről, IT biztonsági kihívásokról, továbbá a blokklánc, az un. blockchain technológiával kapcsolatos várakozásokról.

 

API tesztelői verseny: fejlesztői közösség bevonása

Újdonság lesz idén a Fintech Akadémia 2.0 ideje alatt zajló fejlesztői-tesztelői verseny.  Az elmúlt hetekben az MKB Bank nyílt, banki tesztelői környezetet, un. fintech sandbox-ot indított el, amelyen  keresztül startupok, fejlesztők, de akár más pénzügyi szolgáltatók is – a világ bármely tájáról – tesztelhetik megoldásaikat. Az Európai Unióban ilyen összetett környezet eddig kizárólag az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Svédországban és Cipruson létezett.

Szintén újdonság a  Fintech Akadémia 2.0  idején induló tesztelői verseny is, ahol a bank a nyílt innováció alapelvei alapján, a fejlesztői közösséget is bevonja rendszerei továbbfejlesztésébe. A  tesztelői versennyel kapcsolatos kommunikációs kampány a mai napon indul el a közép-kelet-európai régió országaiban.

 Az idei évtől a Fintech Akadémia angol nyelvű előadásai a világ bármely pontjáról figyelemmel követhetők a neten.

„Elsődlegesen a közép-kelet-európai régió érdeklődőit célozzuk meg, de valójában bárki bekapcsolódhat a programba. Az MKB sandbox-ban elérhető un. banki API hozzáféréseket tesztelhetik az érdeklődők. Ha hibát találnak vagy a továbbfejlesztéshez van ötletük, a teljesítményeket szakmai zsűri értékeli. A zsűri értékelése alapján három helyezett, összesen közel 10 millió forint értékű inkubációs szolgáltatást nyer. Az eddigi sikerekből kiindulva a Fintech Akadémia 2.0-án ezres nagyságrendű érdeklődőre, a tesztelői versenyen száznál is több technológiai startupra, adatvezérelt fejlesztésekkel foglalkozó cégre és egyéni tesztelőkre számítunk a régióból” – mondta el Hetényi Márk, az MKB Bank Digitális stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

A Fintech Akadémia 2.0 előadásaira, illetve a tesztelői versenyre 2017. november 10-ig lehet jelentkezni. További információk és jelentkezés az academy.fintechlab.hu weboldalon.

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!