FinTechShow-7.0

Közösségi befektetők felé nyit a RECASH, a magyar fintech innováció

Szerző: | 2022. 02. 15. | Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, Magyar fintech startupok, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja
2022 februárjától crowdfunding keretében bárki tulajdonosi részesedést szerezhet az egyik hazai számlainformációs szolgáltató társaságban, a RECASH-ben. A vállalat ezzel azt kívánja elérni, hogy népszerű, automatikus pénzvisszatérítéseket garantáló applikációjával később a nemzetközi piacon is megvethesse lábát. Az új elektronikus fizetési trendekkel és megoldásokkal részletesen is foglalkozunk 2022. április 27-én a PayTechShow-n.

Széles körben mindössze 2021 júniusától érhető el a teljes mértékben magyar fejlesztésű RECASH mobilapp, mely felhasználói számára egyszerűen és teendőmentesen ígér 2-20%-os vagy akár annál is nagyobb arányú pénzvisszatérítést (azaz cashbacket), bankkártyás vásárlásaik után.

Az indulása óta eltelt alig több mint fél év alatt immár 20.000+ organikus regisztrációt könyvelhetett el a mobilalkalmazás; s e felhasználói szám növekedését igyekszik erősíteni a RECASH azzal, hogy a Tőkeportál.hu platformon keresztül közösségi finanszírozási kampányba kezd. A kampányában a RECASH 220-330 ezer EUR értékű befektetés bevonását célozza meg; a felkínált részesedés: 3,9-5,9%.

Mi az a RECASH?

A RECASH – Európában elsőként – a banki adatvagyon hasznosítására egy marketingeszközként funkcionáló mobilapplikációt épített. A RECASH tehát egy mobilalkalmazás, amely

  • a Felhasználók szemszögéből teljesen automatikus, vásárlásokat követő pénzvisszatérítést (cashbacket) ad;
  • a programban résztvevő Partnerek számára pedig egy eddig nem létező marketingeszköz, mellyel rendkívül hatékonyan lehet a versenytárs vevőit targetálni, elcsábítani és hosszú távon megtartani.

A RECASH jelenleg 20 000+ regisztrációval és 80+ partnerüzlettel rendelkezik, miközben a bevont bankok száma is folyamatosan nő.

Nemzetközi terjeszkedésre fordítanák a közösségi tőkebevonást

Az új EU-s pénzforgalmi irányelv, a PSD2 hazai bevezetésével egyidőben vált aktívvá a RECASH, amely egy addig nem létező üzleti modellt mutatott be a magyar piacon.

Számlainformációs szolgáltatóként (AISP) jelenleg hasonló versenytárs nélkül tevékenykedik a pénzügyi intézmények között; piaci előnyéből pedig most könnyen hasznot húzhat bárki, aki a Tőkeportál.hu regisztrált felhasználójaként egy általa meghatározott összeggel befektet a RECASH közösségi finanszírozási kampányába.

„Nem titkolt célunk, hogy a kezdeti finanszírozások után immár komolyabb kockázatitőke-bevonási körbe, startup-szakszóval élve Series A körbe lépjünk.

Ahhoz azonban, hogy e nagyobb értékű kockázati tőkéhez hozzájussunk, természetesen igen komoly elvárásoknak kell megfelelnünk. Ebben lehet segítségünkre a Tőkeportál.hu crowdfunding megoldása: a közösségi befektetéseket közvetett módon a RECASH app felhasználószámának növelésére, így a magasabb megújuló havi bevétel (MRR) elérésére fordítjuk majd”

Zádor Balázs

ügyvezető igazgató, RECASH

Az app sikeres elindulását követően jelenleg is zajlik a cseh, szlovák és dán piacokon a sales tevékenység előkészítése – a tervezett közösségi finanszírozás, illetve kockázatitőke-bevonás eredményeképpen pedig a RECASH akár 4-6 havonta jelenhet majd meg egy-egy új EU-s országban.

A Magyarországon működő számlainformációs szolgáltatókról, nyílt bankolásra épülő megoldásokról további információk itt érhetők el: „Nyílt bankolás Magyarországon„.

Forrás: RECASH sajtóközlemény

Címlapfotó: stock.adobe.com by N ON NE ON | Licenc: FinTech Group
BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!