Így csinált a magyar csapat a számviteli jelentéskészítőből hiteltermék ajánlót

Szerző: | 2017. 04. 23. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Van, aki elkészíteni, más tanulmányozni nem szereti a havi menedzsment jelentéseket. Az itthon úttörőnek számító alkalmazással, a R!porttal azonban, ha nem is gyerekjátékká, de fogyaszthatóbbá válik ez a feladat is. A FinTechShow 2017-en már bemutatkoztak, most is bemutatjuk őket.

 

R!port: Jelentésvarázsló alkalmazás

Se nem ERP (azaz vállalatirányítási rendszer), se nem könyvelőprogram, se nem „dashboarding” termék a R!PORT. Hanem akkor mi? Wannabe touch-point, azaz idővel platform alkalmazás lenne a jelentésvarázsló alkalmazás.

 

Mutatják a hitel lehetőségeket is

A fejlesztő csapat 3 évvel ezelőtt egy kicsi tanácsadási szegmens, a számviteli adatokon alapuló menedzsment jelentések készítését automatizálta. Ez volt a core termékük, ami mellé azonban számos új funkciót építettek. Például egyszerű eredményterveket lehet készíteni terv/tényadatok követéséhez, vagy éppen hüvelykujj szabályok alapján megjelenítik, mekkora hitelt kapna a cég a hazai finanszírozási piacon. A főkönyvi adatok egyszerű importjával és egy nagyon gyors paraméterezési eljárással pedig egy komplett jelentéscsomag készíthető jellemzően kis- és középvállalati igényekhez mérten.

FinTechShow 2017 R!port

A R!port megmutatja, cége mennyi hitelt kaphat

 

Eszköz a jövő vállalati pénzügyi szolgáltatóinak, tanácsadóinak

Az alkalmazást a jelenlegi verziójában elsősorban olyan számviteli szolgáltatóknak ajánlják, akik le akarják nyűgözni ügyfeleiket. A könyvelőtől származó „száraz adatokat” strukturáltan és esztétikusan jeleníti meg, amivel sokkal szexibb, eladhatóbb lehet egy könyvelőiroda. De olyan kis- és középvállalkozások is örömmel használhatják, ahol a menedzsment és a tulajdonosi kör viszonylag „távolabb” helyezkedik el egymástól, vagy bármilyen egyéb okból elvárás a menedzsment jelentések készítése.

Mert Kristó Zoltán, a R!port egyik ötletgazdája szerint is a jövő tanácsadói már nemcsak fizikai értelemben lesznek decentralizáltak.

“A jövő tanácsadója egy-egy vállalati folyamatban, mint egy plazmába nyúl majd bele, és végtelen rugalmassággal tud bármilyen folyamatot megváltoztatni, elindítani, serkenteni” – teszi hozzá a FinTechShow 2017-en.”

Platformot építenek

A R!PORT-nál úgy látják, a tőke teljes mértékben a felhőbe kerül, beleértve a kis- és középvállalatok üzleti folyamatait, az azt finanszírozó tőkét és az azt működtető embereket is. A különböző szférák közötti információ- és tőkeáramlást, azaz a kapcsolatot pedig touch-pointok, platformok, middleware-ek, fogják biztosítani. Olyanok, mint például a R!PORT is.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.