BankTechShow

GIRO Zrt.: Előkészítés alatt az azonnali fizetésen alapuló központi mobilfizetési megoldás!

Szerző: | 2020. 07. 21. | 3x3+1, Azonnali fizetés, Digitális pénzügyek, Összes hír

Az azonnali fizetési rendszer kínálta társadalmi és gazdasági előnyök minél szélesebb körben történő érvényesítése érdekében a GIRO Zrt. alapos vizsgálatnak veti alá az azonnali fizetésen alapuló mobilfizetési applikáció megvalósításának lehetőségét és módját.

2020. március 2-án sikeresen elindult Magyarországon az azonnali fizetési rendszer, ami megnyitotta a lehetőségét az azonnali átutalásra épülő új, alternatív fizetési szolgáltatások megjelenésének.

A nemzetközi példák azt mutatják, hogy az azonnali fizetési rendszerek bevezetése után akkor változik meg igazán a fogyasztók pénzügyi magatartása, és kezdik el új élethelyzetekben is használni ezt a csatornát, ha rendelkezésükre áll egy kényelmes, egyszerűen használható és széles körben elterjedt mobiltelefonos fizetési applikáció 

– olvasható a GIRO Zrt. kommunikációjában.

Tervezik a központi azonnali mobilfizetési alkalmazást

A GIRO Zrt. célja egy olyan mobilfizetési applikáció fejlesztése, mely minden bank számára elérhető.

A piacon már jelenlévő vagy megjelenő széttöredezett megoldások mellett egy olyan hazai tulajdonú, egységes mobilfizetési alkalmazás jön létre, amely minden érintett – bankok, kereskedők, lakosság – számára előnyöket biztosít, és versenyképes alternatívát jelent a már meglévő fizetési eszközök és megoldások mellett.

A GIRO Zrt. mobilfizetési megoldásának megtervezése során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy egy olyan innovatív, ugyanakkor megbízható alkalmazás kerüljön kialakításra, amihez a bankok minél szélesebb köre csatlakozik.

A GIRO Zrt. a bankokkal az egyeztetéseket megkezdte annak érdekében, hogy

a jövő év során Magyarországon elinduljon az azonnali utaláson alapuló mobilfizetési szolgáltatás.

Részletek 2020.07.22-én a FinTechZone webináriumán

A FinTechZone soron következő webináriumán, 2020.07.22-én azt vizsgáljuk, milyen piacépítési lépésekre számíthatunk az MNB, a GIRO részéről, illetve mi a piaci szereplők várakozása a hazai azonnali fizetési piac bővülésével kapcsolatban.

Górcső alá vesszük a GIRO ZRt. mobilfizetési megoldását, az OTP Mobil “biztonsági megoldásokkal” erősített QR-kódját, az Erste Bank fizetési kérelemmel kapcsolatos tapasztalatait és bemutatunk újabb startup kezdeményezést is.

Az “Azonnali fizetés: piacépítési stratégiák” c. webináriumon velünk lesz több között Bartha Lajos, az MNB ügyvezető igazgatója, Dr. Selmeczi-Kovács Zsolt, a GIRO Zrt. vezérigazgatója, Bek-Balla László, az Erste Bank digitális csatornák igazgatója, Dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!