Jönnek a „Vásárolj most, fizess később” BNPL-klónok: „Próbáld ki, mielőtt megveszed”

Szerző: | 2023. 03. 10. | Elektronikus fizetés, Fintech szolgáltatások, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

A francia Elyn startup 2,5 millió euró (közel 950 millió forint) magvető tőkét kapott „újfajta” halasztott fizetési megoldás bevezetésére az e-kereskedelemben. A vásárlónak nem kell kifizetnie az online megrendelt árut, amíg nem próbálta ki. Ha viszont nem siet, akkor a kiszállítást követő ötödik napon levonják az összeget a bankkártyájáról.

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

Az Elyn azt ígéri, hogy a vásárlók a webáruházban ugyanúgy fizethetnek a bankkártyájukkal, mint eddig, viszont a kártyaadatok megadása után nem vonják le azonnal a vásárló kártyájáról az összeget. Miután átvette a vásárló az online megrendelt árut, öt nap áll rendelkezésére, hogy kipróbálja azt és jelezze, ha visszaküldené. Ha nem jelez vissza öt napon belül, akkor levonják a kártyájáról az összeget. Ha visszajelez a vásárló, hogy nem megfelelő az áru, akkor az Elyn intézi a fizetési tranzakció törlését és a visszaküldést a webáruház helyet.

A francia startup már megállapodást kötött a Shopify-jal, hogy a „Próbáld ki, mielőtt megveszed” (Try Before You Buy) fizetés elérhetővé váljon a kisebb webáruházakban. A TechCrunch leírása alapján az Elyn valójában elő-engedélyezés keretében zárolja a vásárló kártyáján az összeget és csak öt nap után indítják el az elszámolást, ha a vásárló nem kezdeményezi az áru/termék visszaküldését.

A megoldás kísértetiesen hasonlít a klasszikus „Vásárolj most, fizess később” megoldásokhoz, amelyek nem öt, hanem 14-30 napos kamatmentes fizetési haladékot biztosítanak a vásárlóknak.

Magyarországon épp a napokban tette elérhetővé a Shoprenter a webáruházak számára a 14 napos kamatmentes fizetés bevezetésének lehetőségét az IzzyPay integrációt követően, amiről itt írtunk.

„A hazai IzzyPay esetén a vásárlóknak csak egy előre meghatározott idő – 14 nap – elteltével kell kifizetni a termék árát, ráadásul anélkül, hogy előre meg kellene adniuk a kártyaadataikat. Így lehetőségük van úgy visszaküldeni a termékeket, hogy a saját pénztárcájukat megterhelnék”

adta hírül az IzzyPay az elinduláskor 2022 őszén.

Ehhez képest az Elyn működési modelljében meg kell adni előzetesen a kártyaadatokat, az összeg zárolásra kerül és mindössze 5 nap áll rendelkezésre, hogy az ügyfél eldöntse, visszaküldi-e az árut.

Az Elyn összességében nem a fizetési nehézség áthidalására nyújt megoldást, hanem a vásárló biztonságérzetét kívánja növelni.

Ez is lehet egy alternatíva az e-kereskedők számára a vásárlók bizalmának növelésére, bár a modell nem teljesen újkeletű, hiszen kísértetiesen hasonlít a Klarna évekkel ezelőtti értékajánlatára. Míg a Klarna azonnal kifizeti a kereskedőt, addig az Elynnél legalább 5 napig várni kell a pénzre.

klarna webshop fizetesi szolgaltato e-commerce

Így lesz e-commerce cégből Európa legnagyobb bankja | 2017.07.06.

Mi jut eszedbe a svédekről? Az ABBA? A Skpye? Vagy a Spotify? Hamarosan új névvel is megismerkedhetsz: Klarna. Mit szólnál hozzá, ha a weben megrendelt terméket 30 napig nem kellene kifizetned? Vagy ha papírmunka nélkül, részletfizetést kérhetnél, online? A Klarnánál ez is lehetséges.
[TechCrunch] | Címlapfotó: forrása: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group Kft.
BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.