FinTechShow-7.0

Itt az első tőzsdefelügyelet által jóváhagyott tokenkibocsátás

Szerző: | 2019. 07. 19. | Bitcoin, Blockchain, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Az újgenerációs internetet és app ökoszisztémát építő startup, a Blockstack elsőként kapta meg az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet engedélyét nyilvános tokenkibocsátáson keresztül történő tőkebevonásra. A precedenst már másnap újabb jóváhagyott tokenkibocsátás (YouNow) követte. A Blockstack engedélyezett tokenkibocsátása a Forbes által megkérdezett elemzők szerint történelmi jelentőségű. 

A Blockstack megszerezte a Reg A+ alatt történő tokenkibocsátás jogát az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettől (SEC). A Regulation A+ a hagyományos IPO-nak az alternatívája, amely megkönnyíti a kisebb, korai stádiumú vállalatok számára a tőkéhez való hozzáférést.

Az első engedélyezett tokenkibocsátáshoz vezető út

A kisvállalkozások növekedésének ösztönzése érdekében 2012-ben az amerikai Kongresszus elfogadta a Jumpstart Business (JOBS) törvényt, amely a kisvállalkozások növekedésének és foglalkoztatásának támogatására irányult, csökkentve a nyilvánosan értékesítésre kerülő vállalatok szabályozási akadályait és lehetővé téve a vállalatok számára, hogy több magánbefektetőt szerezzenek.

2015-ben hatályba lépett a JOBS törvény IV. fejezete, amely lehetővé tette a vállalatok számára, hogy pénzt szerezzenek azáltal, hogy részvényeket kínálnak a nagyközönségnek és nem csak az akkreditált befektetőknek.

Most, a SEC által megadott „kivételkezelésnek” (Reg A+) köszönhetően a nagyközönség is részt vehet a Blockstack finanszírozásában (és az újgenerációs internet építésében) a tokenek nyilvános megvásárlásán, valamint Blockstack alapú alkalmazások létrehozásán keresztül

Blockstack tokenkibocsátás

A Blockstack tokenek értékesítése 2019. július 11-én, csütörtökön, ottani idő szerint 11:00-kor kezdődött meg. Ez azt jelenti, hogy – kevés kivételtől eltekintve – tényleg mindenki vehet tokent a rajongóktól az akkreditált befektetőkön át a nem akkreditált befektetőkig.

A Reg A+ engedélynek köszönhetően a Blockstack 28 millió dollár értékű STX tokent tett elérhetővé. A kínálat részeként pedig további 12 millió dollárnyi tokent adtak a Blockstack App Mining programhoz, amely jutalmazza azokat a fejlesztőket, akik a Blockstack ökoszisztémán belül a legszínvonalasabb alkalmazásokat hozzák létre.

Mi az a Blockstack?

A Blockstack egy decentralizált számítógépes hálózat és app ökoszisztéma, amin több mint 165 alkalmazás érhető el a társaság 2013-as indulása óta. Az alkalmazások között megtalálható például a Google Docs versenytársa is, a Graphite Docs, ami a Google-lel ellentétben visszaadja a kontrollt a felhasználóknak digitális lábnyomuk és adataik felett miközben digitális tartalmakat hoznak létre.

Valójában ez az, amit a Blockstack kínál a fejlesztőknek és a felhasználóknak, olyan platformot és alkalmazásokat, amelyek nem hatolnak be a digitális magánszférájukba – ellentétben a nagy internetes cégekkel (pl. Google, Facebook stb.)

Az eredeti cikk a szerző saját blogján jelent meg “A Blockstack megszerezte a SEC jóváhagyását a token kibocsátásához.” címmel.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Dr. VARSÁNYI KÁROLY [digitalcash.hu]

Egy digitális jogász a digitális fizetőeszközökről és a blockchain technológiáról. Lelkes híve a kriptovaluták világának, a Programozható Gazdaságnak és az egészséges szabályozásnak. Hisz abban, hogy az elosztott főkönyvi technológia paradigmaváltást jelent majd a gazdasági élet számos területén. Írásai a DigitalCash.hu weboldalon olvashatók.

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!