BankTechShow

Itt az első tőzsdefelügyelet által jóváhagyott tokenkibocsátás

Szerző: | 2019. 07. 19. | Bitcoin, Blockchain, Összes hír

Az újgenerációs internetet és app ökoszisztémát építő startup, a Blockstack elsőként kapta meg az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet engedélyét nyilvános tokenkibocsátáson keresztül történő tőkebevonásra. A precedenst már másnap újabb jóváhagyott tokenkibocsátás (YouNow) követte. A Blockstack engedélyezett tokenkibocsátása a Forbes által megkérdezett elemzők szerint történelmi jelentőségű. 

A Blockstack megszerezte a Reg A+ alatt történő tokenkibocsátás jogát az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettől (SEC). A Regulation A+ a hagyományos IPO-nak az alternatívája, amely megkönnyíti a kisebb, korai stádiumú vállalatok számára a tőkéhez való hozzáférést.

Az első engedélyezett tokenkibocsátáshoz vezető út

A kisvállalkozások növekedésének ösztönzése érdekében 2012-ben az amerikai Kongresszus elfogadta a Jumpstart Business (JOBS) törvényt, amely a kisvállalkozások növekedésének és foglalkoztatásának támogatására irányult, csökkentve a nyilvánosan értékesítésre kerülő vállalatok szabályozási akadályait és lehetővé téve a vállalatok számára, hogy több magánbefektetőt szerezzenek.

2015-ben hatályba lépett a JOBS törvény IV. fejezete, amely lehetővé tette a vállalatok számára, hogy pénzt szerezzenek azáltal, hogy részvényeket kínálnak a nagyközönségnek és nem csak az akkreditált befektetőknek.

Most, a SEC által megadott „kivételkezelésnek” (Reg A+) köszönhetően a nagyközönség is részt vehet a Blockstack finanszírozásában (és az újgenerációs internet építésében) a tokenek nyilvános megvásárlásán, valamint Blockstack alapú alkalmazások létrehozásán keresztül

Blockstack tokenkibocsátás

A Blockstack tokenek értékesítése 2019. július 11-én, csütörtökön, ottani idő szerint 11:00-kor kezdődött meg. Ez azt jelenti, hogy – kevés kivételtől eltekintve – tényleg mindenki vehet tokent a rajongóktól az akkreditált befektetőkön át a nem akkreditált befektetőkig.

A Reg A+ engedélynek köszönhetően a Blockstack 28 millió dollár értékű STX tokent tett elérhetővé. A kínálat részeként pedig további 12 millió dollárnyi tokent adtak a Blockstack App Mining programhoz, amely jutalmazza azokat a fejlesztőket, akik a Blockstack ökoszisztémán belül a legszínvonalasabb alkalmazásokat hozzák létre.

Mi az a Blockstack?

A Blockstack egy decentralizált számítógépes hálózat és app ökoszisztéma, amin több mint 165 alkalmazás érhető el a társaság 2013-as indulása óta. Az alkalmazások között megtalálható például a Google Docs versenytársa is, a Graphite Docs, ami a Google-lel ellentétben visszaadja a kontrollt a felhasználóknak digitális lábnyomuk és adataik felett miközben digitális tartalmakat hoznak létre.

Valójában ez az, amit a Blockstack kínál a fejlesztőknek és a felhasználóknak, olyan platformot és alkalmazásokat, amelyek nem hatolnak be a digitális magánszférájukba – ellentétben a nagy internetes cégekkel (pl. Google, Facebook stb.)

Az eredeti cikk a szerző saját blogján jelent meg “A Blockstack megszerezte a SEC jóváhagyását a token kibocsátásához.” címmel.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Dr. VARSÁNYI KÁROLY [digitalcash.hu]

Egy digitális jogász a digitális fizetőeszközökről és a blockchain technológiáról. Lelkes híve a kriptovaluták világának, a Programozható Gazdaságnak és az egészséges szabályozásnak. Hisz abban, hogy az elosztott főkönyvi technológia paradigmaváltást jelent majd a gazdasági élet számos területén. Írásai a DigitalCash.hu weboldalon olvashatók.
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!