BankTechShow

A Simple-ből is hozzáadhatjuk OTP-s bankkártyánkat az Apple Pay-hez

Szerző: | 2019. 05. 22. | Apple Pay, Digitális pénzügyek, Összes hír

A Simple mobilalkalmazásból is hozzáadhatjuk OTP-s bankkártyánkat az Apple Pay-hez. Igaz, a hivatalos bejelentésre még nem került sor, de a FinTechZone már ezt is kipróbálta. Így működik a Simple-ből a kártya hozzáadása. 

Tegnap elstartolt az OTP Banknál az Apple Pay szolgáltatás, így most már a hazai iPhone társadalom is használhatja mobiltelefonját érintéses mobilfizetésre. A bejelentést követően a Simple-ben is megjelent a „Hozzáadás Apple Wallet”-hez gomb. Már nem csak az OTP SmartBank alkalmazásból, hanem a Simple-ből is hozzáadhatjuk OTP-s bankkártyánkat az Apple Pay-hez. Íme a folyamat. 

Lépésről lépésre a Simple-ből

1. lépés: 

A Simple alkalmazás menü pontjában kiválasztjuk a Bankkártyáim lehetőséget.

2. lépés: 

Amennyiben rendelkezünk OTP-s bankkártyával, akkor a bankkártya alatt megjelenő „Hozzáadás Apple Wallet„-hez gombra kattintva indíthatjuk el a folyamatot. (Ha az OTP SmartBank, vagy az Apple Wallet alkalmazásból már hozzáadtuk korábban az OTP-s kártyánkat a Wallet-hez, akkor a Simple applikációban a kártyakép alatt az alábbi üzenet fog megjelenni: „Apple Wallet-ben elérhető”.)

3. lépés:

Mielőtt a Simple alkalmazásból átirányítanának az Apple Wallet alkalmazásba ún. Biztonsági azonosításon kell átesnünk (az OTP SmartBank applikációban ilyenre nem kerül sor). Ennek keretében 5 jegyű biztonsági kódot kapunk a 100 forintos próbaterhelésről érkező értesítőben (sms, számlakivonat, netbank), hogy ellenőrizzék, valóban mi rendelkezünk a bankkártya felett. (A 100 forint visszatérítésre kerül a Simple leírása alapján, de nem azonnal.)

4. lépés: 

A biztonsági kód megadását követően megjelenik az Apple Wallet alkalmazás és innentől ugyanazon a folyamaton kell végigmennünk, mintha az OTP SmartBankból indítottuk volna a folyamatot. 

5. lépés: 

A kártya hozzáadása az Apple Pay-hez. Az Apple Wallet alkalmazás a Simple-től „megkapja” a kártyaadatokat, amit a képernyőn is láthatunk. A „Következő” gombra kattintva megjelenik a szokásos „Általános szerződési feltételek” leírás, amelynek elfogadását követően máris hozzáadtuk az OTP-s kártyánkat az Apple Pay-hez. 

Végül a Simple alkalmazásban az OTP-s bankkártyakép alatt megjelenik az „Apple Wallet-ben elérhető” felirat és már alkalmassá vált az iPhone telefonunk az érintéses fizetésre.

CIB vagy Erste lesz a következő?

CIB Bankos ügyfél küldött képernyőképet a bank mobilbanki applikációjából, amelyben megjelent a „Hozzáadás Apple Wallet„-hez gomb, bár a gombra kattintva még hibaüzenet ugrik fel.

Tegnap este értesítette az Erste Bank az ügyfeleit DM levél keretében, hogy „Heteken belül bármilyen, arra alkalmas okostelefonnal egy érintéssel fizethet bármilyen lakossági Erste bankkártyával.” A CIB Bank mobilbanki alkalmazásával ellentétben sem az Erste MobilBank, sem az Erste MobilePay még nem kapott Wallet támogatást az iTunes-ban, így egyelőre hátrányban van a CIB Bankkal szemben.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!