2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.02.28.

Hamarosan házasságkötő teremmé változik az MKB FinTechLab!

Szerző:

Kategóriák:

Úgy tűnik a múlt heti tábor-feeling megtette hatását, értékes barátságok szövődtek a laptopok és a projektor körül. És mint azt tudjuk, a barátságból néha szerelem lesz, a szerelemből pedig jó eséllyel házasság. Nem csak férfi és nő között, hanem bank és fintech startup között is.

 

fintechlab term sheet

 

Az MKB bátor lépésre szánta el magát, legalábbis a hazai bankrendszerben még biztosan nem volt példa hasonlóra. Mélyen-a-szemébe-nézős, nagy-kérdés-feltevős, virtuálisan-gyűrűhúzós akcióra készülhetünk! A bank elköteleződési szándékai igen komolyak. Hogy ki a szerencsés kiválasztott? Khmmm… Hamarosan mutatjuk!

 

A “házasság” előkészítése

A térdre ereszkedős romantika ezúttal elmarad, a tisztán érdekházasságról szóló ajánlatok elektronikus formában kerülnek kiküldésre még a héten. Bár a döntés gyorsan megszületett az újonnan megalkotott, lean menedzsment elveket követő folyamatok mentén, az elhamarkodottság vádja fel sem merülhet. Pereczes János vezetésével az MKB szakértő csapata 7 hete dolgozik a cégek értékének (premoney) meghatározásán. Ez idő alatt alaposan megismerték a kiválasztottakat, és gondosan mérlegelték:

  • az adott termék eddigi eredményeit, referenciáit,
  • a várható keresletet,
  • a célpiac méretét,
  • a verseny intenzitását,
  • a szabályozási kockázatot,
  • a Business Model Canvas formájában megfogalmazott üzleti modellt,
  • a csapattagok korábbi tapasztalatait, felkészültségét, és
  • az általuk megfogalmazott erőforrás igényeket.

Az MKB FinTechLab indikatív befektetési ajánlata, azaz a „nagy kérdés” un. term sheet formájában ölt testet, a szerencsés kiválasztottaknak pedig 30 napjuk lesz majd mérlegelni rá a választ. Aki pedig kimondja a boldogító igent, kezdhet is csomagolni, a házasélet márciusban már az inkubátor ház falain belül folytatódik.

 

Term sheet, az érdekházassági ajánlat

A term sheet olyan, mint a hivatalos házasságkötést megelőző eljegyzés. Kifejezi a szándékot, de még nem jelent egyik fél részéről sem elköteleződést. A 4 oldalas dokumentum a befektetési ajánlaton túl tartalmazza a tervezett együttműködés fontosabb pontjait. De érdemes gondolni a részletekre is, hiszen a term sheetben megfogalmazott és elfogadott feltételek lehetnek a megalapozói a kockázati tőkebefektető és a startup boldog közös jövőjének.

Címkék:
blank
blank