2020.10.22.

Beköltöztek a közlekedési jegyek a K&H mobilbankba. Íme 5 hasznos tudnivaló

Szerző:

A K&H mobilbankban mostantól közlekedési jegyeket és bérleteket is tárolhatunk. Az új mobilbanki funkció K&H+ néven vált elérhetővé a bank ügyfelei számára. Összegyűjtöttünk öt hasznos tudnivalót a közlekedési mobiljegyről.

A mobilbankban BKK, Volánbusz és 70 város közösségi közlekedésének napijegyei és bérletei váltak elérhetővé. Az igénybe vehető utazási szolgáltatást nyújtó közlekedési társaságok teljes listája a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. oldalán érhető el.

5 hasznos tudnivaló:

  1. Mi az a közlekedési mobiljegy?
  2. Hogyan tudok mobiljegyet vásárolni?
  3. Hogyan ellenőrzik a mobiljegyet?
  4. Mennyibe kerül a mobiljegy?
  5. Hogyan fizethetek?
kh+ mobilbank mobiljegy

#1 Mi az a közlekedési mobiljegy?

A közlekedési mobiljegy a K&H mobilbankban is megvásárolható utazási jogosultság. A közlekedési mobiljegy típusát tekintve lehet vonaljegy, napijegy, bérlet (illetve ezeknek kedvezményes típusai) helyi közösségi közlekedés esetén; valamint helyközi menetjegy és bérlet (illetve ezeknek kedvezményes típusai) helyközi közlekedés (pl. Volánbusz, GYSEV) esetén.

#2 Hogyan tudok helyi közlekedési mobiljegyet vásárolni?

Válaszd a helyi jegyek/bérletek opciót. Válassz települést, majd válaszd ki a közlekedési mobiljegy típusát. Ezután keresd ki a listából a szükséges közlekedési mobiljegyet.

Ha sikerült választanod, akkor kattints a „vásárlás” gombra. Ezután, amennyiben szükséges állítsd be, hogy mikortól legyen érvényes a közlekedési mobiljegyed.

Figyelj arra, hogy ha ezt nem állítod be, akkor a közlekedési mobiljegyed jellemzően 2 perc elteltével érvényessé válik. Ha szükséges (ezt a rendszer jelezni fogja), akkor add meg az okmányod típusát és a számát is. A helyi mobiljegy általában egy útra érvényes, a helyi mobilbérletet azonban az érvényességi idő alatt korlátlan számú utazásra tudod használni.

kh+ mobiljegy

#3 Hogyan ellenőrzik a mobiljegyet?

Első lépések: Kapcsold be a telefonodon a mobilinternet elérést. Lépj be a K&H mobilbank K&H+ menüpontjába. Válaszd ki a használni kívánt közlekedési mobiljegyet.

További lépések repülőtéri és elsőajtós buszok esetében: A repülőtéri és elsőajtós buszokon használd a „kódbeolvasás felszálláshoz” funkciót. Engedélyezd a telefonod kamerájához való hozzáférést (ezt csak a legelső használatkor kell megtenned). Olvasd le a busz oldalán vagy a fizikai jegyérvényesítő készülék oldalán található QR kód matricát. A megjelenő animációt mutasd be a járművezetőnek.

További lépések metróállomások esetében: Metróállomásokon is használhatod a „kódbeolvasás felszálláshoz” funkciót, ez esetben engedélyezd a telefonod kamerájához való hozzáférést, majd olvasd le a metróbejáratnál található fizikai jegyérvényesítő készülék oldalán található QR kód matricát. A megjelenő animációt mutasd be az ellenőrnek.

Metróállomások esetében elérhető egy másik funkció is: ehhez válaszd a „metrómegállók” opciót. Válaszd ki a listából azt a metrómegállót, ahol fel szeretnél szállni. A megjelenő animációt mutasd be az ellenőrnek.

kh mobilbank mobiljegy

#4 Mennyibe kerül a a közlekedési mobiljegy?

5%-os kedvezmény van mobiljegyként megváltott helyközi (távolsági) menetjegyekre és kiegészítő jegyekre a Volánbusz járatain.

Egyebekben nincs különbség a papíralapú jegyek, bérletek ára és a közlekedési mobiljegyek ára között, valamint külön kényelmi díjat sem számolunk fel az online vásárlásért. 

#5 Hogyan fizethetek?

A közlekedési mobiljegyeket közvetlenül a K&H mobilbankban lehetséges megvásárolni. A termék specifikációinak megadása után a vásárlás gombra kattintva kell kiválasztani a bankkártyát, a fizetés gombra nyomni, majd biometrikus azonosítással vagy mPIN kóddal jóváhagyni a tranzakciót, hogy a fizetés meg tudjon történni.

További információk itt.

Címlapfotó: pexels.com és FinTechZone.hu szerkesztése alapján

Címkék: