Beköltöztek a közlekedési jegyek a K&H mobilbankba. Íme 5 hasznos tudnivaló

írta | 2020.10.22. | Digitális pénzügyek, Összes hír

fintechshow fintech digitalis transzformacio

A K&H mobilbankban mostantól közlekedési jegyeket és bérleteket is tárolhatunk. Az új mobilbanki funkció K&H+ néven vált elérhetővé a bank ügyfelei számára. Összegyűjtöttünk öt hasznos tudnivalót a közlekedési mobiljegyről.

A mobilbankban BKK, Volánbusz és 70 város közösségi közlekedésének napijegyei és bérletei váltak elérhetővé. Az igénybe vehető utazási szolgáltatást nyújtó közlekedési társaságok teljes listája a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. oldalán érhető el.

5 hasznos tudnivaló:

  1. Mi az a közlekedési mobiljegy?
  2. Hogyan tudok mobiljegyet vásárolni?
  3. Hogyan ellenőrzik a mobiljegyet?
  4. Mennyibe kerül a mobiljegy?
  5. Hogyan fizethetek?
kh+ mobilbank mobiljegy

#1 Mi az a közlekedési mobiljegy?

A közlekedési mobiljegy a K&H mobilbankban is megvásárolható utazási jogosultság. A közlekedési mobiljegy típusát tekintve lehet vonaljegy, napijegy, bérlet (illetve ezeknek kedvezményes típusai) helyi közösségi közlekedés esetén; valamint helyközi menetjegy és bérlet (illetve ezeknek kedvezményes típusai) helyközi közlekedés (pl. Volánbusz, GYSEV) esetén.

#2 Hogyan tudok helyi közlekedési mobiljegyet vásárolni?

Válaszd a helyi jegyek/bérletek opciót. Válassz települést, majd válaszd ki a közlekedési mobiljegy típusát. Ezután keresd ki a listából a szükséges közlekedési mobiljegyet.

Ha sikerült választanod, akkor kattints a „vásárlás” gombra. Ezután, amennyiben szükséges állítsd be, hogy mikortól legyen érvényes a közlekedési mobiljegyed.

Figyelj arra, hogy ha ezt nem állítod be, akkor a közlekedési mobiljegyed jellemzően 2 perc elteltével érvényessé válik. Ha szükséges (ezt a rendszer jelezni fogja), akkor add meg az okmányod típusát és a számát is. A helyi mobiljegy általában egy útra érvényes, a helyi mobilbérletet azonban az érvényességi idő alatt korlátlan számú utazásra tudod használni.

kh+ mobiljegy

#3 Hogyan ellenőrzik a mobiljegyet?

Első lépések: Kapcsold be a telefonodon a mobilinternet elérést. Lépj be a K&H mobilbank K&H+ menüpontjába. Válaszd ki a használni kívánt közlekedési mobiljegyet.

További lépések repülőtéri és elsőajtós buszok esetében: A repülőtéri és elsőajtós buszokon használd a „kódbeolvasás felszálláshoz” funkciót. Engedélyezd a telefonod kamerájához való hozzáférést (ezt csak a legelső használatkor kell megtenned). Olvasd le a busz oldalán vagy a fizikai jegyérvényesítő készülék oldalán található QR kód matricát. A megjelenő animációt mutasd be a járművezetőnek.

További lépések metróállomások esetében: Metróállomásokon is használhatod a „kódbeolvasás felszálláshoz” funkciót, ez esetben engedélyezd a telefonod kamerájához való hozzáférést, majd olvasd le a metróbejáratnál található fizikai jegyérvényesítő készülék oldalán található QR kód matricát. A megjelenő animációt mutasd be az ellenőrnek.

Metróállomások esetében elérhető egy másik funkció is: ehhez válaszd a „metrómegállók” opciót. Válaszd ki a listából azt a metrómegállót, ahol fel szeretnél szállni. A megjelenő animációt mutasd be az ellenőrnek.

kh mobilbank mobiljegy

#4 Mennyibe kerül a a közlekedési mobiljegy?

5%-os kedvezmény van mobiljegyként megváltott helyközi (távolsági) menetjegyekre és kiegészítő jegyekre a Volánbusz járatain.

Egyebekben nincs különbség a papíralapú jegyek, bérletek ára és a közlekedési mobiljegyek ára között, valamint külön kényelmi díjat sem számolunk fel az online vásárlásért. 

#5 Hogyan fizethetek?

A közlekedési mobiljegyeket közvetlenül a K&H mobilbankban lehetséges megvásárolni. A termék specifikációinak megadása után a vásárlás gombra kattintva kell kiválasztani a bankkártyát, a fizetés gombra nyomni, majd biometrikus azonosítással vagy mPIN kóddal jóváhagyni a tranzakciót, hogy a fizetés meg tudjon történni.

További információk itt.

Címlapfotó: pexels.com és FinTechZone.hu szerkesztése alapján

fintechshow fintech digitalis transzformacio

fintechshow fintech digitalis transzformacio

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

FINTECHSHOW 5.0

fintechshow fintech digitalis transzformacio
FinTech seregszemle, pitch verseny és jövőbemutató előadások az idén 5 éves FinTechShow-n. Górcső alatt a digitális pénzügyi transzformáció új irányai. FinTechShow: (m)érték a digitális pénzügyekben.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.