CIB Google Pay

CIB Google Pay

Itt az első tőzsdefelügyelet által jóváhagyott tokenkibocsátás

írta | 2019.07.19. | Bitcoin, Blockchain, Összes hír

tokenkibocsatas ico tozsdefelugyelet blockstack

GIRO Fizetési kérelem

Az újgenerációs internetet és app ökoszisztémát építő startup, a Blockstack elsőként kapta meg az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet engedélyét nyilvános tokenkibocsátáson keresztül történő tőkebevonásra. A precedenst már másnap újabb jóváhagyott tokenkibocsátás (YouNow) követte. A Blockstack engedélyezett tokenkibocsátása a Forbes által megkérdezett elemzők szerint történelmi jelentőségű. 

A Blockstack megszerezte a Reg A+ alatt történő tokenkibocsátás jogát az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettől (SEC). A Regulation A+ a hagyományos IPO-nak az alternatívája, amely megkönnyíti a kisebb, korai stádiumú vállalatok számára a tőkéhez való hozzáférést.

Az első engedélyezett tokenkibocsátáshoz vezető út

A kisvállalkozások növekedésének ösztönzése érdekében 2012-ben az amerikai Kongresszus elfogadta a Jumpstart Business (JOBS) törvényt, amely a kisvállalkozások növekedésének és foglalkoztatásának támogatására irányult, csökkentve a nyilvánosan értékesítésre kerülő vállalatok szabályozási akadályait és lehetővé téve a vállalatok számára, hogy több magánbefektetőt szerezzenek.

2015-ben hatályba lépett a JOBS törvény IV. fejezete, amely lehetővé tette a vállalatok számára, hogy pénzt szerezzenek azáltal, hogy részvényeket kínálnak a nagyközönségnek és nem csak az akkreditált befektetőknek.

Most, a SEC által megadott “kivételkezelésnek” (Reg A+) köszönhetően a nagyközönség is részt vehet a Blockstack finanszírozásában (és az újgenerációs internet építésében) a tokenek nyilvános megvásárlásán, valamint Blockstack alapú alkalmazások létrehozásán keresztül

Blockstack tokenkibocsátás

A Blockstack tokenek értékesítése 2019. július 11-én, csütörtökön, ottani idő szerint 11:00-kor kezdődött meg. Ez azt jelenti, hogy – kevés kivételtől eltekintve – tényleg mindenki vehet tokent a rajongóktól az akkreditált befektetőkön át a nem akkreditált befektetőkig.

A Reg A+ engedélynek köszönhetően a Blockstack 28 millió dollár értékű STX tokent tett elérhetővé. A kínálat részeként pedig további 12 millió dollárnyi tokent adtak a Blockstack App Mining programhoz, amely jutalmazza azokat a fejlesztőket, akik a Blockstack ökoszisztémán belül a legszínvonalasabb alkalmazásokat hozzák létre.

Mi az a Blockstack?

A Blockstack egy decentralizált számítógépes hálózat és app ökoszisztéma, amin több mint 165 alkalmazás érhető el a társaság 2013-as indulása óta. Az alkalmazások között megtalálható például a Google Docs versenytársa is, a Graphite Docs, ami a Google-lel ellentétben visszaadja a kontrollt a felhasználóknak digitális lábnyomuk és adataik felett miközben digitális tartalmakat hoznak létre.

Valójában ez az, amit a Blockstack kínál a fejlesztőknek és a felhasználóknak, olyan platformot és alkalmazásokat, amelyek nem hatolnak be a digitális magánszférájukba – ellentétben a nagy internetes cégekkel (pl. Google, Facebook stb.)

Az eredeti cikk a szerző saját blogján jelent meg “A Blockstack megszerezte a SEC jóváhagyását a token kibocsátásához.” címmel.

Itt követhetsz minket:

BUPA

BUPA
Dr. VARSÁNYI KÁROLY [digitalcash.hu]

Dr. VARSÁNYI KÁROLY [digitalcash.hu]

Egy digitális jogász a digitális fizetőeszközökről és a blockchain technológiáról. Lelkes híve a kriptovaluták világának, a Programozható Gazdaságnak és az egészséges szabályozásnak. Hisz abban, hogy az elosztott főkönyvi technológia paradigmaváltást jelent majd a gazdasági élet számos területén. Írásai a DigitalCash.hu weboldalon olvashatók.

GOOGLE PAY A CIB BANKNÁL

CIB Bank, Google Pay
Fizessen egyszerűen és biztonságosan a Google Pay használatával!

WEBINÁRIUM: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO, Fizetési Kérelem, webinárium
2021. december 14-én a GIRO Zrt. és a FinTechZone közös webináriumán górcső alá vesszük a fizetési kérelem terjedését segítő új eszközöket.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.