2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2019.12.16.

Januárban jön a The PAYTECH Book! A FinTechZone szakértője, Egri Szilvia is a szerzők között

Szerző:

Kategóriák:

A világ legnagyobb globális fintech hálózata, a FinTech Circle újabb hiánypótló kiadványt dob piacra 2020. januárban. Legújabb könyvükben, a „The PAYTECH Book”-ban az elektronikus fizetési iparág jövőjét veszik górcső alá. Nagy öröm számunkra, hogy Magyarországról a FinTechZone payment szakértője, az idén ősszel megrendezett PayTechShow háziasszonya, Egri Szilvia is bekerült a legjobb társzerzők közé.

A fintech téma iránt érdeklődők valószínűleg találkoztak már a „The FINTECH Book”, a „The INSURTECH Book”, vagy a „The WEALTHTECH Book” című könyvek valamelyikével. A könyvek felett bábáskodó FinTech Circle ún. „crowdsourced” módon állítja össze a tematikus kiadványokat, ami annyit jelent, hogy egy nemzetközi szakmai bizottság értékelése alapján kerülnek be a legjobb írások a könyvbe.

A pár héten belül megjelenő „The PAYTECH Book”-ba a szakmai bizottság a FinTechZone payment szakértőjét, Egri Szilviát beválasztotta a legjobbak közé a „Why Personal Financial Management Will Be Embedded Into the Next Generation of Payments” („Miért épülhet be a Személyes Pénzügyi Menedzsment az új generációs fizetési megoldásokba”) c. írásával. Hamarosan a FinTechZone-on is elérhető lesz a rövidített változat cikk formájában!

Fotón: Egri Szilvia, a European Women Payments Network magyarországi nagykövete, a FinTechZone payment szakértője, a PayTechShow 2019 háziasszonya

Miről olvashatsz a The PAYTECH Bookban?

Alább összefoglaltuk, milyen főbb fejezetek mentén ismerhetjük meg a fizetési iparág aktuális kihívásait, jövőbeli lehetőségeit:

 1. A fizetések áttekintő képe

A fizetési eszközök és instumentumok évszázadok óta tartó fejlődésének köszönhetően a pénzügyi tranzakciók végrehajtása könnyebb és gyorsabb lett. De mi is valójában a fizetés? Hogyan történik a tranzakciók teljesítése, elszámolása egy modern pénzügyi rendszerben? Ezeket a kérdéseket vizsgálja a fejezet történelmi, technológiai és társadalmi szempontból.

 1. Fizetési rendszerek infrastruktúrája és pénzátutalási technológiák

A fejezet esettanulmányok és mélyebb elemzések gyűjteménye, amelynek segítségével megismerhetjük, milyen fizetési technológiák, átutalási rendszerek és határokon átnyúló infrastruktúrák formálják a jelen és jövő fizetési rendszereit. Megtudhatjuk azt is, miként alakítják át a pénz jövőjét a közelmúltbeli kezdeményezések, a digitális valuták területén tapasztalható fejlemények.

 1. A fizetések szabályozása

A fejezet betekintést nyújt a fizetési rendszerekhez kapcsolódó szabályozások, iparági szabványok fejlődésébe, alakulásába, miként segítették a pénzügyi szolgáltatások területén a verseny növekedését, a fintech térnyerését, az inkunbens szolgáltatók rendszereinek megnyitását. Olvashatunk továbbá a szerzők várakozásairól is, milyen törvényi, illetve szabályozási változásra számítanak még a jövőben.

 1. Blockchain szabályozás a nagyvilágban

A kriptovaluták megjelenése és növekedése, valamint a blockchain megoldások fejlődése a meglévő jogszabályok felülvizsgálatát, az újfajta megoldásokra történő illesztését teszi szükségessé. Továbbá új, egyfajta saját jogszabálykészlet kialakítását is igényli. A fejezet bepillantást ad arra, miként reagálnak az egyes országok az újfajta technológia által „gerjesztett” szabályozói kihívásra.

 1. Fizetések a gyakorlatban

A fejezet a legjobb gyakorlatok bemutatásán keresztül a fizetési iparág innovációit mutatja be. Esettanulmányokon keresztül megismerhetjük, hogyan segítik az újfajta, innovatív megoldások a fizetési ökoszisztéma teljes területén a különböző iparágak problémáinak megoldását.

 1. Mit hoz a jövő a fizetési iparágban?

A könyv utolsó fejezetében korunk legsürgetőbb kérdéseire igyekeznek választ adni a szerzők.

 • Hogyan működnek együtt a bankok és a paytech startup-ok, megoldásszállítók? Mi a központi bankok és globális intézmények szerepe az ilyen együttműködések megfelelő hátterének megteremtésében?
 • Milyen adatkezelési és pénzügyi bűncselekményekhez köthető kockázatokat rejtenek a fizetésekhez kapcsolódó hatalmas adatfolyamok?
 • NFC vagy QR kód? Melyik fog dominálni?
 • Hogyan alakíthatják át az okos szerződések és az elosztott főkönyvi rendszerek a jövőbeli fizetési rendszereket?
 • Hogyan oldjuk meg a pénzügyi kirekesztés problémáját?

Áprilisban jön a HUNFINTECH 20/20!

2016-jelentettük meg először a HUNFINTECH25-öt, Magyarország legígéretesebb fintech cégeit bemutató kiadványt. Azóta számos új fintech megoldás született és egyre többen kerültek a nemzetközi figyelem középpontjába.

Eljött az ideje, hogy kiadjuk a sorozat második kötetét, a HUNFINTECH 20/20-at. A HUNFINTECH 20/20 Magyarország egyetlen, a fintech ökoszisztéma vezető szereplőit bemutató irányadó kiadványa.

A hazai fintech cégek 2020. január 31-ig pályázhatnak a HUNFINTECH 20/20 kiadványba való bekerülésért. Részletek itt:

Címkék: