Megjött Magyarország első biztosítási innovációs laborja: Sparklab az NN Biztosítótól

írta | 2017.02.28. | Banki és fintech hírek, Insurtech, Összes hír

BUPA

„A Sparklab olyan megoldásokat keres, amelyek hozzájárulhatnak az életminőségünk növekedéséhez” – mondta el Sztanó Imre, az NN Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az NN beleállt az innovációs story-ba, „vezető szerepet kíván betölteni a biztosítási innováció területén”.

Ki mondta, hogy egy fecske nem csinálhat nyarat? Az NN Biztosító csinálhat! Mutatjuk!

sparklab logo2

 

Holland sikerek

A holland sikerek után az NN Csoport Magyarországot választotta innovációs bázisának. A holland Sparklab fejlesztette ki például a Gappie gépjármű-biztosítási programot azok számára, akik nem rendelkeznek saját autóval, de a kölcsönkért járműre szeretnének biztosítást kötni – tetszőleges időtartamra.

gappie SparkLab

 
Ugyanebből az innovációs laborból származik a Dutch Cyber Collective elnevezésű közösségi kezdeményezés is, mely a hollandiai kis- és középvállalkozásoknak nyújt segítséget a kiberbűnözők elleni küzdelemben.

 

Sparklab: startup program

Hollandia után Magyarországon épül fel a következő Sparklab, ahol a kiválasztott csapatok, ötletgazdák valósíthatják meg az innovatív projektjeiket. A hazai Sparklab folyamatosan keresi és várja azokat az ötleteket, startupokat, amelyek segítségével az NN Biztosító jobbá teheti ügyfelei, valamint családtagjaik életét, életminőségét – emelte ki Mariken Tannemaat, az NN Csoport innovációs igazgatója.

„A kiválasztott ötleteket többek között marketing és értékesítési stratégiával, az NN Biztosító kapcsolati hálójával, coaching és mentor programokkal, valamint eszközökkel és iroda helyiségekkel támogatjuk.” 

 

NN Biztosító: paradigmaváltás

A hazai biztosítási iparágban az NN Biztosító lépése paradigmaváltást hoz az eddigi biztosítói csipkerózsika-szerű innovációs gyakorlathoz képest. A kidolgozott innovációs programtól Sztanó Imre elnök-vezérigazgató olyan megoldásokat vár, amelyekkel új piaci szegmensekbe léphetnek be, új ügyfélcsoportokat szólíthatnak meg.

A Sparklabról szóló legfrissebb híreket a www.nn.hu/sparklab oldalon feliratkozva lehet majd megkapni az indulást követően.

 

Ahogy a tavalyi évben az egyik hazai bank elindította a fintech cunamit, úgy pörgetheti fel az innovációt az NN Biztosító a hazai biztosítási iparágban. Szóval, mi szóltunk előre, egy fecske csinálhat nyarat!

BUPA
BUPA

Itt követhetsz minket:

LEMÁK GÁBOR

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.