FinTechShow-7.0

Jön a Mastercard „Buy Now, Pay Later” programja

Szerző: | 2021. 09. 30. | Banki és fintech hírek, Open banking, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Pár órája bejelentette a Mastercard, elérhetővé teszi a „Buy Now, Pay Later” (BNPL) programját az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában. A Mastercard kiemelte, nagy hangsúlyt helyeznek majd az ügyfelek megfelelő tájékoztatására, mivel a BNPL-t emiatt éri a legtöbb támadás a pénzügyi felügyeletek részéről. A BNPL program kialakításában a kártyatársaság kihasználja a nyílt bankolásban rejlő lehetőségeket is. A BNPL és az open banking hazai lehetőségeivel részletesen is foglalkozunk 2021. október 7-8. között a FinTechShow-n.

A változó ügyféligényekre, a pandémia által bekövetkező vásárlási szokások átalakulására reagálva döntött a Mastercard a Buy Now, Pay Later program kialakítása mellett, ami a kereskedők és a bankok számára is lehetőséget ad új vásárlási és fizetési élmény nyújtására.

A Mastercard BNPL programja keretében a betéti és prepaid kártyabirtokosok kamatmentesen, egyenlő részletekben fizethetik vissza online, illetve bolti vásárlásaik összegét. A fizetési folyamat során a vásárlók maguk dönthetik el, akarnak-e élni ezzel a lehetőséggel és ezáltal többet kapni a pénzükért az adott pillanatban – olvasható a Mastercard közleményében.

Mi a Buy Now Pay Later?

A “Vásárolj most, fizess később! – Buy Now, Pay Later” (röviden: BNPL) szlogen alatt, új köntösben hódít világszerte egy régóta létező szolgáltatás. A digitalizáció segítségével újrahuzalozott szolgáltatás újítása abban áll, hogy a vásárlás folyamatába beépülve, újfajta szolgáltatók révén, instant módon válik elérhetővé a halasztott-, vagy részletfizetési lehetőség akár kamatmentesen, olyan vásárlók számára is, akik nem rendelkeznek hitelkártyával, vagy más fedezetlen hiteltermékkel.

További részletek itt.

Az új program lehetővé teszi a bankok, fintech cégek, digitális tárcát fejlesztők számára, hogy kihasználhassák a BNPL nyújtotta előnyöket, saját maguk alakíthassanak ki BNPL konstrukciójukat, pl. kamatmentes részletfizetést, négyrészletben történő fizetést stb. a Mastercard kártyákat elfogadó kereskedői hálózaton külön integráció nélkül.

A Mastercard a BNPL programot a teljes kereskedői-elfogadói hálózatán elérhetővé teszi, ami jelentős újítás a jelenlegi BNPL szolgáltatók kereskedői eléréséhez képest. A kereskedők számára a BNPL a kosárérték növekedését, új vásárlói közönség elérését is eredményezheti.

A Mastercard a BNPL program kialakításán együtt dolgozik a Barclays US, Fifth Third, FIS, Galileo, Huntington, Marqeta, SoFi, Synchrony társaságokkal az Egyesült Államokban. Az ausztrál program kialakításába a Qantas Loyalty és a Latitude társaságokat vonta be a kártyatársaság.

A Mastercard új programja kihasználja a nyílt bankolásban (open banking) rejlő lehetőségeket, amivel a vásárlók, a kereskedők és a bankok számára is értéket teremt. A nyílt bankolásnak köszönhetően a vásárló azt is eldöntheti, melyik számlájának a terhére kívánja majd a részletfizetést teljesíteni.

A Mastercard a legújabb nyílt bankolást támogató megoldását a FinTechShow-n mutatja be 2021. október 7-8. között.

Címlapfotó forrása: Oleksandr – stock.adobe.com.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!