BankTechShow

Két hónapja maradt a kereskedőknek, hogy átálljanak a fizetés új korszakára

Szerző: | 2020. 10. 26. | Azonnali fizetés, Digitális pénzügyek, Összes hír

Hamarosan életbe lép az új szabályozás, melynek értelmében 2021. január 1-jétől minden online kasszával rendelkező kereskedőnek és szolgáltatónak kötelessége lesz legalább egyféle elektronikus fizetési lehetőséget biztosítania ügyfelei számára.

A Mastercard multirail stratégiájának megfelelően többféle megoldást is kínál, és szolgáltatásaival segíti a változásban érintett 60-80 ezer kereskedőt és pénzügyi szolgáltatót, akikre vonatkozik az új jogszabály.

Doppio program: 15 ezer új terminál alig 1 év alatt

A Mastercard tavaly novemberben indította el a Doppio névre keresztelt infrastruktúra fejlesztési programját azzal a céllal, hogy három év alatt megduplázza a kártyaelfogadó vállalkozások számát Magyarországon.

Kevesebb mint egy év alatt partnerein keresztül több mint 15 ezer terminál jutott el a kereskedőkhöz, a legtöbb esetben olyan helyekre, ahol eddig nem volt megoldott az elektronikus fizetés. A program mindenki számára nyitott, de komoly hangsúlyt helyez arra, hogy a KKV-k számára is vonzóvá tegye a kártyás fizetést.

„Nagy örömmel fogadtuk a kormány kezdeményezését, mert hiszünk abban, hogy a digitális fizetési megoldások használatával mindannyian nyerünk. Az érintett kereskedőknek már csak néhány hetük maradt arra, hogy eleget tegyenek az új szabályozásnak, de a Mastercard – partnereinkkel közösen – segíti a vállalkozásokat abban, hogy gyorsan meg tudják tenni ezeket a nélkülözhetetlen lépéseket. Ugyanakkor óvva intünk bárkit is attól, hogy az utolsó pillanatra hagyja a döntést, sőt, az új fizetési megoldásokat érdemes még az év végi vásárlási hullám előtt bevezetni”

– mondta Szász Ferenc, a Mastercard üzletfejlesztési igazgatója.

A program eredményeként megújult a POS terminálok igénylési folyamata, így

a korábbi több hetes várakozási idő helyett akár pár nap alatt terminálhoz juthatnak a kereskedők, lévén az igénylési folyamat a korábbi papír alapú helyett teljes egészében online történik („digital onboarding”).

softPOS: a mobiltelefon is alkalmassá tehető kártyaelfogadásra

A korábbi szűkebb kínálat helyett ma már többféle készülék és csomagajánlat is segíti azt, hogy mindenki testre szabott megoldást válasszon. Így például a softPOS technológiával akár

egy Android okostelefon is alkalmassá tehető kártyaelfogadásra, nincs szükség új eszközök beszerzésére és telepítésére.

Pay by Account: Azonnali fizetési megoldás a Mastercardtól

A Mastercard azokra a kereskedőkre is gondolt, akik a kártyás fizetés helyett, vagy annak alternatívájaként az azonnali fizetés mellett teszik le voksukat. A Mastercard Pay by Account szolgáltatásának használata során a vásárló saját okostelefonja segítségével fizethet, legyen szó akár bolti, akár online vásárlásról.

A szolgáltatás önálló alkalmazásként, vagy akár a mobilbanki applikáció egyik funkciójaként is alkalmazható. Ehhez a vásárló számlavezető bankjának kell elérhetővé tennie a funkciót ügyfelei részére.

Bolti környezetben a kártyás fizetéskor megszokott módon, érintésmentesen, a POS terminálnál történik a fizetés, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben nem egy bankkártya, hanem a vásárló bankszámlája vesz részt a tranzakcióban. 

A Pay by Account legnagyobb előnye, hogy NFC technológiával működik, vagyis a vásárló a kártyaterminálnál fizethet mobiltelefonjával érintésmentesen legyen akár Android akár iOS rendszerű mobileszköze. Használata nagyon hasonló a közismert és népszerű mobiltárcás fizetéshez, így

sem a kereskedőnek, sem alkalmazottjainak, sem a vásárlónak nem kell új fizetési módot megtanulnia.

Címlapfotó: pixabay.com

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!