Kockázatosnak tartja a Nemzetközi Valutaalap Málta blokklánc törekvéseit

írta | 2019.02.06. | Blockchain, Összes hír

Friss hírek, aktuális fejlemények első kézből Máltáról, Európa legforróbb blockchain pontjáról. A kicsi sziget, ahol olyan jogszabályi környezetet és stratégiát alakítottak ki a blockchain hasznosítására, hogy 2027-re az erre épülő iparágak adhassák majd az ország GDP-jének 10%-át. Közvetlenül Máltáról, a tűz közeléből követjük nyomon a legfrissebb fejleményeket! 

A Nemzetközi Valutaalap figyelmeztetése: óvatosan a blokklánccal

A Nemzetközi Valutaalap delegációjának hivatalos látogatását követően közzétették a zárónyilatkozatot, amely kiemeli, hogy a pénzügyi integritás és stabilitás megőrzése, valamint Málta pénzügyi központ szerepének biztosítása érdekében döntő fontosságú a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni követelmények hatékony végrehajtása.

A Nemzetközi Valutaalap figyelmeztet arra, hogy

a blokklánccal kapcsolatos tevékenységek tervezett bővítése jelentős pénzmosási és terrorizmus finanszírozási kockázatokat rejtenek magukban.

A közelmúltban elfogadott ötven pontos cselekvési terv és a végrehajtására tett intézkedések késedelem nélküli alkalmazására bíztatják az országot. A hatóságok feladatának tekintik annak garantálását, hogy

a virtuális eszközszolgáltatók hatékonyan hajtsák végre a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni követelményeket és azok folyamatos ellenőrzését.

Máris visszaéltek Málta blockchain szabályozásával

A Máltai Pénzügyi Szolgáltatások Hatósága (MFSA) figyelmeztetést adott ki a Bitcoin Revolution ellen, mivel az valótlan hirdetéseket jelentett meg híres emberekkel, olyan látszatott keltve minha Máltához köthető tevékenységet folytatna.

A nyilatkozat szerint a Bitcoin Revolution nem Máltán bejegyzett gazdasági társaság. MFSA egyúttal kijelentette, hogy

egyetlen bejegyzés sem történt még a tavaly elfogadott és hatályba lépett Virtuális pénzügyi eszközökről szóló törvény alapján.

Amennyiben a Blokklánc jogszabályok szerinti bejegyzések megkezdődnek, ennek tényéről, valamint a nyilvántartáshoz kapcsolódó közérdekű adatok elérhetőségéről tájékoztatást adunk.

Málta blockchain stratégiája

A stratégia célja, hogy Málta blockchain nagyhatalommá váljon azáltal, hogy a kedvező jogszabályi környezet megteremtésével a szigetre vonzzák a vállalkozásokat. Az ország nagyratörő tervei között szerepel, hogy a technológiára épülő iparág 2027-re elérje az ország GDP-jének 10%-át. Az elfogadott Blockchain stratégia az alábbi hat területre koncentrál:

Itt követhetsz minket:

Dr. ANTAL ÁGNES

Dr. ANTAL ÁGNES

Hét év budapesti ügyvédjelöltködést és ügyvédkedést követően döntött úgy, hogy elindul nyelvet tanulni és világot látni. Megfordult jó néhány európai és ázsiai országban. 2016-ban Máltán telepedett le, ahol élvezi a napsütést, a tengert és az innovatív, multikulturális társadalmi életet. Ilyen környezetben ébredt rá arra, hogy a technikai fejlődés alapjaiban fogja megváltoztatni mindennapjainkat. A téma és a helyszín elindította a felfedezés útján. Compliance területen, a máltai CALEDO GROUP, jogi és technológiai tanácsadó cégcsoportnál dolgozik, amely egyablakos megoldást kínál a DLT, a blokklánc és a kriptopénzekkel kapcsolatos szolgáltatásokra. (www.caledogroup.com)
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.