Heti fintech TOP lista: ezek a pénzügyi mobilalkalmazások mennek a legjobban

írta | 2019.12.09. | Digitális pénzügyek, Összes hír

fintechshow fintech digitalis transzformacio

Elhatároztuk, hétről-hétről megvizsgáljuk, mely pénzügyi mobilalkalmazások pörögnek a legjobban Magyarországon. Megnéztük, milyen pénzügyi applikációkat töltöttek le a legtöbben az iTunes és a Google Play áruházakból a mobilbanki alkalmazások mellett december első hetében. A heti fintech toplista dobogósai: Revolut, Simple, PayPal.

Kíváncsiak voltunk arra, hogyan változik napról-napra a legnépszerűbb pénzügyi alkalmazások rangsora, láthatók-e különbségek az iOS és az Andoroid felhasználók között és persze azt is néztük, hogyan teljesítenek a mobilbanki alkalmazások.

Röviden:

 • a legnépszerűbb fintech mobilalkalmazás Magyarországon a Revolut,
 • a mobilbanki alkalmazások közül az „örökös” első az OTP SmartBank,
 • a nem mobilbanki és nem fintech, de pénzügyi kategóriába sorolt app-ok közül a legtöbben az OTP SZÉP kártya alkalmazást keresik,
 • a TOP10 mobilbanki alkalmazás közül az MKB Mobilalkalmazás kullog a sor végén, ami a hitelintézetek rangsorában betöltött piaci helyéhez képest gyenge eredménynek számít,
 • az UniCredit nagyon alulteljesít a digitális térben – legalábbis a mobilbanki rangsorban,
 • az iCsekk pedig „elveszett” a Google Play áruházban, legalábbis december 1-7. között egyetlen napon sem jelent meg a TOP50 legnépszerűbb alkalmazás között,
 • a bankokat veszélyeztető, fizetési kártyát kínáló fintech applikációk kezdenek feltörni és már ott vannak a TOP30-ban, például: Curve, bunq, PaySafeCard, PlayIT Card, iCard.

TOP 10 fintech mobilalkalmazás Magyarországon

Elsőként azt vizsgáltuk, melyek azok a pénzügyi alkalmazások, amelyeket a magyar felhasználók a mobilbanki alkalmazások mellett (vagy helyett?) használnak. Ezek közül is a fintech jellegű applikációk rangsorát vettük górcső alá és azok kerültek a TOP listára, amelyek az iTunes és a Google Play áruházak TOP50 rangsorában (együttesen) szerepeltek december 1-7. között.

A zárójelben feltüntettük, hogy a hét napos összesítés alapján hanyadik helyen végzett az applikáció az iTunes és a Google Play áruházban (az első szám az iTunes áruházban elfoglalt helyet, a második a Google Play áruházban elfoglalt helyet jelenti).

A napi rangsorok összesítése alapján 2019. december 1-7. között a TOP 10 fintech applikáció Magyarországon az alábbiak voltak:

 1. Revolut – Radically Better (2/2)
 2. Simple – make it easy (3/3)
 3. PayPal: Mobile Cash (7/10)
 4. Koin (13/42)
 5. TransferWise (15/17)
 6. MobilKincstár (20/21)
 7. Plus500 Online Trading (21/39)
 8. Edenred kártya – Pro (22/18)
 9. Curve (24/20)
 10. Barion (26/38)

TOP 10 mobilbanki alkalmazás rangsora

Természetesen arra is kíváncsiak voltunk, hol helyezkednek el a bankok az iTunes és a Google Play áruházak népszerűségi listájában. Az applikációs rangsor a piaci méret szerinti rangsorhoz viszonyítva mutat érdekesebb képet. A lakossági kereskedelmi banki rangsort az MNB 2018-as Aranykönyve alapján határoztuk meg, amit a zárójelben tüntettünk fel:

 1. OTP SmartBank (OTP Bank: 1.)
 2. K&H mobilbank (K&H Bank: 2.)
 3. Erste Mobilbank (Erste Bank: 4.)
 4. Takarék Mobilapp (Magyar Takarékszövetkezeti Bank: 9.)
 5. Budapest Bank Mobil App (Budapest Bank: 8.)
 6. Raiffeisen Mobil Alkalmazás: (Raiffeisen Bank: 5)
 7. CIB Bank (CIB Bank: 6)
 8. UniCredit Mobilalkalmazás (UniCredit: 3.)
 9. myRaiffeisen (Raiffeisen Bank: 5.)
 10. MKB Mobilalkalmazás: (MKB Bank: 7.)

Az applikációs ranglista alapján a két legnagyobb vesztes az UniCredit Bank és az MKB Bank, amelyek méretükhöz képest alulteljesítenek a digitális térben. Az MKB Bank teljesítménye nagy meglepetés, mivel 2016-ban még azt a célt jelölték ki, hogy Magyarország digitális bankja lesznek, ám ennek a jelei egyelőre nem mutatkoznak meg.

Cover fotó forrás: pxfuel.com. Licence: CC0

fintechshow fintech digitalis transzformacio

fintechshow fintech digitalis transzformacio

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

FINTECHSHOW 5.0

fintechshow fintech digitalis transzformacio
FinTech seregszemle, pitch verseny és jövőbemutató előadások az idén 5 éves FinTechShow-n. Górcső alatt a digitális pénzügyi transzformáció új irányai. FinTechShow: (m)érték a digitális pénzügyekben.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.