2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.02.28.

Megjött Magyarország első biztosítási innovációs laborja: Sparklab az NN Biztosítótól

Szerző:

Kategóriák:

„A Sparklab olyan megoldásokat keres, amelyek hozzájárulhatnak az életminőségünk növekedéséhez” – mondta el Sztanó Imre, az NN Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az NN beleállt az innovációs story-ba, „vezető szerepet kíván betölteni a biztosítási innováció területén”.

Ki mondta, hogy egy fecske nem csinálhat nyarat? Az NN Biztosító csinálhat! Mutatjuk!

sparklab logo2

 

Holland sikerek

A holland sikerek után az NN Csoport Magyarországot választotta innovációs bázisának. A holland Sparklab fejlesztette ki például a Gappie gépjármű-biztosítási programot azok számára, akik nem rendelkeznek saját autóval, de a kölcsönkért járműre szeretnének biztosítást kötni – tetszőleges időtartamra.

gappie SparkLab

 
Ugyanebből az innovációs laborból származik a Dutch Cyber Collective elnevezésű közösségi kezdeményezés is, mely a hollandiai kis- és középvállalkozásoknak nyújt segítséget a kiberbűnözők elleni küzdelemben.

 

Sparklab: startup program

Hollandia után Magyarországon épül fel a következő Sparklab, ahol a kiválasztott csapatok, ötletgazdák valósíthatják meg az innovatív projektjeiket. A hazai Sparklab folyamatosan keresi és várja azokat az ötleteket, startupokat, amelyek segítségével az NN Biztosító jobbá teheti ügyfelei, valamint családtagjaik életét, életminőségét – emelte ki Mariken Tannemaat, az NN Csoport innovációs igazgatója.

„A kiválasztott ötleteket többek között marketing és értékesítési stratégiával, az NN Biztosító kapcsolati hálójával, coaching és mentor programokkal, valamint eszközökkel és iroda helyiségekkel támogatjuk.” 

 

NN Biztosító: paradigmaváltás

A hazai biztosítási iparágban az NN Biztosító lépése paradigmaváltást hoz az eddigi biztosítói csipkerózsika-szerű innovációs gyakorlathoz képest. A kidolgozott innovációs programtól Sztanó Imre elnök-vezérigazgató olyan megoldásokat vár, amelyekkel új piaci szegmensekbe léphetnek be, új ügyfélcsoportokat szólíthatnak meg.

A Sparklabról szóló legfrissebb híreket a www.nn.hu/sparklab oldalon feliratkozva lehet majd megkapni az indulást követően.

 

Ahogy a tavalyi évben az egyik hazai bank elindította a fintech cunamit, úgy pörgetheti fel az innovációt az NN Biztosító a hazai biztosítási iparágban. Szóval, mi szóltunk előre, egy fecske csinálhat nyarat!

Címkék:
blank
blank