BankTechShow

Jobban jeleskedünk az adományozásban, ha bankkártyát használhatunk – Jótékonysági kampányt indít a Visa

Szerző: | 2023. 09. 26. | Elektronikus fizetés, Összes hír

A Siketek Világnapja alkalmából a Visa elindítja Magyarországon “Az érintés ereje mindannyiunké” kampányát, amely a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) támogatására irányul a bankkártyás adományozást ösztönözve. Az adományozási pontokon elhelyezett fizetési terminálok szeptember 24-től az ország több forgalmas pontján lesznek megtalálhatók.

Adományozni fontos, de valljuk be, hogy a jótékonyság sok esetben „csak” a karácsonyi időszakban lesz hangsúlyos a közbeszédben. Szerencsére a számok azt mutatják, hogy a szegények megsegítése nemcsak az ünnepek ideje alatt fontos hazánkban; a Visa friss reprezentatív kutatása szerint a magyarok háromnegyede rendszeresen adományoz.

A pénzügyi szolgáltatóknak azonban, az adományozással kapcsolatban izgalmas attitűd rajzolódott ki, ugyanis tízből hét visszatérő jelleggel adakozó magyar véli úgy, hogy a bankkártyás fizetés könnyebbé és egyszerűbbé teszi a támogatást.

Már a jótékonysági szektorban is háttérbe szorul a készpénz

Az adományozók többsége jelenleg banki átutalással vagy készpénzzel adományoz, de közel felük nyilatkozott úgy, hogy ha lehetősége nyílna rá, akkor bankkártyát is használna. Talán nem is kell túlmagyarázni; aki a hétköznapi életben a kártyahasználathoz van hozzászokva, annak az adományozás során is könnyebb ezt az eszközt használni.

A megkérdezettek több mint fele (54%) azt válaszolta, hogy ha lenne lehetősége bankkártyával adományozni, akkor akár egy éven keresztül is szívesen adományozna havonta kisebb összegeket.

„Már ismerjük a digitális fizetések elfogadásának a vállalkozásokra gyakorolt jelentős hatását. Hisszük, hogy hasonló eredményeket érhetnek el a nonprofit szervezetek is, amelyek az adományokra támaszkodva hatalmas horderejű munkát végeznek”

– nyilatkozta Sármay Bence, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője.

Az érintés ereje mindannyiunké

A Siketek Világnapján (2023. szeptember 24.) startolt el a Visa legújabb kampánya, melynek célja a bankkártyás adományozás ösztönzése. Az érintés ereje mindannyiunké elnevezésű kezdeményezés azt is tükrözi, hogy a jelnyelv „adni” jele nagyon hasonló az érintéses bankkártyás fizetés mozdulatához.

A frekventált helyeken kijelölt adományozási pontok képernyőjén egy hallássérült fiatal nő mutatja be az adakozást szimbolizáló jelet. A minél szélesebb körű figyelemfelhívás érdekében a kampány a közösségi média platformokra is kiterjed, ahol több kulcsfontosságú jelnyelvi kifejezés sajátítható el.

Az érintés ereje mindannyiunké” kampány kedvezményezettje a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ). Az adományozásból befolyó összeget alapvető kommunikációs akadálymentesítési támogatásra fordítják, beleértve a személyes és virtuális jelnyelvi tolmácsolást és akadálymentesítési eszközöket, például mobil indukciós hurkokat és interaktív intelligens táblákat a jelnyelvi oktatáshoz.

A SINOSZ tevékenységeivel igazán nemes célért küzd. Legfőbb célkitűzése, hogy minél szélesebb körben és minél több szolgáltatás váljon elérhetővé hazánkban a siket és nagyothalló emberek számára.

“Küldetésünk a siket és nagyothalló személyek társadalmi integrációjának elősegítése. Életminőségük javítására, az akadálymentesítési folyamatok elősegítésére törekszünk. A pénzügyi támogatás mellett úgy gondoljuk, hogy a Visa kampánya segít abban, hogy ügyünket sokan megismerjék, illetve kibővüljenek az adományozási szokások”

– tette hozzá Csetneki Csilla, a SINOSZ elnöke.

​​Idén a Visa a Change Hungary-vel együttműködve egy szélesebb körű programot vezetett be adományozó terminálok telepítésére. A Visa támogatásával ötven digitális adományozási pontot működtetnek országszerte, ahol további jótékonysági szervezetek a saját, személyre szabott digitális termináljaikkal végezhetik az adománygyűjtést.

[Forrás: Visa sajtóközlemény ]

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!