BankTechShow

Jön a Mastercard „Buy Now, Pay Later” programja

Szerző: | 2021. 09. 30. | Banki és fintech hírek, Open banking, Összes hír

Pár órája bejelentette a Mastercard, elérhetővé teszi a „Buy Now, Pay Later” (BNPL) programját az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában. A Mastercard kiemelte, nagy hangsúlyt helyeznek majd az ügyfelek megfelelő tájékoztatására, mivel a BNPL-t emiatt éri a legtöbb támadás a pénzügyi felügyeletek részéről. A BNPL program kialakításában a kártyatársaság kihasználja a nyílt bankolásban rejlő lehetőségeket is. A BNPL és az open banking hazai lehetőségeivel részletesen is foglalkozunk 2021. október 7-8. között a FinTechShow-n.

A változó ügyféligényekre, a pandémia által bekövetkező vásárlási szokások átalakulására reagálva döntött a Mastercard a Buy Now, Pay Later program kialakítása mellett, ami a kereskedők és a bankok számára is lehetőséget ad új vásárlási és fizetési élmény nyújtására.

A Mastercard BNPL programja keretében a betéti és prepaid kártyabirtokosok kamatmentesen, egyenlő részletekben fizethetik vissza online, illetve bolti vásárlásaik összegét. A fizetési folyamat során a vásárlók maguk dönthetik el, akarnak-e élni ezzel a lehetőséggel és ezáltal többet kapni a pénzükért az adott pillanatban – olvasható a Mastercard közleményében.

Mi a Buy Now Pay Later?

A “Vásárolj most, fizess később! – Buy Now, Pay Later” (röviden: BNPL) szlogen alatt, új köntösben hódít világszerte egy régóta létező szolgáltatás. A digitalizáció segítségével újrahuzalozott szolgáltatás újítása abban áll, hogy a vásárlás folyamatába beépülve, újfajta szolgáltatók révén, instant módon válik elérhetővé a halasztott-, vagy részletfizetési lehetőség akár kamatmentesen, olyan vásárlók számára is, akik nem rendelkeznek hitelkártyával, vagy más fedezetlen hiteltermékkel.

További részletek itt.

Az új program lehetővé teszi a bankok, fintech cégek, digitális tárcát fejlesztők számára, hogy kihasználhassák a BNPL nyújtotta előnyöket, saját maguk alakíthassanak ki BNPL konstrukciójukat, pl. kamatmentes részletfizetést, négyrészletben történő fizetést stb. a Mastercard kártyákat elfogadó kereskedői hálózaton külön integráció nélkül.

A Mastercard a BNPL programot a teljes kereskedői-elfogadói hálózatán elérhetővé teszi, ami jelentős újítás a jelenlegi BNPL szolgáltatók kereskedői eléréséhez képest. A kereskedők számára a BNPL a kosárérték növekedését, új vásárlói közönség elérését is eredményezheti.

A Mastercard a BNPL program kialakításán együtt dolgozik a Barclays US, Fifth Third, FIS, Galileo, Huntington, Marqeta, SoFi, Synchrony társaságokkal az Egyesült Államokban. Az ausztrál program kialakításába a Qantas Loyalty és a Latitude társaságokat vonta be a kártyatársaság.

A Mastercard új programja kihasználja a nyílt bankolásban (open banking) rejlő lehetőségeket, amivel a vásárlók, a kereskedők és a bankok számára is értéket teremt. A nyílt bankolásnak köszönhetően a vásárló azt is eldöntheti, melyik számlájának a terhére kívánja majd a részletfizetést teljesíteni.

A Mastercard a legújabb nyílt bankolást támogató megoldását a FinTechShow-n mutatja be 2021. október 7-8. között.

Címlapfotó forrása: Oleksandr – stock.adobe.com.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!