PayTechShow 4.0

Közösségi befektetők felé nyit a RECASH, a magyar fintech innováció

Szerző: | 2022. 02. 15. | Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, Magyar fintech startupok, Összes hír

PayTechShow 4.0
2022 februárjától crowdfunding keretében bárki tulajdonosi részesedést szerezhet az egyik hazai számlainformációs szolgáltató társaságban, a RECASH-ben. A vállalat ezzel azt kívánja elérni, hogy népszerű, automatikus pénzvisszatérítéseket garantáló applikációjával később a nemzetközi piacon is megvethesse lábát. Az új elektronikus fizetési trendekkel és megoldásokkal részletesen is foglalkozunk 2022. április 27-én a PayTechShow-n.

Széles körben mindössze 2021 júniusától érhető el a teljes mértékben magyar fejlesztésű RECASH mobilapp, mely felhasználói számára egyszerűen és teendőmentesen ígér 2-20%-os vagy akár annál is nagyobb arányú pénzvisszatérítést (azaz cashbacket), bankkártyás vásárlásaik után.

Az indulása óta eltelt alig több mint fél év alatt immár 20.000+ organikus regisztrációt könyvelhetett el a mobilalkalmazás; s e felhasználói szám növekedését igyekszik erősíteni a RECASH azzal, hogy a Tőkeportál.hu platformon keresztül közösségi finanszírozási kampányba kezd. A kampányában a RECASH 220-330 ezer EUR értékű befektetés bevonását célozza meg; a felkínált részesedés: 3,9-5,9%.

Mi az a RECASH?

A RECASH – Európában elsőként – a banki adatvagyon hasznosítására egy marketingeszközként funkcionáló mobilapplikációt épített. A RECASH tehát egy mobilalkalmazás, amely

  • a Felhasználók szemszögéből teljesen automatikus, vásárlásokat követő pénzvisszatérítést (cashbacket) ad;
  • a programban résztvevő Partnerek számára pedig egy eddig nem létező marketingeszköz, mellyel rendkívül hatékonyan lehet a versenytárs vevőit targetálni, elcsábítani és hosszú távon megtartani.

A RECASH jelenleg 20 000+ regisztrációval és 80+ partnerüzlettel rendelkezik, miközben a bevont bankok száma is folyamatosan nő.

Nemzetközi terjeszkedésre fordítanák a közösségi tőkebevonást

Az új EU-s pénzforgalmi irányelv, a PSD2 hazai bevezetésével egyidőben vált aktívvá a RECASH, amely egy addig nem létező üzleti modellt mutatott be a magyar piacon.

Számlainformációs szolgáltatóként (AISP) jelenleg hasonló versenytárs nélkül tevékenykedik a pénzügyi intézmények között; piaci előnyéből pedig most könnyen hasznot húzhat bárki, aki a Tőkeportál.hu regisztrált felhasználójaként egy általa meghatározott összeggel befektet a RECASH közösségi finanszírozási kampányába.

„Nem titkolt célunk, hogy a kezdeti finanszírozások után immár komolyabb kockázatitőke-bevonási körbe, startup-szakszóval élve Series A körbe lépjünk.

Ahhoz azonban, hogy e nagyobb értékű kockázati tőkéhez hozzájussunk, természetesen igen komoly elvárásoknak kell megfelelnünk. Ebben lehet segítségünkre a Tőkeportál.hu crowdfunding megoldása: a közösségi befektetéseket közvetett módon a RECASH app felhasználószámának növelésére, így a magasabb megújuló havi bevétel (MRR) elérésére fordítjuk majd”

Zádor Balázs

ügyvezető igazgató, RECASH

Az app sikeres elindulását követően jelenleg is zajlik a cseh, szlovák és dán piacokon a sales tevékenység előkészítése – a tervezett közösségi finanszírozás, illetve kockázatitőke-bevonás eredményeképpen pedig a RECASH akár 4-6 havonta jelenhet majd meg egy-egy új EU-s országban.

A Magyarországon működő számlainformációs szolgáltatókról, nyílt bankolásra épülő megoldásokról további információk itt érhetők el: „Nyílt bankolás Magyarországon„.

Forrás: RECASH sajtóközlemény

Címlapfotó: stock.adobe.com by N ON NE ON | Licenc: FinTech Group

A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, a FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!