BankTechShow

21. századi élménnyé tennék a spórolást. Itt a szuperdigitális magyar malacpersely

Szerző: | 2017. 06. 04. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

Korunk legnagyobb kihívása, megszólítani és megérteni a Z- és az alfa-generációt. Ezzel küzdenek a szüleik, a leendő munkaadóik és leendő bankjaik is. A magyar fintech startup – a Funsave – az okospersely megoldásával is erre a nehéz kihívásra vállalkozott. Mutatjuk a 21. századi megoldást: Save n’ Play!

 

Z-generáció: máshol és más nyelven

A lassan felnőttkorba érkező Z-, valamint az őket szorosan követő alfa-generáció számára az internet és velejárói (mint IoT, vagy a 0-24-es online jelenlét), a digitális közösségi élmények mind-mind meghatározzák egész életüket.

Teljesen mások az elvárásaik, a szokásaik, a beidegződéseik. Míg a mai 30-asoknak, 40-eseknek még az e-mail jelentette a nagy kommunikációs ugrást, addig az új generáció számára a Snapchat és társai jelentik ugyanezt. Épp ezért is ma már kevés, ha egy bank felkúszik a Facebookra és ott támad a csetbotjaival. A fiatalokat ugyanis máshol és más nyelven kell elérni.

funsave fundimini fintech startup megtakaritas

A Funsave megoldása az egyik hazai hitelintézetnél

 

Megszólítani őket, de hogyan? Save n’ Play

És hogy a bankoknak még nehezebb legyen, a fiataloknak nemcsak a kommunikációs csatornáik, hanem a pénzügyi dolgokhoz való hozzáállásuk sem 20. századi. Teljesen mást gondolnak a pénzről, a pénzügyi fogalmakról és a fizetési módokról, mint ahogy azt a Fintechzone Kingájától is megtudhattuk. A Funsave ezért keresett egy olyan megoldást, ami a mai gyerekeket a koruknak megfelelően szólíthatja meg 21. századi megoldásokon keresztül. Ez lett a Save n’ Play okospersely.

Bár kérdéses, hogy a mai gyerekek láttak-e már klasszikus malacperselyt, mindenesetre a Funsave ennek egy szuperdigitális – Internet of Things – verzióját kínálja számukra pénzgyűjtéshez. Elmondásuk szerint emellett észrevétlenül sajátíthatják el a pénzügyi tudatossághoz szükséges ismereteket, és szinte játszva tanulhatnak meg takarékoskodni.

 

Az Okospersely: Save n’ Play

A Save n’ Play okospersely lelke a bedobált pénzérméket felismerő elektronikus eszköz, amelynek kialakítása lehetővé teszi, hogy tetszőleges formájú és méretű perselybe integráljuk. Az érmeszámláló egység könnyen testre szabható, a különféle országok pénznemeihez történő igazítás csak szoftveres módosítást igényel.

Okos kérdésre okos válaszok

„Összekötjük a generációkat a családban, mivel a szülők kezébe is eszközöket adunk, amelyek egyrészt az ő pénzügyeiket is segítik, másrészt betekintést engednek gyermekeik financiális tevékenységeibe” – mondta Komócsi Sándor, a miskolci fintech cég CEO-ja. Majd hozzátette, családi élménnyé szeretnék alakítani a pénzügyi tanulást és takarékoskodást, valamint a családon belüli pénzügyi tranzakciókat. A FunSave platform, software és hardware együtt nő, öregszik a gyerekkel, így kíséri el őt a felnőttkorig.

De hogy ebből hogyan lesz eladható termék? Sándor szerint azon pénzintézeteknek lehet ez érdekes, amelyek nem félnek az újdonságoktól, az innovációtól, a problémákra adott nem szokványos válaszoktól. „És nem utolsósorban felismerték, ahhoz, hogy a most felnövő generációk az ügyfeleikké váljanak, olyan megoldásokat kell a kezükbe adni a gyerekkortól kezdve, amely az ő nyelvükön szól hozzájuk” – hangsúlyozta a Funsave alapítója.

 

Hol tartanak most?

 Jelenleg egy hazai piacvezető hitelintézetnél működik a megoldásuk, de hardware és software oldalon is dolgoznak az alkalmazás továbbfejlesztésén, valamint a nemzetközi piac meghódításán. Ugyanis szerintük a legújabb generációk pénzügyi „problémái” nem helyi természetűek, hanem világméretűek. 

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!