2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2022.10.10.

Közösségi finanszírozással vonna be tőkét a Cristo

Szerző:

Kategóriák:

A „cascós app”-ból kinőtt, a legtöbb autós szolgáltatást ma már lefedő Cristo szuperapp a Tőkeportál felületén toboroz befektetőket. Az előregisztrációs szakasz már szeptember 22-től zajlik, a rövidesen induló zárt szakaszban pedig az előregisztrálók elsők között fektethetnek be. Még nem késő regisztrálni, a cél a meglévő szolgáltatások erősítése, valamint nemzetközi jelenlétük megalapozása.

A Cristo 2017-ben lett ismert mint „cascós app” (akkor még Kriph.io néven), a FinTechShow legígéretesebb felfedezettjeként. Azóta a legnagyobb befektetést (400 millió forint) az MKB Csoporthoz tartozó Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelőtől kapta, de a startupot kezdetben a BNL Start Partners is segítette inkubátorként és befektetőként. Az alkalmazás a használatalapú cascóján túl számos más autós szolgáltatást képes ma már lefedni, miközben egy erős autós közösséget épít.

„Célunk és víziónk, hogy az első számú autós alkalmazás legyünk az autóvezetők fejében, és a lehető legtöbb autós élethelyzetre megoldást kínáljuk.”

Szota Szabolcs

Smartsurance Technologies Kft. ügyvezetője

„Nem győzzük hangsúlyozni, hogy közben egy tudatos autós közösséget is építünk, akik csak a tényleges autóhasználatuk alapján fizetnek cascót, ők döntik el, hogy egy parkolás során mennyi kényelmi díjat fizetnek nekünk, végül, ha PRO felhasználókként használják telemetriai eszközünket, akkor soha nem felejtik úgy parkolásukat, vagy akár a vezetési stílusukat is elemezhetik, hogy még felelősségteljesebben vezessenek az utakon” – tette hozzá az ügyvezető.

cristo fintechshow gyoztes

A FinTechShowtól a 400 milliós tőkebefektetésig. A CRISTO nagy menetelése | 2020.07.02.

A CRISTO nevű innovatív autós alkalmazást fejlesztő Smartsurance Technologies 400 millió forint befektetést kapott az MKB Csoporthoz tartozó Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelőtől.

16 000 új felhasználó, 800+ PRO előfizető, 500+ casco biztosítás kötés

Ezek az eredmények ráadásul kiegészülnek a mobilparkolások, autópályamatrica vásárlások számával, vagy éppen az asszisztenciabiztosítások kötésével. Mindez egyetlen alkalmazáson keresztül, teljesen online ügyintézéssel és naprakész ügyfélszolgálattal.

„Az elmúlt háromnegyed év dinamikus növekedést hozott mind aktív, azaz fizető felhasználók számában, mind a nálunk maradó, visszatérő bevételeinkben, a bővülő szolgáltatási körnek hála”

– teszi hozzá Szota Szabolcs.

„Hamarosan elindulnak első whitelabel együttműködéseink, valamint szeptembertől él megújult előfizetéses modellünk, ami a legkényelmesebb PRO szolgáltatásaink használatához kapcsolódik, melyek hátterét telemetriai eszközünk nyújtja” – összegezte az ügyvezető.

Cél a felgyorsult növekedés finanszírozása

A befektetés elsődleges célja a felgyorsult növekedés finanszírozása, valamint a nemzetközi terjeszkedés megfelelő előkészítése. A bevont tőkét termékfejlesztésre, marketingre, a PRO szolgáltatáshoz szükséges telemetriai eszközök beszerzésére, nemzetközi kapcsolatok építésére és helyi értékesítési egységek kialakítására tervezik fordítani.

A finanszírozási cél 100-150 millió Ft, 4,98%-7,28% felkínált részesedésért*.

*A befektetők tőkeemelés formájában egy zártkörű részvénytársaságban vásárolnak tulajdonrészt (SPV struktúra), és amennyiben a kampány eléri célját, akkor ez a társaság jut tőkeemeléssel részesedéshez a Smartsurance Technologies Kft-ben.

A Tőkeportálon futó közösségi finanszírozási kampányok által akár már 50 000 Ft befektetéssel tulajdonostárssá lehet válni ígéretes vállalkozásokban. További extra befektetési ajánlatokról és a kampányhoz kapcsolódó részletes tájékoztatásról a Tőkeportál oldalon olvashatnak, vagy a cristo@tokeportal.com címen érdeklődhetnek a leendő befektetők.

Cristo-insurtech-startup

5 éve megnyerte az első FinTechShow-t a Cristo. Honnan, hova és persze merre tovább? | 2022.04.14.

Majdnem napra pontosan 5 évvel ezelőtt, a zsúfolt Ankertben, az első Fintechshow-n léptünk ki a fényre az akkor még Kriph néven futó projektünkkel.

Forrás: Cristo

Címkék:
blank
blank