Heti fintech TOP lista: ezek a pénzügyi mobilalkalmazások mennek a legjobban

Szerző: | 2019. 12. 09. | Digitális pénzügyek, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Elhatároztuk, hétről-hétről megvizsgáljuk, mely pénzügyi mobilalkalmazások pörögnek a legjobban Magyarországon. Megnéztük, milyen pénzügyi applikációkat töltöttek le a legtöbben az iTunes és a Google Play áruházakból a mobilbanki alkalmazások mellett december első hetében. A heti fintech toplista dobogósai: Revolut, Simple, PayPal.

Kíváncsiak voltunk arra, hogyan változik napról-napra a legnépszerűbb pénzügyi alkalmazások rangsora, láthatók-e különbségek az iOS és az Andoroid felhasználók között és persze azt is néztük, hogyan teljesítenek a mobilbanki alkalmazások.

Röviden:

 • a legnépszerűbb fintech mobilalkalmazás Magyarországon a Revolut,
 • a mobilbanki alkalmazások közül az „örökös” első az OTP SmartBank,
 • a nem mobilbanki és nem fintech, de pénzügyi kategóriába sorolt app-ok közül a legtöbben az OTP SZÉP kártya alkalmazást keresik,
 • a TOP10 mobilbanki alkalmazás közül az MKB Mobilalkalmazás kullog a sor végén, ami a hitelintézetek rangsorában betöltött piaci helyéhez képest gyenge eredménynek számít,
 • az UniCredit nagyon alulteljesít a digitális térben – legalábbis a mobilbanki rangsorban,
 • az iCsekk pedig „elveszett” a Google Play áruházban, legalábbis december 1-7. között egyetlen napon sem jelent meg a TOP50 legnépszerűbb alkalmazás között,
 • a bankokat veszélyeztető, fizetési kártyát kínáló fintech applikációk kezdenek feltörni és már ott vannak a TOP30-ban, például: Curve, bunq, PaySafeCard, PlayIT Card, iCard.

TOP 10 fintech mobilalkalmazás Magyarországon

Elsőként azt vizsgáltuk, melyek azok a pénzügyi alkalmazások, amelyeket a magyar felhasználók a mobilbanki alkalmazások mellett (vagy helyett?) használnak. Ezek közül is a fintech jellegű applikációk rangsorát vettük górcső alá és azok kerültek a TOP listára, amelyek az iTunes és a Google Play áruházak TOP50 rangsorában (együttesen) szerepeltek december 1-7. között.

A zárójelben feltüntettük, hogy a hét napos összesítés alapján hanyadik helyen végzett az applikáció az iTunes és a Google Play áruházban (az első szám az iTunes áruházban elfoglalt helyet, a második a Google Play áruházban elfoglalt helyet jelenti).

A napi rangsorok összesítése alapján 2019. december 1-7. között a TOP 10 fintech applikáció Magyarországon az alábbiak voltak:

 1. Revolut – Radically Better (2/2)
 2. Simple – make it easy (3/3)
 3. PayPal: Mobile Cash (7/10)
 4. Koin (13/42)
 5. TransferWise (15/17)
 6. MobilKincstár (20/21)
 7. Plus500 Online Trading (21/39)
 8. Edenred kártya – Pro (22/18)
 9. Curve (24/20)
 10. Barion (26/38)

TOP 10 mobilbanki alkalmazás rangsora

Természetesen arra is kíváncsiak voltunk, hol helyezkednek el a bankok az iTunes és a Google Play áruházak népszerűségi listájában. Az applikációs rangsor a piaci méret szerinti rangsorhoz viszonyítva mutat érdekesebb képet. A lakossági kereskedelmi banki rangsort az MNB 2018-as Aranykönyve alapján határoztuk meg, amit a zárójelben tüntettünk fel:

 1. OTP SmartBank (OTP Bank: 1.)
 2. K&H mobilbank (K&H Bank: 2.)
 3. Erste Mobilbank (Erste Bank: 4.)
 4. Takarék Mobilapp (Magyar Takarékszövetkezeti Bank: 9.)
 5. Budapest Bank Mobil App (Budapest Bank: 8.)
 6. Raiffeisen Mobil Alkalmazás: (Raiffeisen Bank: 5)
 7. CIB Bank (CIB Bank: 6)
 8. UniCredit Mobilalkalmazás (UniCredit: 3.)
 9. myRaiffeisen (Raiffeisen Bank: 5.)
 10. MKB Mobilalkalmazás: (MKB Bank: 7.)

Az applikációs ranglista alapján a két legnagyobb vesztes az UniCredit Bank és az MKB Bank, amelyek méretükhöz képest alulteljesítenek a digitális térben. Az MKB Bank teljesítménye nagy meglepetés, mivel 2016-ban még azt a célt jelölték ki, hogy Magyarország digitális bankja lesznek, ám ennek a jelei egyelőre nem mutatkoznak meg.

Cover fotó forrás: pxfuel.com. Licence: CC0

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.