2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.03.03.

FIGYELEM! Visszaszámlálás indul, beköltözésre felkészülni! 3…2…1… Fintechlab!

Szerző:

Kategóriák:

Két hét múlva kinyílik az MKB Fintechlab* ház ajtaja a FinTech rising starok előtt. Belestünk a kulisszák mögé, és kifaggattuk Pereczes Jánost a részletekről!

 

1. Izgalmas két hét következik, indul a visszaszámlálás, a csapatok „már a spájzban vannak”. Felkészültetek a fogadásukra?

Pereczes János: “Bizony, mi már minden este úgy fekszünk le, hogy számoljuk a hátralévő napokat. A Bank aktív segítségével keményen dolgozunk a program előkészítésén, és a keretek véglegesítésén.”

 

P.J.: “Kiemelt figyelmet fordítunk a képzési programra, illetve a mentor- és partnerhálózatra. Hiszünk abban, hogy a banki sandboxon felül ezekkel kovácsolhatunk versenyelőnyt a többi inkubátorhoz képest, és a programban résztvevő csapatok számára is ezek képviselik a legnagyobb értéket.”

 

2. Mi a helyzet a Fintechlab-bal? Sikerült inspiratív környezetet kialakítani? Azt már tudjuk, hogy a nagy színes elefánt nem fért be, de lesz helyette „játszótér” vagy pihenőszoba VR szemüveggel?

P.J.: “Jól haladunk az előkészítéssel! Mire a csapataink megkezdik a 18 hetes inkubációs programot, elkészülünk az infrastruktúrával is.”

 

P.J.: A környezet segíteni fog, de szerintünk az igazi inspirálódás valójában egymás munkájának értékeléséből, a baráti versengésből származik majd, nem a fizikai infrastruktúrából. VR szemüveg nem, de pihenőszoba és Xbox is lesz 🙂

 

3. Hogyan kell elképzelni a csapatok mindennapjait a következő 3 hónapban? Lesz szoros időbeosztás? Mi történik majd a magányos monitorba bambulás és a meeting hegyek között félúton?

P.J.: “Az inkubációs program vezérfonala egy gondosan összeállított képzési terv, más néven kurrikulum. Ez a képzési terv áll workshopokból, közösségi eseményekből és szállítandókból.”

 

P.J.: “Az inkubált startupok sikeres hazai és nemzetközi vállalkozóktól, szakemberektől sajátíthatják el olyan területek fontos pontjait, mint a validáció, az üzleti modell alkotás, a growth hacking vagy a csapatépítés. Természetesen kiemelt fókuszt kapnak az iparágspecifikus témák is, így az IT biztonság, a compliance és a banküzem.”

 

P.J.: “A csapatok az egyes blokkok végén a szállítandók beadásával mutathatják meg a FinTechLab vezetésének haladásukat. Lesz rengeteg közös gondolkodás, sandboxban tesztelés és munka a mentorokkal. De mindez csak eszköz, a cél a vállalkozások minél gyorsabb közös fejlesztése az alapítókkal.”

 

4. Az inkubátor vezetőjeként Te mennyire leszel szerves része a csapatok mindennapjainak? Milyen szerepben segíted majd őket a hatékony munkában, szigorú főnökként, segítőkész coach-ként vagy türelmes kollégaként?

P.J.: “Szerves része leszek a Fintechlab mindennapjainak, és a Bankkal, külső mentorainkkal és partnereinkkel együtt a vállalkozások munkájának maximális támogatására fogok fókuszálni. Partnerként számos nagy, neves nemzetközi cég sorakozott fel, akikről hamarosan lerántjuk a leplet!”

*A Fintechlab az MKB FinTech Program részeként nyit a fintech világ felé. Együttműködik és befektet a legjobb startupokba, amelyekkel új digitális banki termékeket vezetnek be a piacra.

Címkék:
blank