Van, aki elkészíteni, más tanulmányozni nem szereti a havi menedzsment jelentéseket. Az itthon úttörőnek számító alkalmazással, a R!porttal azonban, ha nem is gyerekjátékká, de fogyaszthatóbbá válik ez a feladat is. A FinTechShow 2017-en már bemutatkoztak, most is bemutatjuk őket.

 

R!port: Jelentésvarázsló alkalmazás

Se nem ERP (azaz vállalatirányítási rendszer), se nem könyvelőprogram, se nem „dashboarding” termék a R!PORT. Hanem akkor mi? Wannabe touch-point, azaz idővel platform alkalmazás lenne a jelentésvarázsló alkalmazás.

 

Mutatják a hitel lehetőségeket is

A fejlesztő csapat 3 évvel ezelőtt egy kicsi tanácsadási szegmens, a számviteli adatokon alapuló menedzsment jelentések készítését automatizálta. Ez volt a core termékük, ami mellé azonban számos új funkciót építettek. Például egyszerű eredményterveket lehet készíteni terv/tényadatok követéséhez, vagy éppen hüvelykujj szabályok alapján megjelenítik, mekkora hitelt kapna a cég a hazai finanszírozási piacon. A főkönyvi adatok egyszerű importjával és egy nagyon gyors paraméterezési eljárással pedig egy komplett jelentéscsomag készíthető jellemzően kis- és középvállalati igényekhez mérten.

FinTechShow 2017 R!port

A R!port megmutatja, cége mennyi hitelt kaphat

 

Eszköz a jövő vállalati pénzügyi szolgáltatóinak, tanácsadóinak

Az alkalmazást a jelenlegi verziójában elsősorban olyan számviteli szolgáltatóknak ajánlják, akik le akarják nyűgözni ügyfeleiket. A könyvelőtől származó „száraz adatokat” strukturáltan és esztétikusan jeleníti meg, amivel sokkal szexibb, eladhatóbb lehet egy könyvelőiroda. De olyan kis- és középvállalkozások is örömmel használhatják, ahol a menedzsment és a tulajdonosi kör viszonylag „távolabb” helyezkedik el egymástól, vagy bármilyen egyéb okból elvárás a menedzsment jelentések készítése.

Mert Kristó Zoltán, a R!port egyik ötletgazdája szerint is a jövő tanácsadói már nemcsak fizikai értelemben lesznek decentralizáltak.

“A jövő tanácsadója egy-egy vállalati folyamatban, mint egy plazmába nyúl majd bele, és végtelen rugalmassággal tud bármilyen folyamatot megváltoztatni, elindítani, serkenteni” – teszi hozzá a FinTechShow 2017-en.”

Platformot építenek

A R!PORT-nál úgy látják, a tőke teljes mértékben a felhőbe kerül, beleértve a kis- és középvállalatok üzleti folyamatait, az azt finanszírozó tőkét és az azt működtető embereket is. A különböző szférák közötti információ- és tőkeáramlást, azaz a kapcsolatot pedig touch-pointok, platformok, middleware-ek, fogják biztosítani. Olyanok, mint például a R!PORT is.