2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2019.11.26.

Kipróbáltuk a Moneytou-t, a Mastercard pénzküldő szolgáltatását a Viberen

Szerző:

Kategóriák:

A felhasználók gyorsan és könnyen küldhetnek kisebb-nagyobb összegeket egymásnak a Viber alkalmazáson belül elérhető, magyar fejlesztésű szolgáltatás segítségével. A Moneytou-t a világon elsőként a hazai felhasználók próbálhatják ki bankkártyájuk regisztrálásával, így később mindössze néhány érintéssel küldhetnek egymásnak pénzt telefonjuk segítségével – áll a tegnap kiadott közleményben. Nem voltunk rest és azonnal kipróbáltuk a legújabb hazai pénzküldő szolgáltatást.

Mi az a Moneytou?

Alább a képes beszámolónk az első pénzküldések egyikéről a Moneytou-n.

1. lépés: Csatlakozás a Moneytou fiókhoz

Írd be Viber a „Nyilvános fiók” keresőbe: „Moneytou”. A Mastercard tájékoztatása szerint a Moneytou a következő napokban fokozatosan lesz elérhető valamennyi magyar felhasználó számára, így ne lepődj meg, ha az alábbi üzenetet kapod: „Nincs találat erre: moneytou”.

Nekünk sikerült becsúszni az elsők közé, így első kézből próbálhattuk ki a pénzküldést. Íme a kezdő lépések.

2. lépés: Kezdő lépések – Regisztráció, feliratkozás

Ahhoz, hogy pénzt tudjunk küldeni a szolgáltatáson keresztül, az alábbi lépéseket kell megtennünk:

  1. Telefonszám megosztása.
  2. Moneytou regisztráció.
  3. Felhasználási feltételek elfogadása.
  4. Szükséges feliratkozni a Moneytou InfoBOT-ra is.

3. lépés: Pénzküldés (vagy pénzkérés)

Miután végeztünk a kezdő lépésekkel, a következő képernyőn választhatunk a Pénzküldés és a Pénzkérés opciók között, illetve ugyanitt regisztrálhatjuk a bankkártyánkat is.

  1. Ahhoz, hogy pénzt tudjunk küldeni, regisztrálnunk kell a bankkártyánkat.
  2. Bankkártya adatok megadása ugyanúgy történik, mintha az interneten fizetnénk.
  3. A bankkártya regisztrálása során 10 forintos terhelést hajtanak végre ellenőrzésképpen. Amennyiben a kártyánkhoz internetes vásárlás ellenőrző kódot is hozzárendeltünk (3DS), akkor az sms-ben kapott kódot is meg kell adnunk. (megjegyzés: az összes hazai banknak kötelező (lesz) az internetes vásárlás ellenőrző, vagy internetes biztonsági kód megadása a Módosított Pénzforgalmi Irányelvvel (PSD2) hatályba lépő erős ügyfél-hitelesítésnek (SCA) köszönhetően legkésőbb 2020. szeptember 14-től. További részletek: “Itt az MNB döntés: 12 hónapos halasztást kapott az erős ügyfél-hitelesítés bevezetése.).
  4. Amennyiben több bankkártyánk is be lesz regisztrálva, akkor külön meg kell adnunk, hogy melyik kártyáról szeretnénk pénzt küldeni.
  5. A következő lépésben meg kell adnunk a küldendő összeget. Ugyanitt láthatjuk azt is, mennyibe fog kerülni a pénzküldés számunkra. A pénzküldés díja fix 79 forint 3000 forintig, felette további 1,5%. (Az árazással kapcsolatban további részletek itt).

4. lépés: Visszaigazolás (vagy pénzküldés visszavonása)

A pénzküldés kezdeményezéséről azonnal visszaigazolást kapunk. Ugyanitt dönthetünk a Pénzküldés visszavonásáról is. Ha a „Tovább” gombra kattintunk, akkor a „Fogadó fél” azonnal értesítést kap a Viberben. Ha a „Pénzküldés visszavonására” kattintunk, akkor a „Küldő által visszavonva” képernyőre jutunk.

A Moneytou fiókban láthatjuk az összes tranzakciót, azok státuszát (pl. „Fogadó elfogadására vár”, “Küldő által visszavonva”), az azokhoz kapcsolódó azonosítót és időpontokat.

A bankkártyáról bankkártyára történő pénzküldésre eddig nem sok lehetősége volt a magyar ügyfeleknek (kivéve a Revolutosoknak) , ám most megnyílt ennek is a lehetősége a Viberen keresztül.

Háttérinformációk

A Mastercard Send technológiáján alapuló szolgáltatást még októberben jelentette be a Mastercard és a Viber. A szolgáltatás pénzügyi és technológiai hátterét a Libra Internet Bank és a Wirecard biztosítja – derült ki a közleményből.

A küldött összeg még az esti órákban és hétvégén is néhány percen belül elérhetővé válik a kedvezményezett kártyáján, így azonnal fizethet vele, vagy felveheti készpénzben.

Az EU pénzmosásról szóló szabályozásának megfelelően a Viber Moneytou funkciójával a felhasználók havonta maximum 125.000 forintotévente pedig maximum 780.000 forintot küldhetnek, de a kártyakibocsátó bank is meghatározhat további limiteket. További részletek a Moneytou hivatalos weboldalán.

Címkék: