Pénzügyi termékkel jött ki a magyar blockchain startup

írta | 2019.02.06. | Blockchain, Fintech startupok, Összes hír

fintechshow fintech digitalis transzformacio

A kriptopénz fedezetű hitelmegoldást fejlesztő hazai blockchain startup, az INLOCK új pénzügyi termékkel rukkolt elő. A héten debütált a Superposition. A csapat megoldása a CESA (Central European Startup Awards) díjátadón a legjobb blockchain startup díját vehette át, illetve a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala különdíjával is jutalmazták.

“Ezt a terméket azért hoztuk létre, mert ismerjük azt az alap dilemmát, amellyel a traderek nap mint nap szembesülnek a medvepiacon: hogyan lehetne megőrizni az aktuális értéket, de közben megmaradni egy másik változó értékű pozícióban is.”

– mondta el Csabai Csaba, az INLOCK vezetője.

INLOCK – a blockchain alapú magyar fintech startup

Az INLOCK csapat célja, hogy olyan innovatív pénzügyi termékeket hozzon létre, amelyek a hagyományos banki termékek funkcióit vegyítik a blockchain technológia és a kriptoeszközök adta dinamizmussal és lehetőségekkel.

Az innovatív megoldásokon keresztül az INLOCK lehetővé teszi, hogy a jelenleg főleg csak spekulatív célokra használt eszközosztály olyan mindennapos célokra is alkalmas legyen, mint a peer to peer hitelezés, a közösségi finanszírozás vagy az opciós swap ügyletek.

Így működik a Superposition

A projekt a tavalyi év végével zárta a nyílt tőkebevonást, azóta a csapat megnyitotta az INLOCK platformot a Tokenmarket funkcióval, ahol a felhasználók képesek adni-venni az ILK tokent, a platform saját fizetőeszközét.

Az INLOCK platformján Superposition kötésével a beküldött BTC/ETH/LTC átváltásra kerül egy ún. stablecoinra (USDC), amelyet zárolva kap meg az ügyfél – ez garantálja a kötéskori értéket. Az ügyfél kap továbbá ugyanilyen értékben ILK tokent is, amellyel szabadon rendelkezhet.

Az ILK token árfolyamát a platformon lehet nyomon követni és a megfelelő pillanatban eladni, ezzel realizálva az árfolyamnyereséget. Ha pedig az ügyfél úgy dönt, bármikor kikérheti a nyitáskori értéket. Ekkor az ILK tokenek visszakerülnek a platformhoz, és az USDC fedezet visszaváltásra kerül a nyitáskor befizetett kriptovalutára.

“A Superposition kötéskor keletkező USDC értékkel egyébként további terveink is vannak, hogy a futamidő alatt se heverjen parlagon. A készülő P2P hitel megoldásban az ügyfeleink ezt az USDC értéket kihelyezhetik hitelként is – a Superposition szerződés keretei között!”

– emelte ki Csabai Csaba.

Jön a kriptopénz fedezetű P2P hiteltermék is

A kriptopénz egy rendkívül volatilis eszközosztály, amely akár órák leforgása alatt kétszámjegyű százalékos változásokat is képes produkálni. Ezért ezek tulajdonosai – különösen ha nagyon alacsony az árfolyam – kétszer is meggondolják, hogy likvidálják-e eszközeiket.

Ilyen esetben rendkívül hasznos, ha azt zálogba lehet tenni és cserébe hagyományos pénzt kap a tulajdonos – mindezt magas túlbiztosítás mellett – figyelembe véve az eszközosztály magas volatilitását. Az átmeneti likviditási gond rendeződése után, a kölcsön visszafizetésével az ügyfél visszakapja a kriptoeszközeitEzzel a megoldással gyakorlatilag bármikor hozzáférhet a kriptopénz vásárlóerejéhez anélkül, hogy ténylegesen el kellene adnia.

A kriptopiaci igényeknek megfelelően a következő termék, amire a csapat fókuszál a P2P alapon nyugvó stablecoinban folyósított hitel.

Háttérinfók a kriptofedezetű P2P hiteltermékről

Az INLOCK platformon támogatott stablecoin portfólióba csak olyan eszköz kerülhet be, ami auditált letétkezeléssel és banki háttérrel biztosított, így – ellentétben a hagyományos kriptopénzekkel – az árfolyamuk fixen kötött egy tetszőleges nemzeti valutához.

Mivel a kriptopénz egy azonnal likvidálható eszköz, így ideális az ilyen típusú hitelek fedezetéül. Ha csökken a fedezetként tárolt kriptopénz árfolyama a rendszer automatikusan elvégzi a kontraktus zárást, annak érdekében, hogy a hitelt biztosító mindig biztonságban tudja befektetését.

Kép forrása: INLOCK

fintechshow fintech digitalis transzformacio

fintechshow fintech digitalis transzformacio

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

FINTECHSHOW 5.0

fintechshow fintech digitalis transzformacio
FinTech seregszemle, pitch verseny és jövőbemutató előadások az idén 5 éves FinTechShow-n. Górcső alatt a digitális pénzügyi transzformáció új irányai. FinTechShow: (m)érték a digitális pénzügyekben.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.