2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.03.10.

Jönnek a „Vásárolj most, fizess később” BNPL-klónok: „Próbáld ki, mielőtt megveszed”

Szerző:

Kategóriák:

A francia Elyn startup 2,5 millió euró (közel 950 millió forint) magvető tőkét kapott „újfajta” halasztott fizetési megoldás bevezetésére az e-kereskedelemben. A vásárlónak nem kell kifizetnie az online megrendelt árut, amíg nem próbálta ki. Ha viszont nem siet, akkor a kiszállítást követő ötödik napon levonják az összeget a bankkártyájáról.

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

Az Elyn azt ígéri, hogy a vásárlók a webáruházban ugyanúgy fizethetnek a bankkártyájukkal, mint eddig, viszont a kártyaadatok megadása után nem vonják le azonnal a vásárló kártyájáról az összeget. Miután átvette a vásárló az online megrendelt árut, öt nap áll rendelkezésére, hogy kipróbálja azt és jelezze, ha visszaküldené. Ha nem jelez vissza öt napon belül, akkor levonják a kártyájáról az összeget. Ha visszajelez a vásárló, hogy nem megfelelő az áru, akkor az Elyn intézi a fizetési tranzakció törlését és a visszaküldést a webáruház helyet.

A francia startup már megállapodást kötött a Shopify-jal, hogy a „Próbáld ki, mielőtt megveszed” (Try Before You Buy) fizetés elérhetővé váljon a kisebb webáruházakban. A TechCrunch leírása alapján az Elyn valójában elő-engedélyezés keretében zárolja a vásárló kártyáján az összeget és csak öt nap után indítják el az elszámolást, ha a vásárló nem kezdeményezi az áru/termék visszaküldését.

A megoldás kísértetiesen hasonlít a klasszikus „Vásárolj most, fizess később” megoldásokhoz, amelyek nem öt, hanem 14-30 napos kamatmentes fizetési haladékot biztosítanak a vásárlóknak.

Magyarországon épp a napokban tette elérhetővé a Shoprenter a webáruházak számára a 14 napos kamatmentes fizetés bevezetésének lehetőségét az IzzyPay integrációt követően, amiről itt írtunk.

„A hazai IzzyPay esetén a vásárlóknak csak egy előre meghatározott idő – 14 nap – elteltével kell kifizetni a termék árát, ráadásul anélkül, hogy előre meg kellene adniuk a kártyaadataikat. Így lehetőségük van úgy visszaküldeni a termékeket, hogy a saját pénztárcájukat megterhelnék”

adta hírül az IzzyPay az elinduláskor 2022 őszén.

Ehhez képest az Elyn működési modelljében meg kell adni előzetesen a kártyaadatokat, az összeg zárolásra kerül és mindössze 5 nap áll rendelkezésre, hogy az ügyfél eldöntse, visszaküldi-e az árut.

Az Elyn összességében nem a fizetési nehézség áthidalására nyújt megoldást, hanem a vásárló biztonságérzetét kívánja növelni.

Ez is lehet egy alternatíva az e-kereskedők számára a vásárlók bizalmának növelésére, bár a modell nem teljesen újkeletű, hiszen kísértetiesen hasonlít a Klarna évekkel ezelőtti értékajánlatára. Míg a Klarna azonnal kifizeti a kereskedőt, addig az Elynnél legalább 5 napig várni kell a pénzre.

klarna webshop fizetesi szolgaltato e-commerce

Így lesz e-commerce cégből Európa legnagyobb bankja | 2017.07.06.

Mi jut eszedbe a svédekről? Az ABBA? A Skpye? Vagy a Spotify? Hamarosan új névvel is megismerkedhetsz: Klarna. Mit szólnál hozzá, ha a weben megrendelt terméket 30 napig nem kellene kifizetned? Vagy ha papírmunka nélkül, részletfizetést kérhetnél, online? A Klarnánál ez is lehetséges.
[TechCrunch] | Címlapfotó: forrása: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group Kft.
Címkék:
blank
blank