BankTechShow

Kipróbáltuk a Moneytou-t, a Mastercard pénzküldő szolgáltatását a Viberen

Szerző: | 2019. 11. 26. | Digitális pénzügyek, Összes hír

A felhasználók gyorsan és könnyen küldhetnek kisebb-nagyobb összegeket egymásnak a Viber alkalmazáson belül elérhető, magyar fejlesztésű szolgáltatás segítségével. A Moneytou-t a világon elsőként a hazai felhasználók próbálhatják ki bankkártyájuk regisztrálásával, így később mindössze néhány érintéssel küldhetnek egymásnak pénzt telefonjuk segítségével – áll a tegnap kiadott közleményben. Nem voltunk rest és azonnal kipróbáltuk a legújabb hazai pénzküldő szolgáltatást.

Mi az a Moneytou?

Alább a képes beszámolónk az első pénzküldések egyikéről a Moneytou-n.

1. lépés: Csatlakozás a Moneytou fiókhoz

Írd be Viber a „Nyilvános fiók” keresőbe: „Moneytou”. A Mastercard tájékoztatása szerint a Moneytou a következő napokban fokozatosan lesz elérhető valamennyi magyar felhasználó számára, így ne lepődj meg, ha az alábbi üzenetet kapod: „Nincs találat erre: moneytou”.

Nekünk sikerült becsúszni az elsők közé, így első kézből próbálhattuk ki a pénzküldést. Íme a kezdő lépések.

2. lépés: Kezdő lépések – Regisztráció, feliratkozás

Ahhoz, hogy pénzt tudjunk küldeni a szolgáltatáson keresztül, az alábbi lépéseket kell megtennünk:

  1. Telefonszám megosztása.
  2. Moneytou regisztráció.
  3. Felhasználási feltételek elfogadása.
  4. Szükséges feliratkozni a Moneytou InfoBOT-ra is.

3. lépés: Pénzküldés (vagy pénzkérés)

Miután végeztünk a kezdő lépésekkel, a következő képernyőn választhatunk a Pénzküldés és a Pénzkérés opciók között, illetve ugyanitt regisztrálhatjuk a bankkártyánkat is.

  1. Ahhoz, hogy pénzt tudjunk küldeni, regisztrálnunk kell a bankkártyánkat.
  2. Bankkártya adatok megadása ugyanúgy történik, mintha az interneten fizetnénk.
  3. A bankkártya regisztrálása során 10 forintos terhelést hajtanak végre ellenőrzésképpen. Amennyiben a kártyánkhoz internetes vásárlás ellenőrző kódot is hozzárendeltünk (3DS), akkor az sms-ben kapott kódot is meg kell adnunk. (megjegyzés: az összes hazai banknak kötelező (lesz) az internetes vásárlás ellenőrző, vagy internetes biztonsági kód megadása a Módosított Pénzforgalmi Irányelvvel (PSD2) hatályba lépő erős ügyfél-hitelesítésnek (SCA) köszönhetően legkésőbb 2020. szeptember 14-től. További részletek: „Itt az MNB döntés: 12 hónapos halasztást kapott az erős ügyfél-hitelesítés bevezetése.).
  4. Amennyiben több bankkártyánk is be lesz regisztrálva, akkor külön meg kell adnunk, hogy melyik kártyáról szeretnénk pénzt küldeni.
  5. A következő lépésben meg kell adnunk a küldendő összeget. Ugyanitt láthatjuk azt is, mennyibe fog kerülni a pénzküldés számunkra. A pénzküldés díja fix 79 forint 3000 forintig, felette további 1,5%. (Az árazással kapcsolatban további részletek itt).

4. lépés: Visszaigazolás (vagy pénzküldés visszavonása)

A pénzküldés kezdeményezéséről azonnal visszaigazolást kapunk. Ugyanitt dönthetünk a Pénzküldés visszavonásáról is. Ha a „Tovább” gombra kattintunk, akkor a „Fogadó fél” azonnal értesítést kap a Viberben. Ha a „Pénzküldés visszavonására” kattintunk, akkor a „Küldő által visszavonva” képernyőre jutunk.

A Moneytou fiókban láthatjuk az összes tranzakciót, azok státuszát (pl. „Fogadó elfogadására vár”, „Küldő által visszavonva”), az azokhoz kapcsolódó azonosítót és időpontokat.

A bankkártyáról bankkártyára történő pénzküldésre eddig nem sok lehetősége volt a magyar ügyfeleknek (kivéve a Revolutosoknak) , ám most megnyílt ennek is a lehetősége a Viberen keresztül.

Háttérinformációk

A Mastercard Send technológiáján alapuló szolgáltatást még októberben jelentette be a Mastercard és a Viber. A szolgáltatás pénzügyi és technológiai hátterét a Libra Internet Bank és a Wirecard biztosítja – derült ki a közleményből.

A küldött összeg még az esti órákban és hétvégén is néhány percen belül elérhetővé válik a kedvezményezett kártyáján, így azonnal fizethet vele, vagy felveheti készpénzben.

Az EU pénzmosásról szóló szabályozásának megfelelően a Viber Moneytou funkciójával a felhasználók havonta maximum 125.000 forintotévente pedig maximum 780.000 forintot küldhetnek, de a kártyakibocsátó bank is meghatározhat további limiteket. További részletek a Moneytou hivatalos weboldalán.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!