CIB Google Pay

CIB Google Pay

Januárban jön a The PAYTECH Book! A FinTechZone szakértője, Egri Szilvia is a szerzők között

írta | 2019.12.16. | Fintech szolgáltatások, Összes hír

paytechbook cover egri szilvia payment szakerto

GIRO Fizetési kérelem

A világ legnagyobb globális fintech hálózata, a FinTech Circle újabb hiánypótló kiadványt dob piacra 2020. januárban. Legújabb könyvükben, a „The PAYTECH Book”-ban az elektronikus fizetési iparág jövőjét veszik górcső alá. Nagy öröm számunkra, hogy Magyarországról a FinTechZone payment szakértője, az idén ősszel megrendezett PayTechShow háziasszonya, Egri Szilvia is bekerült a legjobb társzerzők közé.

A fintech téma iránt érdeklődők valószínűleg találkoztak már a „The FINTECH Book”, a „The INSURTECH Book”, vagy a „The WEALTHTECH Book” című könyvek valamelyikével. A könyvek felett bábáskodó FinTech Circle ún. „crowdsourced” módon állítja össze a tematikus kiadványokat, ami annyit jelent, hogy egy nemzetközi szakmai bizottság értékelése alapján kerülnek be a legjobb írások a könyvbe.

A pár héten belül megjelenő „The PAYTECH Book”-ba a szakmai bizottság a FinTechZone payment szakértőjét, Egri Szilviát beválasztotta a legjobbak közé a „Why Personal Financial Management Will Be Embedded Into the Next Generation of Payments” („Miért épülhet be a Személyes Pénzügyi Menedzsment az új generációs fizetési megoldásokba”) c. írásával. Hamarosan a FinTechZone-on is elérhető lesz a rövidített változat cikk formájában!

Fotón: Egri Szilvia, a European Women Payments Network magyarországi nagykövete, a FinTechZone payment szakértője, a PayTechShow 2019 háziasszonya

Miről olvashatsz a The PAYTECH Bookban?

Alább összefoglaltuk, milyen főbb fejezetek mentén ismerhetjük meg a fizetési iparág aktuális kihívásait, jövőbeli lehetőségeit:

 1. A fizetések áttekintő képe

A fizetési eszközök és instumentumok évszázadok óta tartó fejlődésének köszönhetően a pénzügyi tranzakciók végrehajtása könnyebb és gyorsabb lett. De mi is valójában a fizetés? Hogyan történik a tranzakciók teljesítése, elszámolása egy modern pénzügyi rendszerben? Ezeket a kérdéseket vizsgálja a fejezet történelmi, technológiai és társadalmi szempontból.

 1. Fizetési rendszerek infrastruktúrája és pénzátutalási technológiák

A fejezet esettanulmányok és mélyebb elemzések gyűjteménye, amelynek segítségével megismerhetjük, milyen fizetési technológiák, átutalási rendszerek és határokon átnyúló infrastruktúrák formálják a jelen és jövő fizetési rendszereit. Megtudhatjuk azt is, miként alakítják át a pénz jövőjét a közelmúltbeli kezdeményezések, a digitális valuták területén tapasztalható fejlemények.

 1. A fizetések szabályozása

A fejezet betekintést nyújt a fizetési rendszerekhez kapcsolódó szabályozások, iparági szabványok fejlődésébe, alakulásába, miként segítették a pénzügyi szolgáltatások területén a verseny növekedését, a fintech térnyerését, az inkunbens szolgáltatók rendszereinek megnyitását. Olvashatunk továbbá a szerzők várakozásairól is, milyen törvényi, illetve szabályozási változásra számítanak még a jövőben.

 1. Blockchain szabályozás a nagyvilágban

A kriptovaluták megjelenése és növekedése, valamint a blockchain megoldások fejlődése a meglévő jogszabályok felülvizsgálatát, az újfajta megoldásokra történő illesztését teszi szükségessé. Továbbá új, egyfajta saját jogszabálykészlet kialakítását is igényli. A fejezet bepillantást ad arra, miként reagálnak az egyes országok az újfajta technológia által „gerjesztett” szabályozói kihívásra.

 1. Fizetések a gyakorlatban

A fejezet a legjobb gyakorlatok bemutatásán keresztül a fizetési iparág innovációit mutatja be. Esettanulmányokon keresztül megismerhetjük, hogyan segítik az újfajta, innovatív megoldások a fizetési ökoszisztéma teljes területén a különböző iparágak problémáinak megoldását.

 1. Mit hoz a jövő a fizetési iparágban?

A könyv utolsó fejezetében korunk legsürgetőbb kérdéseire igyekeznek választ adni a szerzők.

 • Hogyan működnek együtt a bankok és a paytech startup-ok, megoldásszállítók? Mi a központi bankok és globális intézmények szerepe az ilyen együttműködések megfelelő hátterének megteremtésében?
 • Milyen adatkezelési és pénzügyi bűncselekményekhez köthető kockázatokat rejtenek a fizetésekhez kapcsolódó hatalmas adatfolyamok?
 • NFC vagy QR kód? Melyik fog dominálni?
 • Hogyan alakíthatják át az okos szerződések és az elosztott főkönyvi rendszerek a jövőbeli fizetési rendszereket?
 • Hogyan oldjuk meg a pénzügyi kirekesztés problémáját?

Áprilisban jön a HUNFINTECH 20/20!

2016-jelentettük meg először a HUNFINTECH25-öt, Magyarország legígéretesebb fintech cégeit bemutató kiadványt. Azóta számos új fintech megoldás született és egyre többen kerültek a nemzetközi figyelem középpontjába.

Eljött az ideje, hogy kiadjuk a sorozat második kötetét, a HUNFINTECH 20/20-at. A HUNFINTECH 20/20 Magyarország egyetlen, a fintech ökoszisztéma vezető szereplőit bemutató irányadó kiadványa.

A hazai fintech cégek 2020. január 31-ig pályázhatnak a HUNFINTECH 20/20 kiadványba való bekerülésért. Részletek itt:

Itt követhetsz minket:

BUPA

BUPA
Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

GOOGLE PAY A CIB BANKNÁL

CIB Bank, Google Pay
Fizessen egyszerűen és biztonságosan a Google Pay használatával!

WEBINÁRIUM: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO, Fizetési Kérelem, webinárium
2021. december 14-én a GIRO Zrt. és a FinTechZone közös webináriumán górcső alá vesszük a fizetési kérelem terjedését segítő új eszközöket.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.