BankTechShow

FIGYELEM! Visszaszámlálás indul, beköltözésre felkészülni! 3…2…1… Fintechlab!

Szerző: | 2017. 03. 03. | Banki és fintech hírek, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

Két hét múlva kinyílik az MKB Fintechlab* ház ajtaja a FinTech rising starok előtt. Belestünk a kulisszák mögé, és kifaggattuk Pereczes Jánost a részletekről!

 

1. Izgalmas két hét következik, indul a visszaszámlálás, a csapatok „már a spájzban vannak”. Felkészültetek a fogadásukra?

Pereczes János: „Bizony, mi már minden este úgy fekszünk le, hogy számoljuk a hátralévő napokat. A Bank aktív segítségével keményen dolgozunk a program előkészítésén, és a keretek véglegesítésén.”

 

P.J.: „Kiemelt figyelmet fordítunk a képzési programra, illetve a mentor- és partnerhálózatra. Hiszünk abban, hogy a banki sandboxon felül ezekkel kovácsolhatunk versenyelőnyt a többi inkubátorhoz képest, és a programban résztvevő csapatok számára is ezek képviselik a legnagyobb értéket.”

 

2. Mi a helyzet a Fintechlab-bal? Sikerült inspiratív környezetet kialakítani? Azt már tudjuk, hogy a nagy színes elefánt nem fért be, de lesz helyette „játszótér” vagy pihenőszoba VR szemüveggel?

P.J.: „Jól haladunk az előkészítéssel! Mire a csapataink megkezdik a 18 hetes inkubációs programot, elkészülünk az infrastruktúrával is.”

 

P.J.: A környezet segíteni fog, de szerintünk az igazi inspirálódás valójában egymás munkájának értékeléséből, a baráti versengésből származik majd, nem a fizikai infrastruktúrából. VR szemüveg nem, de pihenőszoba és Xbox is lesz 🙂

 

3. Hogyan kell elképzelni a csapatok mindennapjait a következő 3 hónapban? Lesz szoros időbeosztás? Mi történik majd a magányos monitorba bambulás és a meeting hegyek között félúton?

P.J.: „Az inkubációs program vezérfonala egy gondosan összeállított képzési terv, más néven kurrikulum. Ez a képzési terv áll workshopokból, közösségi eseményekből és szállítandókból.”

 

P.J.: „Az inkubált startupok sikeres hazai és nemzetközi vállalkozóktól, szakemberektől sajátíthatják el olyan területek fontos pontjait, mint a validáció, az üzleti modell alkotás, a growth hacking vagy a csapatépítés. Természetesen kiemelt fókuszt kapnak az iparágspecifikus témák is, így az IT biztonság, a compliance és a banküzem.”

 

P.J.: „A csapatok az egyes blokkok végén a szállítandók beadásával mutathatják meg a FinTechLab vezetésének haladásukat. Lesz rengeteg közös gondolkodás, sandboxban tesztelés és munka a mentorokkal. De mindez csak eszköz, a cél a vállalkozások minél gyorsabb közös fejlesztése az alapítókkal.”

 

4. Az inkubátor vezetőjeként Te mennyire leszel szerves része a csapatok mindennapjainak? Milyen szerepben segíted majd őket a hatékony munkában, szigorú főnökként, segítőkész coach-ként vagy türelmes kollégaként?

P.J.: „Szerves része leszek a Fintechlab mindennapjainak, és a Bankkal, külső mentorainkkal és partnereinkkel együtt a vállalkozások munkájának maximális támogatására fogok fókuszálni. Partnerként számos nagy, neves nemzetközi cég sorakozott fel, akikről hamarosan lerántjuk a leplet!”

*A Fintechlab az MKB FinTech Program részeként nyit a fintech világ felé. Együttműködik és befektet a legjobb startupokba, amelyekkel új digitális banki termékeket vezetnek be a piacra.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

RAJTMÁR DÓRA

Dóra, aki nem volt mindig felfedező. Volt viszont több bank és telko cég termék-, szegmens-, digi menedzsere és üzletfejlesztője. A multikultin megedződve, 12 év után először azt fedezte fel, hogy valami újra, forradalmira vágyik, oda, ahol boldogan él a gondolatszabadság és a kreatív eszme, sőt, soha meg sem hal. Aztán meg úgy alakult, hogy őt fedezték fel, és megkérték, hogy induljon felfedező útra az egyre sűrűbb fintech erdőben, és figyelje az előbújó startupokat. Vigyázz, mert előbb-utóbb Téged is felfedez! #doraafelfedezo
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!