2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2020.07.21.

GIRO Zrt.: Előkészítés alatt az azonnali fizetésen alapuló központi mobilfizetési megoldás!

Szerző:

Kategóriák:

Az azonnali fizetési rendszer kínálta társadalmi és gazdasági előnyök minél szélesebb körben történő érvényesítése érdekében a GIRO Zrt. alapos vizsgálatnak veti alá az azonnali fizetésen alapuló mobilfizetési applikáció megvalósításának lehetőségét és módját.

2020. március 2-án sikeresen elindult Magyarországon az azonnali fizetési rendszer, ami megnyitotta a lehetőségét az azonnali átutalásra épülő új, alternatív fizetési szolgáltatások megjelenésének.

A nemzetközi példák azt mutatják, hogy az azonnali fizetési rendszerek bevezetése után akkor változik meg igazán a fogyasztók pénzügyi magatartása, és kezdik el új élethelyzetekben is használni ezt a csatornát, ha rendelkezésükre áll egy kényelmes, egyszerűen használható és széles körben elterjedt mobiltelefonos fizetési applikáció 

– olvasható a GIRO Zrt. kommunikációjában.

Tervezik a központi azonnali mobilfizetési alkalmazást

A GIRO Zrt. célja egy olyan mobilfizetési applikáció fejlesztése, mely minden bank számára elérhető.

A piacon már jelenlévő vagy megjelenő széttöredezett megoldások mellett egy olyan hazai tulajdonú, egységes mobilfizetési alkalmazás jön létre, amely minden érintett – bankok, kereskedők, lakosság – számára előnyöket biztosít, és versenyképes alternatívát jelent a már meglévő fizetési eszközök és megoldások mellett.

A GIRO Zrt. mobilfizetési megoldásának megtervezése során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy egy olyan innovatív, ugyanakkor megbízható alkalmazás kerüljön kialakításra, amihez a bankok minél szélesebb köre csatlakozik.

A GIRO Zrt. a bankokkal az egyeztetéseket megkezdte annak érdekében, hogy

a jövő év során Magyarországon elinduljon az azonnali utaláson alapuló mobilfizetési szolgáltatás.

Részletek 2020.07.22-én a FinTechZone webináriumán

A FinTechZone soron következő webináriumán, 2020.07.22-én azt vizsgáljuk, milyen piacépítési lépésekre számíthatunk az MNB, a GIRO részéről, illetve mi a piaci szereplők várakozása a hazai azonnali fizetési piac bővülésével kapcsolatban.

Górcső alá vesszük a GIRO ZRt. mobilfizetési megoldását, az OTP Mobil “biztonsági megoldásokkal” erősített QR-kódját, az Erste Bank fizetési kérelemmel kapcsolatos tapasztalatait és bemutatunk újabb startup kezdeményezést is.

Az “Azonnali fizetés: piacépítési stratégiák” c. webináriumon velünk lesz több között Bartha Lajos, az MNB ügyvezető igazgatója, Dr. Selmeczi-Kovács Zsolt, a GIRO Zrt. vezérigazgatója, Bek-Balla László, az Erste Bank digitális csatornák igazgatója, Dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese.

Címkék:
blank