BankTechShow

Hamarosan házasságkötő teremmé változik az MKB FinTechLab!

Szerző: | 2017. 02. 28. | Banki és fintech hírek, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

Úgy tűnik a múlt heti tábor-feeling megtette hatását, értékes barátságok szövődtek a laptopok és a projektor körül. És mint azt tudjuk, a barátságból néha szerelem lesz, a szerelemből pedig jó eséllyel házasság. Nem csak férfi és nő között, hanem bank és fintech startup között is.

 

fintechlab term sheet

 

Az MKB bátor lépésre szánta el magát, legalábbis a hazai bankrendszerben még biztosan nem volt példa hasonlóra. Mélyen-a-szemébe-nézős, nagy-kérdés-feltevős, virtuálisan-gyűrűhúzós akcióra készülhetünk! A bank elköteleződési szándékai igen komolyak. Hogy ki a szerencsés kiválasztott? Khmmm… Hamarosan mutatjuk!

 

A „házasság” előkészítése

A térdre ereszkedős romantika ezúttal elmarad, a tisztán érdekházasságról szóló ajánlatok elektronikus formában kerülnek kiküldésre még a héten. Bár a döntés gyorsan megszületett az újonnan megalkotott, lean menedzsment elveket követő folyamatok mentén, az elhamarkodottság vádja fel sem merülhet. Pereczes János vezetésével az MKB szakértő csapata 7 hete dolgozik a cégek értékének (premoney) meghatározásán. Ez idő alatt alaposan megismerték a kiválasztottakat, és gondosan mérlegelték:

  • az adott termék eddigi eredményeit, referenciáit,
  • a várható keresletet,
  • a célpiac méretét,
  • a verseny intenzitását,
  • a szabályozási kockázatot,
  • a Business Model Canvas formájában megfogalmazott üzleti modellt,
  • a csapattagok korábbi tapasztalatait, felkészültségét, és
  • az általuk megfogalmazott erőforrás igényeket.

Az MKB FinTechLab indikatív befektetési ajánlata, azaz a „nagy kérdés” un. term sheet formájában ölt testet, a szerencsés kiválasztottaknak pedig 30 napjuk lesz majd mérlegelni rá a választ. Aki pedig kimondja a boldogító igent, kezdhet is csomagolni, a házasélet márciusban már az inkubátor ház falain belül folytatódik.

 

Term sheet, az érdekházassági ajánlat

A term sheet olyan, mint a hivatalos házasságkötést megelőző eljegyzés. Kifejezi a szándékot, de még nem jelent egyik fél részéről sem elköteleződést. A 4 oldalas dokumentum a befektetési ajánlaton túl tartalmazza a tervezett együttműködés fontosabb pontjait. De érdemes gondolni a részletekre is, hiszen a term sheetben megfogalmazott és elfogadott feltételek lehetnek a megalapozói a kockázati tőkebefektető és a startup boldog közös jövőjének.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

RAJTMÁR DÓRA

Dóra, aki nem volt mindig felfedező. Volt viszont több bank és telko cég termék-, szegmens-, digi menedzsere és üzletfejlesztője. A multikultin megedződve, 12 év után először azt fedezte fel, hogy valami újra, forradalmira vágyik, oda, ahol boldogan él a gondolatszabadság és a kreatív eszme, sőt, soha meg sem hal. Aztán meg úgy alakult, hogy őt fedezték fel, és megkérték, hogy induljon felfedező útra az egyre sűrűbb fintech erdőben, és figyelje az előbújó startupokat. Vigyázz, mert előbb-utóbb Téged is felfedez! #doraafelfedezo
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!