FinTechShow-7.0

Kockázatosnak tartja a Nemzetközi Valutaalap Málta blokklánc törekvéseit

Szerző: | 2019. 02. 06. | Blockchain, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Friss hírek, aktuális fejlemények első kézből Máltáról, Európa legforróbb blockchain pontjáról. A kicsi sziget, ahol olyan jogszabályi környezetet és stratégiát alakítottak ki a blockchain hasznosítására, hogy 2027-re az erre épülő iparágak adhassák majd az ország GDP-jének 10%-át. Közvetlenül Máltáról, a tűz közeléből követjük nyomon a legfrissebb fejleményeket! 

A Nemzetközi Valutaalap figyelmeztetése: óvatosan a blokklánccal

A Nemzetközi Valutaalap delegációjának hivatalos látogatását követően közzétették a zárónyilatkozatot, amely kiemeli, hogy a pénzügyi integritás és stabilitás megőrzése, valamint Málta pénzügyi központ szerepének biztosítása érdekében döntő fontosságú a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni követelmények hatékony végrehajtása.

A Nemzetközi Valutaalap figyelmeztet arra, hogy

a blokklánccal kapcsolatos tevékenységek tervezett bővítése jelentős pénzmosási és terrorizmus finanszírozási kockázatokat rejtenek magukban.

A közelmúltban elfogadott ötven pontos cselekvési terv és a végrehajtására tett intézkedések késedelem nélküli alkalmazására bíztatják az országot. A hatóságok feladatának tekintik annak garantálását, hogy

a virtuális eszközszolgáltatók hatékonyan hajtsák végre a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni követelményeket és azok folyamatos ellenőrzését.

Máris visszaéltek Málta blockchain szabályozásával

A Máltai Pénzügyi Szolgáltatások Hatósága (MFSA) figyelmeztetést adott ki a Bitcoin Revolution ellen, mivel az valótlan hirdetéseket jelentett meg híres emberekkel, olyan látszatott keltve minha Máltához köthető tevékenységet folytatna.

A nyilatkozat szerint a Bitcoin Revolution nem Máltán bejegyzett gazdasági társaság. MFSA egyúttal kijelentette, hogy

egyetlen bejegyzés sem történt még a tavaly elfogadott és hatályba lépett Virtuális pénzügyi eszközökről szóló törvény alapján.

Amennyiben a Blokklánc jogszabályok szerinti bejegyzések megkezdődnek, ennek tényéről, valamint a nyilvántartáshoz kapcsolódó közérdekű adatok elérhetőségéről tájékoztatást adunk.

Málta blockchain stratégiája

A stratégia célja, hogy Málta blockchain nagyhatalommá váljon azáltal, hogy a kedvező jogszabályi környezet megteremtésével a szigetre vonzzák a vállalkozásokat. Az ország nagyratörő tervei között szerepel, hogy a technológiára épülő iparág 2027-re elérje az ország GDP-jének 10%-át. Az elfogadott Blockchain stratégia az alábbi hat területre koncentrál:

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Dr. ANTAL ÁGNES

Hét év budapesti ügyvédjelöltködést és ügyvédkedést követően döntött úgy, hogy elindul nyelvet tanulni és világot látni. Megfordult jó néhány európai és ázsiai országban. 2016-ban Máltán telepedett le, ahol élvezi a napsütést, a tengert és az innovatív, multikulturális társadalmi életet. Ilyen környezetben ébredt rá arra, hogy a technikai fejlődés alapjaiban fogja megváltoztatni mindennapjainkat. A téma és a helyszín elindította a felfedezés útján. Compliance területen, a máltai CALEDO GROUP, jogi és technológiai tanácsadó cégcsoportnál dolgozik, amely egyablakos megoldást kínál a DLT, a blokklánc és a kriptopénzekkel kapcsolatos szolgáltatásokra. (www.caledogroup.com)

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!